چالش های خدمات پزشکی اورژانس پیش بیمارستانی در بلایا
چالش های خدمات پزشکی اورژانس پیش بیمارستانی در بلایا
چالش های خدمات پزشکی اورژانس پیش بیمارستانی در بلایا
تهیه و تنظیم: محمدرضا شفیعی، دانشجوی دکتری تخصصی سلامت در بلایا و فوریت ها
فرمت: Pdf تعداد صفحات: 6
در بیشتر کشورهای دنیا اولین واحد مسئول در پاسخ گویی به قربانیان در صحنه حوادث سامانه پزشکی اورژانس یا اورژانس پیش بیمارستانی می باشد اورژانس پیش بیمارستانی به عنوان نخستین خط مراقبت و درمان در برخورد با بیماران اورژانس خارج بیمارستانی از اهمیت قابل توجهی در سیستم مراقبت بهداشتی درمانی برخوردار است.
نقش اصلی خدمات پزشکی اورژانس در مرحله پیش بیمارستانی شامل چهار عملکرد اساسی می باشد:
- انجام تریاژ و ارائه مراقبت های ضروری در جهت حفظ حیات بیماران
- پیشگیری از آسیب های بیشتر بیماران و مصدومان
- انتقال سریع به مرکز درمانی مناسب و مراقبت در حین انتقال
- ارائه گزارشی مناسب از نوع حادثه و وضعیت بیماران منتقل شده به مرکز درمانی.
بنابراین برنامه ریزی در خصوص یافتن نقاط ضعف و قوت و بهبود کیفیت اورژانس پیش بیمارستانی از طریق بررسی مشکلات این بخش ها امری مهم و ارزشمند تلقی می شود چالش های EMS پیش بیمارستانی در شش دسته اصلی شامل چالش های مربوط به افراد، چالش های مربوط به زیرساخت، چالش های مربوط به سیستم مدیریت اطلاعات، چالش های مربوط به کارکنان، چالش های مرتبط با مسائل مدیریتی و چالش های مربوط به مراقبت های پزشکی طبقه بندی می شوند.
۱- چالش های مربوط به افراد
۱-۱. دانش ناکافی در مورد کمک های اولیه
افراد عادی دانش و مهارت های کمک های اولیه کافی ندارند درگیری آنها ممکن است منجر به آسیب های جدی تر شود. در هنگام وقوع بلایا بسیاری از مردم از مناطق دیگر به سرعت به منطقه آسیب دیده نقل مکان می کنند. ازدحام بیش از حد در صحنه فاجعه باعث کندی امداد، مراقبت های پزشکی و انتقال بیماران آسیب دیده می شود. همچنین نگرانی های ایمنی به دلیل محیط ناپایدار وجود دارد.
۲- چالش های مربوط به زیرساخت ها
۱-۲ اختلال در ارتباط
بلافاصله پس از تأثیر فاجعه ارتباطات در منطقه آسیب دیده و همچنین خارج از منطقه معمولاً به دلیل آسیب فیزیکی به سیستم های ارتباطی یا تعداد زیاد تماس های برقرار شده مختل یا قطع می شود. مثلا پس از زلزله آذربایجان شرقی در سال ۱۳۹۱ ارتباط با منطقه آسیب دیده و حتی تبریز که آسیبی ندیده بود، قطع شد. تا ۴ ساعت هیچ اطلاعاتی از منطقه آسیب دیده دریافت نشد.
۲-۲ دسترسی مشکل
معمولاً پس از وقوع بلایا به دلیل تخریب جاده ها و خیابانها باریک بودن خیابان ها و ازدحام جمعیت ترافیک جادهای سنگین در منطقه آسیب دیده و اطراف آن وجود دارد این کار EMS را مختل می کند. به عنوان مثال پس از زلزله بم به دلیل ترافیک سنگین به مدت سه روز تمامی راه ها مسدود شد و تنها راه انجام عملیات امدادی هواپیما بود.
۳-۲ آسیب پذیری مراکز بهداشتی محلی
یکی از چالش های اصلی سلامت در ایران آسیب پذیری بالای مراکز بهداشتی در برابر بلایا است. معمولاً پس از یک فاجعه بزرگ یا متوسط بیمارستانهای محلی به شدت آسیب میبینند و نمیتوانند به عملکرد عادی روزانه خود ادامه دهند در زلزله آذربایجان تنها بیمارستان محلی که هنوز به طور رسمی افتتاح نشده بود به دلیل آسیب های شدید سازهای و غیر سازه ای غیرقابل استفاده بود.
چالش های مربوط به سیستم مدیریت اطلاعات
۳-۱ نبود سیستم ردیابی بیمار
پس از فاجعه بیشتر مصدومان به بیمارستانهای خارج از منطقه آسیب دیده منتقل می شوند در حالی که سیستمی برای پیگیری هویت اطلاعات پزشکی و مکان بیماران وجود ندارد به دلیل نبود سیستم اطلاعات بیماران برخی از خانواده ها تا چند ماه پس از حادثه از سرنوشت اعضای خانواده خود اطلاعی ندارند و در بیمارستانهای شهرهای مختلف به دنبال آنها هستند.
۳-۲ عدم وجود سیستم یکپارچه اطلاعات بیمارستانی
دسترسی آسان به اطلاعات و ظرفیت بیمارستان در سطح محلی منطقه ای و ملی وجود ندارد. این اطلاعات می تواند توزیع تلفات را تسهیل کند.
۴. چالش های مربوط به کارکنان
۱-۴ مهارت های ناکافی
برخی از مدیران و کارکنان فاقد مهارتهای اورژانسی در بلایا هستند
۲-۴ نگرانی های ایمنی
معمولا در بلایا ملاحظات ایمنی برای کادر پزشکی در اولویت نیست ،همچنین تجهیزات ایمنی کافی برای و موارد موجود وجود ندارد همچنین اکثر کارکنان در مورد ایمنی آموزش دیده اند، اما آنها قهرمانانه احساسی در زمینه فاجعه عمل می کنند. آنها اقدامات احتیاطی استاندارد ایمنی را انجام نمی دهند، حتی در شرایطی که تجهیزات محافظ شخصی در دسترس است.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ بهداشت محیط در بیمارستان و کنترل عفونت
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.