پاورپوینت تصفیه انواع فاضلاب
پاورپوینت تصفیه انواع فاضلاب
پاورپوینت تصفیه انواع فاضلاب
فرمت: PPT تعداد صفحات: 208
- 70 تا 80 درصد آب مصرفی تبدیل به فاضلاب شهری می شود.
- 1000 لیتر فاضلاب می تواند 40 هزار لیتر آب را آلوده کند (40 برابر)
اجزای مواد تشکیل دهنده فاضلاب های معمولی:
منشاء چربی و روغن 10 درصد و 25 تا 30درصد منشاء هیدراتهای کربن (مثل نشاسته و غلات) و 60 تا 65 درصد هم منشاء پروتئین (مثل انواع گوشت و حبوبات)
اجزای فوق با سطح زندگی مردم، متغیر خواهد بود.
- (سرانه بار آلودگی به ازای هر نفر در روز در ایران 50-70 گرم است).
- 95 تا 99 درصد فاضلاب، دارای آب می باشد.
- رنگ فاضلاب شهری تازه، خاکستری و بوی خاک تازه دارد.
انواع فاضلاب
- فاضلاب خانگی و شهری
- فاضلاب صنعتی
- پس آب ناشی از سیلاب ها
- فاضلاب کشاورزی
فاضلاب خانگی: ناشی از دستگاه های بهداشتی همچون توالت ها، حمام، ماشین های لباس شویی و ظرف شویی، پساب آشپزخانه و شستشوی بخش های مختلف خانه می باشد. در شبکه جمع آوری فاضلاب شهری، فاضلاب مغازه ها، فروشگاه ها، تعمیرگاه ها، رستورانها و… نیز جمع آوری می شود.
مشخصات فاضلاب خانگی:
- رنگ فاضلاب (بسته به ماهیت فاضلاب)
- بوی فاضلاب (بسته به ماهیت فاضلاب)
- pH فاضلاب (بسته به ماهیت فاضلاب)
- دمای فاضلاب (معمولا 5تا10درجه سانتیگراد از محیط اطراف بیشتر است)
- ناخالصی های موجود در فاضلاب (90 درصد آب و 10 درصد ناخالصی)
- وزن مخصوص فاضلاب (مقداری از آب بیشتر است)
- موجودات میکروبیولوژی موجود در فاضلاب (میکروب ها، ویروس ها، انگل ها)
فاضلاب صنعتی: فاضلاب های صنعتی حاوی انواع مختلفی از ناخالصی ها و مواد افزوده شده در طول فرایند صنعتی هستند. بسیاری از صنایع با توجه به نوع استفاده از آب و فرایند بهره وری خود پساب های متنوع و با غلظت های مختلفی تولید می کنند. بطور کلی پساب مربوط به هر صنعت مشخصات خاص خود را داشته و در طراحی سیستم های تصفیه فاضلاب باید این خصوصیات مد نظر قرار گیرند. مشخصات فاضلاب صنعتی بستگی به فرآیند مورد استفاده در صنعت و نوع آن صنعت، دارد.
صنایع مواد غذایی، آشامیدنی و دخانیات
فاضلاب این گروه حاوی مواد آلی می باشد که بخش عمده آن به سادگی قابل تجزیه میباشد. فاضلاب صنایع قند و نیشکر دارای کدورت، اسیدیته، دما، (BOD5) اکسیژن مورد نیاز بیوشیمیایی 5 روزه، ذرات معلق و مواد محلول بالا می باشد. طبق مطالعات انجام شده بر روی کارخانه قند یاسوج، به ازای هر 1000 تن چغندر قند، حدود 7000 متر مکعب فاضلاب تولید می شود که دارای 34 کیلوگرم BOD5 و 46 کیلوگرم COD می باشد. فاضلاب کارخانجات گوشتی و کشتارگاه ها تقریبا از کیفیت مشابهی برخوردار بوده ولی آلودگی میکروبی فاضلاب کشتارگاه ها بیشتر می باشد. فرایند تولید روغن از دانه های روغنی نیز عمدتا از طریق جریان تصفیه روغن مقادیر زیادی فاضلاب حاوی اسیدهای آزاد، مواد بودار، مواد رنگی و سایر ناخالصی های روغنی، مواد صابونی، مواد کاتالیزوری و بسیاری از مواد آلی و معدنی دیگر تولید می کنند.
صنایع نساجی، پوشاک و چرم
یکی از انواع فاضلاب های صنعتی، فاضلاب صنایع نساجی، پوشاک و چرم می باشد. آب مورد نیاز این گروه از صنعت، 10.47 درصد از کل آب مورد نیاز صنعتی کشور را شامل می شود. فاضلاب این گروه دارای رنگ، قلیائیت، BOD و دما، مواد معلق، کل، مواد جامد زیاد، سختی، نمک، سولفید، کروم، pH متغیر و آهک رسوب یافته می باشد.
صنایع سلولزی و چوب و کاغذ
آب مورد نیاز صنایع سلولزی و چوب و کاغذ حدود 5.22 درصد کل صنایع کشور را شامل شده و فاضلاب حاصل حاوی مواد آلی، رنگ، شیمیایی و ذرات معلق، مواد سولفیتی، کلر و مواد بیرنگ کننده، کف و مواد چسبنده و رشته های الیاف و دانه های رنگی می باشد.
صنایع شیمیایی و دارویی، نفت و زغال سنگ
تنوع مواد آلاینده در پساب این قبیل واحدها بسیار زیاد بوده و نوع، ویژگی ها و شدت اثر آلاینده ها بسته به نوع کارخانه و فرایند تولید متفاوت میباشد. سه دسته فعالیت صنعتی در این گروه قابل تقسیم بندی است:
تولید مواد شیمیایی و محصولات دارویی تولید مواد پلاستیکی و الیاف مصنوعی پالایشگاه های نفت
فاضلاب واحدهای مختلف صنایع پتروشیمی دارای اسیدیته، اکسیژن موردنیاز شیمیایی (COD)، ذرات معلق، مواد محلول، نیتروژن، یون کلر و فلزاتی مانند مس، ترکیباتی مانند نفت، روغن، هیدروکربن های مختلف و نیز ترکیبات سیانید می باشد.
صنایع محصولات کانی غیرفلزی
در این گروه، صنعت شیشه و محصولات شیشه ای، تولید سیمان و آهک و گچ و محصولات ساختمانی نیز قرار میگیرند. پساب کارخانه شیشه به دلیل شست و شوی مواد اولیه دارای مواد معلق بوده و نیز روغن حل شده به دلیل تولید امولسیون پایدار از آلاینده های عمده این صنعت محسوب می شود. یکی دیگر از صنایعی که در این گروه قرار دارد، صنعت تولید سیمان می باشد که آلاینده اصلی آن آلودگی هوا و همچنین ذرات آزبست می باشد.
صنایع تولید فلزات
این گروه از صنایع قابل تقسیم به دو دسته (گروه با عمل گالوانیزه و گروه با عمل آبکاری) می باشند. فاضلاب این گروه دارای مقادیر قابل توجهی از فلزات سنگین از قبیل کروم، مس، روی، آهن، سرب، نیکل و ترکیباتی مانند کلریدها، نیتریت ها، سولفات ها، سیانیدها، بازها و اسیدهای کانی بوده و علاوه بر آن، دارای ترکیباتی از روغن گریس و نفت نیز می باشند. پساب گروه آبه کاری به دلیل دارا بودن مقادیر زیادتری از مواد سمی و فلزات سنگین از سمیت زیادتری نسبت به گروه دیگر برخوردار می باشد. نکته مهم در پساب کارخانجات آبه کاری و گالوانیزاسیون این است که کمیت ناچیز تولید پساب این واحدها نمیتواند دال بر کم اثر بودن یا پایین بودن اهمیت آلوده سازی آنها باشد، زیرا در فرایندهای فوق مقادیر قابل توجهی فلزات سنگین و یون های سمی وجود دارد که در غلظت کم از سمیت بالایی برخوردارند. از طرف دیگر، تصفیه فاضلاب کارخانجات مذکور با استفاده از روشهای معمول و رایج بسیار دشوار بوده و استفاده مجدد از آنها را پیچیده می کند.
ادامه مطالب زیر را با دانلود فایل پاورپوینت مشاهده کنید.
- تفاوتهای میان فاضلاب صنعتی و خانگی
- آلودگی موجود در فاضلاب ها
- تصفیه بیولوژیک هوازی و بی هوازی
- شاخص های آلودگی آب و فاضلاب
- روش های مختلف تصفیه (فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی)
- و …
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ اهمیت تصفیه فاضلاب ها و انواع سیستم های رایج در کنترل آنها
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.