پاورپوینت مدیریت مواد زائد و جامد بیمارستانی
پاورپوینت مدیریت مواد زائد و جامد بیمارستانی
پاورپوینت مدیریت مواد زائد و جامد بیمارستانی
فرمت: PPT تعداد صفحات: 32
1ـ پسماندهاي عادی:
به كليه پسماندهايي گفته ميشود كه به صورت معمول از فعاليت هاي روزمره انسانها در شهرها، روستاها و خارج از آنها توليد ميشود از قبيل زبالههاي خانگي و نخالههاي ساختماني.
2ـ پسماندهاي كشاورزی:
به پسماندهاي ناشي از فعاليت هاي توليدي در بخش كشاورزي گفته ميشود از قبيل فضولات، لاشه حيوانات (دام، طيور و آبزيان) محصولات كشاورزي فاسد يا غيرقابل مصرف
3ـ پسماندهاي صنعتی:
به كليه پسماندهاي ناشي از فعاليت هاي صنعتي و معدني و پسماندهاي پالايشگاهي صنايع گاز، نفت و پتروشيمي و نيروگاهي و امثال آن گفته ميشود از قبيل برادهها، سرريزها و لجنهاي صنعتي.
طبق قانون مخلوط كردن پسماندهاي پزشكي با ساير پسماندها و تخليه و پخش آنها در محيط و يا فروش، استفاده و بازيافت اين نوع پسماندها ممنوع است.
ضمناً توليدكنندگان آن دسته از پسماندها كه داراي يكي از ويژگيهاي پسماندهاي ويژه نيز ميباشند، موظفند با بهينه سازي فرآيند و بازيابي ، خطر پسماندهاي خود را به حداقل برسانند و در مواردي كه حدود مجاز در آييننامه اجرايي اين قانون پيشبيني شده است، در حد مجاز نگهدارند.
نگهداري، مخلوط كردن، جمعآوري، حمل و نقل، خريد و فروش، دفع، صدور و تخليه پسماندها در محيط بر طبق مقررات و آييننامه اجرايي آن خواهد بود. در غير اين صورت اشخاص متخلف به حكم مراجع قضايي به جزاي نقدي در بار اول براي پسماندهاي عادي از پانصد هزار (500.000) ريال تا يک صد ميليون (100.000.000) ريال و براي ساير پسماندها از دو ميليون (2.000.000) ريال تا يكصد ميليون ( 100.000.000) ريال و در صورت تكرار، هربار به دو برابر مجازات قبلي در اين ماده محكوم ميشوند.
متخلفين از حكم ماده (13) (پسماندهای بیمارستانی) به جزاي نقدي از دو ميليون (2.000.000) ريال تا يكصد ميليون ( 100.000.000) ريال و در صورت تكرار به دو برابر حداكثر مجازات و در صورت تكرار مجدد هر بار به دو برابر مجازات بار قبل محكوم ميشوند.
ماده 688 قانون مجازات اسلامي (تعزيرات) مصوبه 2/3/75
هر اقدامي كه تهديد عليه بهداشت عمومي شناخته شود از قبيل آلوده كردن آب آشاميدني يا توزيع آب آشاميدني آلوده دفع غير بهداشتي فضولات انساني و دامي مواد زائد ريختن مواد مسموم كننده در رودخانه ها زباله در خيابانها و كشتارغير مجاز دام استفاده غير مجاز فاضلاب خام يا پساب تصفيه خانه هاي فاضلاب براي مصارف كشاورزي ممنوع ميباشد و مرتكبين چنانچه طبق قوانين خاص مشمول مجازات شديدتري نباشد به حبس تا يک سال محكوم خواهد شد.
- طبق قانون مديريت پسماند ها مديريت اجرايي پسماندهاي ويژه (پزشكي و …) با توليد كننده است.
- در حوزه سلامت، مديريت پسماندها بايد داراي هدف كاهش ريسک و به حداقل رساندن آن باشد.
- اگر زباله هاي عفونی كم خطر يا بي خطر نشوند عموم مردم در معرض قرار مي گيرند.
- ريسک را با روش بي خطر سازي (غير سوز – non burn (tecnology در حوزه انسان بايد به صفر برسانيم.
- مطالعات اپيدميولوژي نشان داده است در اثر تماس با سر سوزن مصرف شده احتمال آلوده شدن شخص با ويروس هپاتيت Bو C و HIV به ترتيب 30% و 1.8% و 0.3% وجود دارد
جهت انجام مديريت بهينه پسماندها رعایت موارد ذیل بسیار مثمر ثمر است :
- به حداقل رساندن پسماندها
- تفكيک پسماندها (عامل كليدي در به حداقل رساندن پسماندهاي خطرناک) (مسئوليت تفكيک برعهده توليد كننده بوده و با توجه به قوانين ذكر شده يک تكليف می باشد) و بايد هرچه نزديكتر به محل توليد پسماند انجام گيرد.
از مزاياي تفکیک كاهش هزينه ها (هزينه مديريت پسماندهاي خطرناک 10 برابر بيشتر از هزينه پسماندهاي عمومي است) و همچنين حفظ و ارتقاي بهداشت عمومي و محيط است.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پاورپوینت مشاهده کنید.
-
پسماندهای بهداشتی درمانی
-
نحوه تفکیک پسماندهای عفونی
-
زباله های معمولی یا شبه خانگی
-
نحوه جمع آوری زباله های عفونی
-
نحوه حمل پسماندها در مراكز توليد
-
ذخیره و نگهداری موقت
-
شرایط جایگاه موقت زباله
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ توتال کلیفرم در آبهای آشامیدنی
⇐ ضدعفونی کردن لباس های بیمارستانی و بهداشت محیط در رختشویخانه
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.