کتاب تغذیه و رژیم درمانی دکتر باقر زاده
کتاب تغذیه و رژیم درمانی دکتر باقر زاده
کتاب تغذیه و رژیم درمانی دکتر باقر زاده
فرمت: Pdf تعداد صفحات: 41
فهرست مطالب
- اطلاعاتی در مورد رژیم درمانی و چاقی و لاغری
- چاق کیست؟
- چاقی و لاغری چگونه به وجود می آید؟
- چقدر کالری لازم است تا یک کیلو چاق شویم؟
- برخی دلایل دریافت کالری بیشتر از نیاز
- آیا چاقی و لاغری ارثی است؟
- رژیم غذایی چه مفهومی دارد؟
- بهترین راه کاهش وزن چیست؟
- ضررهای کاهش وزن سریع
- باورهای خاص در مورد تغذیه
- چرا در رژیم کاهش وزن از کامپیوتر استفاده می شود؟
- روش هایی برای تقویت اراده در رژیم کاهش وزن
- جایگزین ها در رژیم غذایی
- عوارض رژیم های غذایی لاغری و راه حل آنها
- رژیم لاغری در زمان حاملگی و شیردهی؟
- بخش سه: ویتامین ها، مواد معدنی
- چه مقدار نمک باید مصرف نمود؟
- پوکی استخوان و نقش تغذیه؟
- چه عواملی موجب کمبود آهن می شود؟
- جداول قد و وزن در خانم ها
- جداول قد و وزن در آقایان
- جداول کالری غذاها و مواد مختلف
بخش یک: اطلاعاتی در مورد رژیم درمانی و چاقی و لاغری
با سلام و تبریک خدمت شما که قدم در راه تندرستی و سلامتی گذاشته اید نکاتی را به اطلاع می رساند :
1. چاقی یک بیماری مزمن است و مثل هر بیماری مزمن دیگری نیاز به درمان دارد.
۲. با توجه به فراوانی افراد چاق و لاغر در جامعه و وجود این اشخاص در اکثر خانواده ها متأسفانه چاقی و لاغری امروزه یک امر طبیعی به نظر می رسد. در حالی که دانشمندان علم تغذیه، چاقی را طاعون قرن نام برده اند.
٣. چاق کیست؟ مردم به افرادی چاق می گویند که شکم بزرگی داشته باشند. پزشکان اضافه وزن بیش از ۱۰ الی ۱۵ درصد را چاق می گویند. لازم به توضیح است که سه نوع وزن داریم: ۱- وزن ایده آل ۲- وزن مناسب 3- وزن سلامتی. وزن مناسب همان وزن های ذکر شده در جدول وزن و قد می باشد، وزن ایده آل ۱۰ درصد پایینتر و وزن سلامتی ۱۰ درصد بالاتر از آن می باشد. بهتر است افراد، زیر ۳۰ سال از وزن ایده آل، بالای ۵۰ سال از وزن سلامتی و بین ۳۰ تا ۵۰ سال از وزن مناسب برخوردار باشند.
۴. تعریف چاقی بر اساس BMI) Body Mass Index) یا رقم توده بدنی: برای تعیین رقم توده بدنی از فرمول مقابل استفاده می کنیم: (قد به متر × قد به متر / وزن به کیلوگرم) وزن به کیلوگرم تقسیم بر مجذور قد به متر، و تفسیر آن هم به شکل زیر می باشد:
1) کمتر از 19.8 لاغر ۲) بین ۱۹/۸ تا ۲۶ طبیعی ۳) بین ۲۶ تا ۲۹ اضافه وزن ۴) بیشتر از ۲۹ چاق
۵. چاقی و لاغری چگونه به وجود می آید؟ همانطور که می دانید بدن سوخت مورد نیاز خود را از مواد غذایی تأمین می کند اگر میزان دریافت غذایی مساوی با نیازهای بدن باشد نه چاق می شویم نه لاغر، ولی اگر بیشتر از نیاز غذا بخوریم، کالری اضافی که دریافت شده، در بدن به صورت بافت چربی ذخیره و سبب افزایش وزن می شود. همچنین اگر انرژی دریافتی شخصی کمتر از نیاز او باشد بدن مجبور است مقداری از انرژی های ذخیره خود (چربی) را استفاده کند. که این امر موجب کاهش وزن میگردد. البته استفاده بدن از بافت های چربی در صورتی اتفاق می افتد که شخص از رژیم مناسبی جهت لاغری استفاده کند در غیر این صورت ممکن است بدن به جای استفاده از چربی ها برای تأمین انرژی از بافت های حیاتی همچون کبد، کلیه، قلب و غیره استفاده کرده و هر چند سبب کاهش وزن گردد ولی به بدن آسیب برساند. پس باید دانست که رژیم باید مناسب با سن، جنس، وزن، قد، میزان فعالیت و سایر عوامل باشد تا بتواند بدون آسیب به بدن، فرد را به وزن ایده آل خود برساند.
۶. همان طور که اطلاع دارید انرژی دریافتی ما بر اساس کالری نام گزاری می شود و به طور متوسط هر فرد برای یک کیلو وزن بدن خود نیاز به ۳۰ کالری در روز دارد مثلا یک شخص ۶۰ کیلویی ۱۸۰۰ کالری در روز نیاز دارد حال اگر این شخص بیشتر از این مقدار کالری بگیرد، چاق و اگر کمتر دریافت کند لاغر خواهد شد.
۷. چقدر کالری لازم است تا یک کیلو چاق شویم؟ برای اینکه یک کیلو چربی در بدن ذخیره گردد دریافت ۷۵۰۰ کالری اضافه بر نیاز بدن لازم می باشد، پس اگر شخص ۶۰ کیلویی به جای ۱۸۰۰ کالری در روز ۲۰۵۰ (یعنی ۲۵۰ کالری بیشتر از نیاز) دریافت کند ماهیانه یک کیلو به وزنش اضافه خواهد شد (۲۵۰ کالری برابر با ۵۰ گرم چیپس می باشد).
۸. برخی دلایل دریافت کالری بیشتر از نیاز : 1- الگوهای خانوادگی: مصرف غذاهای پر کالری ۲- اشتهای زیاد: علاقه به خوردن، علاقه به غذاهای کالری بالا و احتمالا عدم علاقه به میوه و سبزی ها ۳- آگاهی غلط از مقدار کالری غذاها ۴- نخوردن صبحانه و در عوض خوردن غذاهای با کالری فراوان و غیر مغذی در طول روز ۵- الگوی نادرست زندگی: شغل کم تحرک، بیکاری، سواره به کار یا مدرسه رفتن، ورزش کم، خواب زیاد 6- گریز از احساسات و خوردن زیاد در موقع غم، شادی، استرس و … 7- شرکت در مهمانی های زیاد، خوردن غذا در رستوران که کالری زیاد دارد. 8- کاهش نیاز بدن به غذای همراه با افزایش سن در حالی که میزان غذا کم نمی شود.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.