نمونه برداری از مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی
نمونه برداری از مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی
نمونه برداری از مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی
فرمت: PDF تعداد صفحات: 233
- مقدمه
فصل 1- کلیات
- بخش 1- مواد غذایی چگونه آلوده می شوند؟
- بخش 2- علت نمونه برداری
- بخش 3- روش نمونه برداری تصادفی و تعاریف
- بخش 4- شرایط ارسال نمونه
- بخش 5- کلیات نمونه برداری از مواد غذایی و آب
فصل 2- مقدار نمونه
- بخش 1- مقدار نمونه طبق نامه اداره کل نظارت
- نمونه برداری از مواد خوراکی و آشامیدنی – جدول
- نمونه برداری از مواد آرایشی و بهداشتی – جدول
- بخش 2- مقدار نمونه به استناد استاندارد ملی ۲۸۳۹
- بخش 3- مقدار نمونه بر اساس استانداردهای هر گروه
- گروه گوشت و فرآورده های آن
- گروه شیر و فرآورده های آن
- گروه روغن ها و چربی ها
- گروه کنسرو و کمپوت
- گروه تخم مرغ خوراکی و فرآورده های آن
- گروه ترشی، شوری و سس سالاد
- گروه نوشابه، آبمیوه، شربت، رب انار
- گروه فرآورده های قنادی
- گروه غلات و فرآورده های آن
- گروه حبوبات
- گروه خشکبار
- گروه ادویه و چاشنی
- گروه دانه قهوه خام و کاکائو
- گروه میوه ها و سبزیجات
- گروه افزودنی ها و نگهدارنده ها در مواد غذایی
- گروه مواد بهداشتی
- گروه مواد آرایشی
- گروه مواد بهداشتی پاک کننده و شوینده
- گروه لوازم بسته بندی مواد غذایی
- منابع
مقدمه:
رشد روز افزون جمعیت و محدودیت منابع غذایی طبیعی بشر را به مطالعه و بررسی در خصوص شناخت راه های جدید تولید مواد غذایی با بهینه کردن روش های تولید موجود در زراعت و صنعت وا داشته است. از سویی محدودیت زمان تولید برخی محصولات و نیاز به مصرف آن در چهار فصل سال و همچنین ضرورت جابجایی کالا از محلی به محل دیگر. راه های نوینی را در زمینه بسته بندی و نگهداری و حمل و نقل طلبیده و میطلبد.
بدیهی است تولد و رشد سریع کارخانجات صنعتی و سنتی و پیشرفت تکنولوژی فرآوری محصولات جملگی در راستای رفع نیازهای بشر بوده که بحمدا… موفقیت های چشمگیری را نیز بدنبال داشته است.
به موازات رشد مثبت، کارگاه و کارخانجات زیر زمینی بسیاری نیز بمانند علف های هرز رشد کرده و با مشابه سازی با ظاهر سازی و استفاده از مواد اولیه نامرغوب با کم کیفیت، محصولات نامناسب و حتی خطر آفرین و بیماریزایی را به بازار عرضه نموده اند. لذا ضرورت حفظ سلامت جامعه و تامین امنیت غذایی وجود واحدها و ارگانهای نظارتی را در همه کشورها الزامی نموده که با نام و تشکل های مشابه وظیفه کنترل روند تولید و توزیع مواد غذایی و بهداشتی را به عهده دارند.
در کشور ما ایران، این مهم را وزارت بهداشت و درمان و بالاخص ادارات نظارت بر مواد غذایی و آزمایشگاه های کنترل غذا و ادارات بهداشت محیط از یکسو و موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی و ادارات غله به عهده گرفته اند. ادارات مذکور با نمونه برداری و آزمون محصولات و تطبیق آن با استانداردهای ملی تدوین شده قابلیت مصرف یا عدم آنرا اعلام داشته و برخورد قانونی لازم را اعمال می نمایند. لذا نحوه و میزان و شرائط نمونه برداری و همچنین وجود لوازم مناسب نمونه برداری در این راستا اهمیت خاصی دارد. زیرا گاه اعلام عدم قابلیت مصرف کالایی که بصورت غیر اصولی نمونه برداری گردیده یا بعلت استفاده از ابزار نامناسب دچار آلودگی میکروبی یا فیزیک و شیمیایی گردیده موجب بروز ضررهای اقتصادی هنگفتی می گردد.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ باقیمانده ها و آلاینده ها در مواد غذایی و مسمومیت های ناشی از آنها
سلام
ممنون از شما.
سلام
در توضیحات نوشته شده که فایل pdf در موضوع نمونه برداری از مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی و 233 صفحه هست. اما متاسفانه یک فایل پاورپوینت در مورد مسمومیت قرار داده شده.
هزینه ای که پرداخت کردیم چی میشه؟ واقعا که!
سلام. بله فایلی که برای دانلود بود اشتباه قرار گرفته شده بود که پست بروزرسانی شد و لینک اصلاح شد.