اثرات درک شده از خشکسالی بر امنیت غذایی خانوار در جنوب غربی اوگاندا
اثرات درک شده از خشکسالی بر امنیت غذایی خانوار در جنوب غربی اوگاندا
اثرات درک شده از خشکسالی بر امنیت غذایی خانوار در جنوب غربی اوگاندا: پاسخ های مقابله ای و عوامل تعیین کننده
Perceived effects of drought on household food security in South-western Uganda: Coping responses and determinants
ترجمه و گردآوری: مینو محمدخانی دانشجوی دکتری تخصصی سلامت در بلایا و فوریت ها
فرمت: Pdf تعداد صفحات: 17
چکیده
عدم امنیت غذایی یک مشکل در سراسر منطقه در جنوب صحرای آفریقا است، که در اثر تأثیرات مخرب خشکسالی شدید در سطح خانوارها بیشتر میشود با این حال استراتژیهای مقابله کشاورزان و عوامل تعیین کننده آنها هنوز مستند نشده است. در این مطالعه ما، (۱) روابط بین درک از خشکسالی و ناامنی غذایی و پاسخهای مقابله مربوط به خانوار مشخص کردیم، (۲) ویژگی های معیشتی کشاورزان که عدم امنیت غذایی را به عنوان یک مشکل درک کردند و آنهایی که عدم امنیت غذایی را بعنوان مشکل نمی دیدند را مقایسه کردیم و (۳) چگونگی مطابقت ویژگی های سطح خانوار با استراتژی های مقابله توسط خانوار بررسی کردیم. مطالعه ما ماهیت اکتشافی دارد ما یک پرسشنامه از ۱۴۰ کشاورز در منطقه Isingiro و در جنوب غربی (SW) اوگاندا تهیه کردیم که معیشت آنها عمدتا به تولید محصول بستگی دارد ما از مدلهای رگرسیون لجستیک دو جمله ای و چند جمله ای برای شناسایی عوامل تعیین کننده ادراک پاسخ دهندگان، چگونگی مطابقت ویژگی های خانوار با درک خانوارها از عدم امنیت غذایی و عوامل تأثیرگذار بر پاسخگویی های مقابله ای استفاده کردیم اطلاعات ما نشان میدهد که ۶۸/۶ درصد از پاسخ دهندگان عدم امنیت غذایی را به عنوان یک مشکل در خانواده خود درک می کنند. دسترسی به اعتبار برای کشت محصولات، احتمال آگاهی و نگرانی کشاورزان در مورد وضعیت امنیت غذایی خانوار را افزایش میدهد (۰/۰۵> p).
کشاورزان بیشتر از اعتبار به عنوان محافظ در برابر ناامنی غذایی استفاده می کردند. در حالی که خشکسالی به طور گسترده ای (133 : %95.6) به عنوان مشکلی که منجر به عدم امنیت غذایی می شود، درک می شود، اما پاسخ های مقابله ای دامنه گسترده ای دارند با این حال، ۱۳٪ قابل توجه (از کل) گزارش دادند که هیچ کاری نمی کنند تا به اثرات خشکسالی پاسخ دهند. قابل ذکر است، کشاورزانی که عدم امنیت غذایی را به عنوان مشکل درک نکرده بودند، در مقایسه با آنهایی که عدم امنیت غذایی را مشکل می دانستند درآمد خارج از مزرعه (p =0.01) و اندازه مزرعه بزرگتری (p =0.00) داشتند عوامل تعیین کننده استراتژی های مقابله ای معنی دار (p ۰.۰۵<) شامل ترکیبی از اندازه زمین کشاورزی، درآمد کل حاصل از محصولات، تعداد دام و وضعیت تأهل است. به طور گسترده، مطالعه ما نشان می دهد که خانوارها بر این باورند که بیشتر در معرض خطر عدم امنیت غذایی ناشی از خشکسالی هستند دسترسی به اعتبار و روشهای جایگزین تأمین معاش ممکن است گزینه های ایجاد تاب آوری را ارائه دهد.
مقدمه
عدم امنیت غذایی یک چالش مهم در صحرای آفریقا است که بر گرسنگی، سوء تغذیه و فقر تاثیرگذار می باشد. ناامنی عمدتا به دلیل شیوع سیستم های تولید و توزیع مواد غذایی است که در برابر شوک های اقتصادی و اقلیمی آسیب پذیر و حساس هستند در برخی موارد دیگر، عدم امنیت غذایی با سطح پایین تحصیلات و سطح پایین دسترسی به اطلاعات، بهداشت یا سایر توانایی های اساسی که رفاه مردم را تشکیل می دهند، ارتباط دارد.
در اوگاندا، تقریباً نیمی از خانوارها در حال حاضر از نظر غذایی ناامن هستند ما این مطالعه را به موجود بودن و دسترسی به مواد غذایی محدود میکنیم براساس تعاریف Maxwell, 1996; Gross et al., 2000; Pinstrup-andersen 2009; Barrett 2010)، که علت آن کاهش تولید و تنوع غذایی در سطح خانوارها، به ویژه در مناطق روستایی وابسته به کشاورزی می باشد. مطابق با بسیاری از مناطق شرق آفریقا، الگوهای غذایی در اوگاندا اغلب با مقدار بسیار کم برداشت در فصل تولید، مقدار کمی ذخیره شده توسط خانوارها برای مصرف، دوره های کوتاه قبل از تمام شدن و تعداد کمی از وعده های غذایی که توسط چندین خانوار در روز گرفته می شود مشخص می شوند از قضا از آنجا که کشاورزی منبع اصلی درآمد است، تخریب محصولات باعث می شود افراد آسیب دیده نتوانند مواد غذایی کافی برای خود بخرند از این رو یک چرخه معیوب ناامنی غذایی وجود دارد. به همین ترتیب، موارد فقر، قحطی و گرسنگی در چنین مناطقی فراگیر است.
علاوه بر این، تولید مواد غذایی در اوگاندا پراکنده است زیرا، همچون بسیاری از کشورهای جنوب صحرای آفریقا که کشاورزی از طریق باران تغذیه می شود، بهره وری محصولات تا حد زیادی تحت تأثیر الگوهای بین سالانه میزان و توزیع بارندگی قرار می گیرد. اهمیت بارندگی به ویژه در اکثر زمین های زراعی اوگاندا مشخص است زیرا خشک یا نیمه خشک هستند و / یا در معرض تنوع اقلیمی قرار دارند بارندگی نامنظم و بسیار متغیر بر عملکردهای کشاورزی، به ویژه کاشت تأثیر می گذارد. با دامنه غالب تنوع و تغییر در شرایط اقلیمی، این تأثیرات بیش از هر زمان دیگری برای معیشت وابسته به کشاورزی ویرانگر است و پیش بینی می شود بدتر گردد. افزایش تنوع اقلیمی (که به صورت خشکسالی مکرر، سیل و بارندگی نامنظم و نامناسب آشکار می شود) احتمالاً باعث تشدید تخریب محصولات می شود که منجر به عدم امنیت غذایی و تغذیه می شود.
خشکسالی از طریق تأثیرات منفی بر تولید محصولات کشاورزی به عنوان چالش برانگیزترین مخاطره اقلیمی و تهدید امنیت غذایی در اوگاندا شناخته شده است خشکسالی منجر به تنش آبی، تخریب محصول و کاهش یا عدم تولید محصول می شود. با توجه به اینکه بیشتر افراد برای تأمین معاش خود به کشاورزی وابسته هستند، تأثیر فوری خشکسالی بر موجودی و دسترسی به غذا، درآمد و به طور کلی معیشت می باشد.
اثرات خشکسالی بر موجود بودن و دسترسی به غذا به سطح آسیب پذیری و ظرفیت خانوارها و جوامع برای پاسخگویی بستگی دارد. استراتژی های مقابله با خشکسالی احتمالاً برای افراد دارای محدودیت منابع محدودتر است به عنوان مثال، افرادی که معیشت آنها به شدت به منابع طبیعی وابسته است پاسخگویی برای مقابله بسته به شرایط اکولوژیکی و اجتماعی – اقتصادی حاکم متفاوت است: اینها ممکن است شامل بوم شناسی محلی، سطح تحصیلات، جنسیت، درآمد، در دسترس بودن سیستم ها و خدمات پشتیبانی باشد. این توانایی ها و سایر قابلیت ها نقش اساسی در تعیین چگونگی توانایی مقابله افراد و جوامع با اثرات خشکسالی و حفظ عملکرد سیستم های اقتصادی – اجتماعی خود دارند.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ بهترین راه برای امنیت غذایی کامل
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.