کلیات HSE در تاسیسات و تصفیه خانه های آب و فاضلاب
کلیات HSE در تاسیسات و تصفیه خانه های آب و فاضلاب
کلیات HSE در تاسیسات و تصفیه خانه های آب و فاضلاب
فرمت: PDF تعداد صفحات:25
فهرست:
- معرفی سیستم مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست
- تصفیه خانه های آب و فاضلاب
- طراحی ذاتاً ایمن تصفیه خانه های آب و فاضلاب
- آموزش بهداشت، ایمنی و محیط زیست در تصفیه خانه ها
- وظایف پرسنل تصفیه خانه
- وسایل ارتباطی
- کپسول های آتش نشانی
- آموزش کمک های اولیه
معرفی سیستم مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست (Introduction to Health, Safety and Environment)
سیستم مدیریت HSE یک ابزار مدیریتی برای کنترل و بهبود عملکرد بهداشت، ایمنی و محیط زیست در همه برنامه های توسعه ای است. این سیستم با ایجاد بستر فرهنگی خلاق، نگرشی نو و سیستماتیک در راستای توسعه پایدار و کرامت انسانی، بطور یکپارچه و با همگرایی و چیدمان هم افزای نیروهای انسانی، امکانات، تجهیزات و با استفاده از سیستم آموزش کارآمد، ممیزی های دوره ای، ارزیابی، بهبود مستمر، موجب به حداقل رساندن اثرات نامطلوب و افزایش اثرات مطلوب بر محیط می شود. همچنین سیستم HSE-MS منجر به حفاظت از تجهیزات، تأسیسات و به حداقل رساندن حوادث و آسیب های ناشی از کار از طریق کنترل یا حذف شرایط ناایمن و ارتقاء سطح سلامت پرسنل از طریق اعمال راهکارهای کنترلی مدیریتی، مهندسی و اجرایی در کلیه سطوح سازمان و همچنین صیانت از محیط زیست به عنوان سرمایه بشریت می گردد.
HSE در دنیای امروز صیانت از نیروی انسانی شاغل در بخش های مختلف اقتصادی و حفاظت از محیط زیست در کانون توجهات فعالان سیاسی، اجتماعی و اقتصادی قرار گرفته است. تجربه کشورهای پیشرفته نشان می دهد که رشد اقتصادی و توسعه صنعتی به عنوان یکی از مهم ترین عوامل دستیابی به کانون های قدرت جهانی، استقلال و امنیت داخلی و توسعه سیاسی، به عوامل مختلفی وابسته است که حفظ و ارتقاء سلامت جسمی-روانی نیروی انسانی، حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی و بهره – برداری مطلوب در راس آنها قرار دارد. : مزایای استقرار سیستم مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست عبارتند از:
- کاهش زیان های مستقیم و غیر مستقیم ناشی از حوادث.
- شناخت کافی از عوامل بالقوه آسیب رسان در محیط کار
- ایجاد آمادگی های لازم در برخورد با شرایط اضطراری.
- ایجاد زمینه مناسب برای استفاده از توان فکری کارکنان برای تقویت مدیریت HSE.
- افزایش میزان آگاهی و اطلاع کارکنان بطور نظام یافته.
تصفیه خانه های آب و فاضلاب (Water and Wastewater Treatment Plants)
تصفیه خانه های آب، تاسیساتی هستند که به منظور انطباق دادن کیفیت منابع آب با کیفیت قابل شرب، طی مراحلی آب خام را به آب شرب تبدیل می کنند. واحدهای مختلف تصفیه خانه آب عبارتند از واحد آشغالگیری، زلال سازی، صاف سازی، گندزدایی، سختی گیری، هوادهی، کنترل آهن و منگنز، فلوئور زدایی و کنترل طعم و بوی آب است. تصفیه خانه های فاضلاب عموما به منظور ارتقاء کیفیت فاضلاب های جمع آوری شده از مراکز جمعیت و بعضا صنایعی که فاضلاب آنها با فاضلاب شهری اختلاط پیدا می کند، ساخته می شوند. کیفیت فاضلاب های تصفیه شده آماده برای دفع و یا مصرف مجدد، طبق ضوابط ویژه مربوط به وضعیت اثرات زیست محیطی و با توجه به موازین حفظ و توسعه پایدار، تعیین می شود.
به طور کلی ویژگی های آب آشامیدنی استاندارد، عبارتند از بی رنگ، بی بو، با طعم مطبوع و گوارا است که مصرف آن حتی در دراز مدت به لحاظ عاری بودن از مواد مضر، ضرری به سلامت مصرف۔ کننده نداشته باشد و خسارتی به تجهیزات انتقال، توزیع و مصرف وارد نسازد. عملیاتی که در
تصفیه خانه آب آشامیدنی در رابطه با تصحیح کیفیت آب اجرا می شود، بستگی به کیفیت منابعی دارد که برای تامین آب آشامیدنی در نظر گرفته می شود و شامل روش های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی است. طرح تاسیسات تصفیه خانه نیز با در نظر گرفتن اینکه آب تصفیه شده برای مصرف شرب و مصارف عمومی شهری به کار برده خواهد شد، پیش بینی می شود و تجهیزات و تاسیسات تصفیه خانه نیز براساس طرح مصوب نصب می گردد. هر نوع تغییر در کیفیت آب خام ورودی به تصفیه خانه، موجب تغییر در فرایند تصفیه می شود، تا کیفیت آب تصفیه شده همچنان مطبوع بماند.
بنابراین پایش کیفیت آب تصفیه شده نیازمند نمونه برداری و آزمایشات دوره ای آب است. بدین جهت کنترل و نظارت مستمر کیفیت آب در محل ورود به تصفیه خانه در مراحل مختلف فرایند تصفیه بسیار مهم و ضروری است. تجهیزات و تاسیساتی که برای تامین آب آشامیدنی از منابع آب سطحی و زیرزمینی به کار گرفته می شوند، بر حسب نوع منبع متفاوت است و در عملیات تصفیه در بخش های پیش تصفیه، تصفیه اصلی و روشهای حذف مواد شیمیایی نامطلوب از آب کاربرد دارند. واحدهای یک تصفیه خانه متعارف به شرح زیر است:
- واحد آشغالگیر
- واحد حوض انعقاد و لخته سازی
- واحد حوض ته نشینی
- واحد صافی شنی تحت فشار
- واحد سیستم تزریق گاز کلر
- مخزن ذخیره آب تصفیه شده
آب لوله کشی پس از مصرف با استفاده از شبکه جمع آوری فاضلاب به منظور تصفیه به تصفیه خانه انتقال می یابد. کیفیت فاضلاب های تصفیه شده آماده برای دفع و یا مصرف مجدد در کشاورزی، طبق ضوابط ویژه مربوط به وضعیت زیست محیطی آب های پذیرنده و با توجه به موازین حفظ توسعه پایدار تعیین می گردد. این کیفیت در ارتباط با عواملی چون خصوصیات منابع آبی، برنامه آمایش سرزمین، ویژگی های زیست محیطی و بالاخره حفظ کیفیت مطلوب زندگی تغییر می پذیرد و از لحاظ اقتصادی توجیه می گردد. احداث تصفیه خانه های فاضلاب معمولا همراه با سرمایه گذاری قابل توجه و هزینه برداری چشمگیری است، بدین سبب بهره برداری و نگهداری صحیح از این تصفیه خانه ها در بازده سرمایه گذاری های انجام شده اهمیت ویژه ای دارد. اهداف مهم از احداث شبکه فاضلاب به شرح ذیل است:
تامین بهداشت عمومی
- جلوگیری از شیوع بیماری ها در اثر تماس با فاضلاب انسانی و سایر فاضلابها
- جلوگیری از آلودگی آب شرب به وسیله فاضلاب.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ مبانی و معیارهای طراحی واحدهای تصفیه خانه فاضلاب
⇐ طراحی و بهره برداری تصفیه خانه های آب روستایی با فرآیند صافی کند و فرآیندهای پیش تصفیه
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.