کارآموزی تغذیه بالینی و رژیم درمانی
کارآموزی تغذیه بالینی و رژیم درمانی
کارآموزی تغذیه بالینی و رژیم درمانی
فرمت: PDF تعداد صفحات: 545
فهرست:
فصل اول: رژیم درمانی در بزرگسالان نوجوانان و کودکان ،چاق ،لاغر، ورزشکار، معلول و جانباز مادران باردار و شیرده
- تنظیم رژیم های غذایی در افراد بزرگسال دارای وزن مناسب چاق و لاغر
- نکات ضروری جهت رژیم نویسی در افراد بزرگسال
- مثال ۱ رژیم غذایی برای حفظ وزن مناسب و سلامت در افراد بزرگسال
- نکات ضروری جهت رژیم نویسی در افراد بزرگسال دارای اضافه وزن یا چاقی
- مثال ۲ رژیم غذایی برای کاهش وزن در افراد بزرگسال دارای اضافه وزن
- مثال ۳ رژیم غذایی برای کاهش وزن در افراد بزرگسال چاق
- نکات ضروری جهت رژیم نویسی در افراد بزرگسال لاغر
- مثال ۴ رژیم غذایی برای افزایش وزن در افراد بزرگسال لاغر
- تنظیم رژیم های غذایی در مادران باردار
- نکات ضروری جهت رژیم نویسی در مادران باردار
- مثال ۵ رژیم غذایی جهت مادران باردار با BMI نرمال و دارای یک جنین در سه ماهه اول بارداری
- مثال ۶ رژیم غذایی جهت مادران باردار لاغر و دارای یک جنین در سه ماهه اول بارداری
- مثال ۷ رژیم غذایی جهت مادران باردار چاق و دارای یک جنین در سه ماهه اول بارداری
- مثال ۸ رژیم غذایی جهت مادران باردار با BMI نرمال و دارای یک جنین در سه ماهه دوم بارداری
- مثال ۹ رژیم غذایی جهت مادران باردار لاغر و دارای یک جنین در سه ماهه دوم بارداری
- مثال ۲۰ رژیم غذایی جهت مادران باردار با BMI نرمال و دارای دو جنین در سه ماهه سوم بارداری
- مثال ۲۱ رژیم غذایی جهت مادران باردار لاغر و دارای دو جنین در سه ماهه سوم بارداری
- مثال ۲۲ رژیم غذایی جهت مادران باردار چاق و دارای دو جنین در سه ماهه سوم بارداری
- تنظیم رژیم های غذایی در مادران شیرده
- نکات ضروری جهت رژیم نویسی در مادران شیرده
- مثال ۲۳ رژیم غذایی جهت مادران شیرده با BMI نرمال در شش ماهه اول شیردهی
- مثال ۲۴ رژیم غذایی جهت مادران شیرده لاغر در شش ماهه اول شیردهی
- مثال ۲۵ رژیم غذایی جهت مادران شیرده چاق در شش ماهه اول شیردهی
- مثال ۲۶ رژیم غذایی جهت مادران شیرده با BMI نرمال در شش ماهه دوم شیردهی
- مثال ۲۷ رژیم غذایی جهت مادران شیرده لاغر در شش ماهه دوم شیردهی
- مثال ۲۸ رژیم غذایی جهت مادران شیرده چاق در شش ماهه دوم شیردهی
- تنظیم رژیم های غذایی در کودکان و نوجوانان دارای وزن نرمال چاق و لاغر
- نکات ضروری جهت رژیم نویسی در کودکان و نوجوانان
- مثال ۲۹ رژیم غذایی برای حفظ رشد مناسب جهت کودک با وزن و قد نرمال
- مثال ۳۰ رژیم غذایی جهت کودک با وزن نرمال و قد کوتاه
- نکات ضروری جهت رژیم نویسی در کودکان و نوجوانان دارای اضافه وزن یا چاقی
- مثال ۳۱ رژیم غذایی جهت کودک دارای اضافه وزن و قد نرمال
- مثال ۳۲ رژیم غذایی جهت کودک چاق (BMI برای سن بین صدک (۹۵ و ۹۹) با قد نرمال
- مثال ۳۳ رژیم غذایی جهت کودک چاق BMI) برای سن بالای صدک (۹۹) با قد نرمال
- مثال ۳۴ رژیم غذایی جهت کودک چاق با قد کوتاه
- مثال ۳۵ رژیم غذایی جهت نوجوان لاغر با قد نرمال
- مثال ۳۶ رژیم غذایی جهت کودک لاغر کوتاه قد
- تنظیم رژیم های غذایی در ورزشکاران بزرگسال، نوجوان و کودک
- نکات ضروری جهت رژیم نویسی در ورزشکاران بزرگسال
- مثال ۳۷ رژیم غذایی جهت ورزشکار بزرگسال با BMI نرمال
- مثال ۳۸ رژیم غذایی جهت ورزشکار بزرگسال با BMI بالاتر از محدوده نرمال و میزان توده چربی نرماg
- مثال ۳۹ رژیم غذایی جهت ورزشکار بزرگسال با BMI بالاتر از محدوده نرمال و میزان توده چربی نرمال مصرف کننده مکمل پروتئین
- مثال ۴۰ رژیم غذایی جهت ورزشکار بزرگسال با BMI بالاتر از محدوده نرمال و میزان توده چربی قابل ملاحظه
- مثال ۴۱ رژیم غذایی جهت ورزشکار بزرگسال با BMI پایین تر از محدوده نرمال ورزشکار لاغر
- نکات ضروری جهت رژیم نویسی در ورزشکاران کودک و نوجوان
- مثال ۴۲ رژیم غذایی جهت کودک ورزشکار با وزن نرمال
- مثال ۴۳ رژیم غذایی جهت نوجوان ورزشکار چاق
- مثال ۴۴ رژیم غذایی جهت نوجوان ورزشکار لاغر
- تنظیم رژیم های غذایی در جانبازان و معلولان بزرگسال نوجوان و کودک
- نکات ضروری جهت رژیم نویسی در جانبازان و معلولان بزرگسال
- مثال ۴۵ رژیم غذایی جهت فرد بزرگسال دارای وزن ایده آل فاقد یک پا از ناحیه زانو
- مثال ۴۶ رژیم غذایی جهت فرد بزرگسال چاق فاقد دو پا از ناحیه بالای ران
- مثال ۴۷ رژیم غذایی جهت فرد بزرگسال لاغر فاقد یک پا از ناحیه زانو
- مثال ۴۸ رژیم غذایی جهت فرد بزرگسال دارای وزن ایده آل و فلج از ناحیه دو
- مثال ۴۹ رژیم غذایی جهت فرد بزرگسال چاق و فلج از ناحیه دو
- مثال ۵۰ رژیم غذایی جهت فرد بزرگسال لاغر و فلج از ناحیه دو
- مثال ۵۱ رژیم غذایی جهت فرد بزرگسال دارای وزن ایده آل و فلج از ناحیه گردن به پایین
- نکات ضروری جهت رژیم نویسی در ورزشکاران جانباز و معلول بزرگسال
- مثال ۵۲ رژیم غذایی جهت فرد بزرگسال ورزشکار دارای وزن ایده آل فاقد یک پا از ناحیه زانو
- مثال ۵۳ رژیم غذایی جهت فرد بزرگسال ورزشکار دارای وزن ایده آل و فلج از ناحیه دو پا
- نکات ضروری جهت رژیم نویسی در کودکان و نوجوانان معلول
- مثال ۵۴ رژیم غذایی جهت کودک دارای وزن نرمال و فاقد یک پا از ناحیه بالای ران
- مثال ۵۵ رژیم غذایی جهت کودک لاغر و فاقد یک پا از ناحیه بالای ران
- مثال ۵۶ رژیم غذایی جهت کودک دارای اضافه وزن و فاقد یک پا از ناحیه بالای ران
- مثال ۵۷ رژیم غذایی جهت کودک چاق و فاقد یک پا از ناحیه بالای ران
- مثال ۵۸ رژیم غذایی جهت کودک دارای وزن نرمال و فلج از ناحیه هر دو پا
- مثال ۵۹ رژیم غذایی جهت کودک لاغر و فلج از ناحیه هر دو پا
- مثال ۶۰ رژیم غذایی جهت کودک چاق و فلج از ناحیه هر دو پا
- مثال ۶۱ رژیم غذایی جهت کودک دارای وزن نرمال و فلج از ناحیه گردن به پایین
- مثال ۶۲ رژیم غذایی جهت کودک ورزشکار دارای وزن نرمال و فاقد یک پا از ناحیه بالایران
- مثال ۶۳ رژیم غذایی جهت کودک ورزشکار دارای وزن نرمال و فلج از ناحیه هر دو پا
فصل دوم: تغذیه بالینی و رژیم درمانی در بیماریهای غدد درون ریز
- نکات ضروری جهت رژیم نویسی در بیماری دیابت
- مثال ۶۴ رژیم غذایی جهت بیمار بزرگسال دارای BMI نرمال مبتلا به دیابت نوع ۲ مصرف کننده قرص های پایین آورنده گلوکز خون
- مثال ۶۵ رژیم غذایی جهت بیمار بزرگسال چاق مبتلا به دیابت نوع ۲ مصرف کننده قرص های پایین آورنده گلوکز خون
- مثال ۶۶ رژیم غذایی جهت بیمار بزرگسال چاق مبتلا به دیابت نوع
- مثال ۶۷ رژیم غذایی جهت بیمار بزرگسال لاغر مبتلا به دیابت نوع
- نکات ضروری جهت رژیم نویسی در بیماران دارای زخم پای دیابتی
- مثال ۶۸ رژیم غذایی جهت بیمار بزرگسال مبتلا به دیابت نوع ۱ با وزن ایده آل ناحیه مچ
- مثال ۶۹ رژیم غذایی جهت مادر باردار مبتلا به دیابت بارداری دریافت کننده انسولین
- مثال ۷۰ رژیم غذایی جهت کودک مبتلا به دیابت نوع ۱
- نکات ضروری جهت رژیم نویسی در بیماران دیابتی ورزشکار
- مثال ۷۱ رژیم غذایی جهت بیمار دیابتی ورزشکار بزرگسال
- نکات ضروری جهت رژیم نویسی در بیماری آکرومگالی
- مثال ۷۲ رژیم غذایی جهت بیمار مبتلا به آکرومگالی
- نکات ضروری جهت رژیم نویسی در سندرم کوشینگ
- مثال ۷۳ رژیم غذایی جهت بیمار مبتلا به سندرم کوشینگ
- نکات ضروری جهت رژیم نویسی در بیماری آدیسون
- مثال ۷۴ رژیم غذایی جهت بیمار مبتلا به بیماری آدیسون
- نکات ضروری جهت رژیم نویسی در سایر بیماری های غدد درون ریز
فصل سوم: تغذیه بالینی و رژیم درمانی در بیماریهای قلب و عروق
- مثال ۷۵ رژیم غذایی جهت بیمار مبتلا به فشارخون بالا
- مثال ۷۶ رژیم غذایی جهت بیمار مبتلا به هیپرکلسترولمی
- مثال ۷۷ رژیم غذایی جهت بیمار مبتلا به هیپرتری گلیسریدمی
- مثال ۷۸ رژیم غذایی جهت بیمار کاندید آنژیوگرافی
- مثال ۷۹ رژیم غذایی جهت سندرم کرونری حاد
- مثال ۸۰ رژیم غذایی جهت بیماری شریانهای کرونر
- مثال ۸۱ رژیم غذایی جهت بیمار تحت آنژیوپلاستی و استنت گذاری
- مثال ۸۲ رژیم غذایی جهت بیمار دارای ادم و درد در ناحیه قفسه سینه در هنگام استراحت
- مثال ۸۳ رژیم غذایی جهت بیمار مبتلا به نارسایی قلبی
مقدمه
با توجه به اینکه دانشجویان رشته تغذیه در مقطع کارشناسی بایستی ۹ واحد کارآموزی تغذیه بالینی و رژیم درمانی را در کلینیک و بخشهای مختلف بیمارستان بگذرانند و این امر مستلزم آشنایی کافی دانشجویان قبل از ورود به کلینیک و بخش های بیمارستانی با نحوه عملی تنظیم رژیم های غذایی برای بیماران سرپایی و بستری مبتلا به بیماریهای مختلف میباشد لذا این جزوه توسط اعضاء هیأت علمی گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهیه گردیده است. دانشجویان قبل از ورود به هر یک از بخشهای کارآموزی تغذیه بالینی و رژیم درمانی لازم است ابتدا در کارگاه مربوط به آن بخش شرکت نمایند و با نحوه عملی تنظیم رژیم های غذایی برای بیماران آن بخش آشنا شوند. دانشجویان در این کارگاه ها بایستی برای تعداد کافی از بیماران که مشخصات آنها توسط استاد مربوطه بیان می گردد رژیم غذایی تنظیم نمایند تا مهارت کافی را در زمینه رژیم نویسی بدست آورند، آنگاه دانشجویان به بخش مورد نظر در بیمارستان میروند تا در آنجا مطالب آموخته شده را بطور عملی زیر نظر استاد مربوطه بکار گیرند و رژیم های غذایی لازم را برای بیماران در بخش مربوطه تنظیم نمایند.
با توجه به اینکه در هر بخش بیمارستانی نحوه تنظیم رژیم های درمانی هم در مورد بیماران بزرگسال و هم برای بیماران کودک و نوجوان بطور عملی آموزش داده می شود لذا کارآموزی تغذیه بالینی و رژیم درمانی در بخش کودکان و نوجوانان بطور جداگانه ارائه نمی شود و در عوض کارآموزی تغذیه بالینی و رژیم درمانی در سرطان ها که بسیار مورد نیاز دانشجویان است ارائه خواهد شد همچنین در هر یک از بخش های کارآموزی تغذیه بالینی و رژیم درمانی آزمایش های مورد نیاز برای بیماران آن بخش و تفسیر آنها توضیح داده خواهد شد و به همین دلیل کارآموزی در آزمایشگاه تشخیص طبی نیز بطور مستقل ارائه نمی شود. دانشجویان بعد از اتمام دوره کارآموزی به مدت یک ماه نیز بطور مستقل در بیمارستان حضور خواهند داشت و وظایف کارشناسان تغذیه بیمارستان را از نظر مشاوره های رژیم درمانی انجام میدهند و با مدیریت بخش غذا نیز بطور عملی آشنا خواهند شد در جلد اول ویرایش چهارم این جزوه تغییرات مختصری در زمینه هرم غذایی کودکان و نوجوانان محاسبه انرژی کودک کوتاه قد ،چاق نکات ضروری جهت رژیم نویسی در جانبازان و معلولان بزرگسال و در کودکان و نوجوانان معلول و نکات ضروری جهت رژیم نویسی در بیماری دیابت و همچنین بیماران دیابتی ورزشکار بوجود آمده است اما در جلد دوم ویرایش چهارم این جزوه، بخش تغذیه بالینی و رژیم درمانی در جراحی و ICU و همچنین بخش تغذیه بالینی و رژیم درمانی در بیماری های گوارش و کبد بطور کامل ویرایش شده است و بخش تغذیه بالینی و رژیم درمانی در سرطان ها نیز اضافه شده است.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.