نسخه نویسی و درمان های سرپایی در بیماری های شایع عفونی کودکان
نسخه نویسی و درمان های سرپایی در بیماری های شایع عفونی کودکان
فرمت: pdf تعداد صفحات: 82
فهرست:
- درمان تب
- روزئوال انفانتوم
- سینوزیت
- اوتیت مدیا
- فارنژیت استرپتوکوکی
- منونوکلئوزعفونی (EBV)
- سیاه سرفه (پرتوزیس)
- پنومونی باکتریایی
- پنومونی مایکوپلاسمایی
- لنفادنیت چرکی گردن
- زردزخم (ایمپتیگو)
- شیگلوز
- بروسلوز
- لنفادنیت ناشی از واکسن BCG
- آبله مرغان
- ژنژیواستوماتیت هرپسی
- هرپانژین
- بیماری دست، پا و دهان
- برونشیولیت
- واکسیناسیون آنفلوآنزا در کودکان
- آسکاریس
- اکسیور (کرمک)
- پدیکولوزیس (شپش سر)
- کاندیدیاز دهانی (برفک دهانی)
- دیاپرراش کاندیدایی
- پیشگیری و کنترل عفونت
- مدیریت تب بدون علایم موضعی
- درمان گاستروانتریت حاد عفونی
- آلرژی به شیر گاو
- ارزیابی رشد در کودکان
- یبوست در کودکان
- آنی فقر آهن
- تشنج های ناشی از تب
- حملات ریسه رفتن
- مدیریت زردی نوزادی
- منابع
مقدمه
با توسعه روزافزون علم پزشکی و گسترش مطالب آن و توجه به این نکته که، بیشترین حجم کاری پزشکان پس از فارغ التحصیلی در رابطه با بیماران سرپایی می باشد، جهت ارتقا سلامتی بیماران و درمان بهینه آنها باید به امر آموزش در زمینه بیماری های درمانگاهی توجه خاصی داشت.
مباحث عفونی اطفال بدلیل گستره وسعتش پر از نکات بالینی و کاربردی می باشد. هدف اصلی این کتاب کمک به آموزش انترن ها و رزیدنت های کودکان جهت درمان سرپایی بیماریهای شایع عفونی کودکان می باشد. هر چند برای سایر پزشکانی که با بیماریهای کودکان سروکار دارند نیز می تواند مفید باشد.
در بخش اول این کتاب سعی شده است پس از توضیحات مختصر و شناخت کلی از بیماریها، اقدامات درمانی سرپایی و نمونه ای از نسخه درمانی بصورت کاربردی نیز نشان داده شود.
اشکال دارویی مورد استفاده هر بیماری در ابتدای قسمت مذکور نشان داده شده است. جهت سهولت یادگیری فقط اشکال رایج دارویی ذکر شده و از ذکر تمامی اشکال دارویی موجود اجتناب شده است.
در بخش دوم کتاب نیز برخی از مطالب شایع طب اطفال بحث شده است. در این قسمت نیز سعی شده بر جنبه های کاربردی موضوعات بیشتر پرداخته شود.
Acetaminophen
- Tab 325,500
- Syr 120mg/5ml
- Drop 100mg/ml(24 drop/ml)
- Supp 125,325
10-15mg/kg/dose q4-6hr
For rectal 30mg/kg loading dose
Ibuprofen
- Tab 200,400
- Susp 100mg/5ml
5-10mg/kg/dose q6-8hr
درمان تب
در برخورد با اغلب بیماری های عفونی کودکان، علاوه بر درمان عامل بیماری به تسکین درد، تب و ناراحتی کودک نیاز وجود دارد (مانند فارنژیت، اوتیت، ژنژیواستوماتیت هرپسی و …). بسیاری از بیماری های عفونی نیز خود محدود شونده بوده و بجز تسکین علایم بیماری به درمان دیگری نیاز ندارند (مانند هرپانژین و …)
عمال تب برها بجز ایجاد راحتی برای بیمار مزیت دیگری نداشته و سیر بیماری را تغییر نمی دهند. هرچند در برخی شرایط ممکن است مزیت بیشتری داشته باشند مانند افراد مبتلا به بیماری های قلبی، ریوی، آنمی مزمن، دیابت و سایر بیماری های متابولیک، خانم های باردار و کودکانی که در ریسک تب تشنج قرار دارند (این مورد کنتراورسی می باشد)
پاسخ به تب برها باعث افتراق عفونت های ویروسی از باکتریایی نمی شود. استامینوفن و ایبوبروفن داروهای تب بری هستند که بصورت رایج در کنترل تب در کودکان استفاده می شوند.
استامینوفن در کنترل تب معمولا اثر بهتری دارد ولی ایبوبروفن مزه بهتری دارد. استامینوفن بصورت mg/kg/dose 10-15 هر 4 تا 6 ساعت استفاده می شود. دوز رکتال این دارو بالاتر از دوز خوراکی بوده و بصورت 30mg/kg/loading dos مصرف می شود (دوز استامینوفن روزانه در کل با هر فراورده ای نباید بیش از 90mg/kg/day باشد). با توجه با این که توزیع دارو در طول یک شیاف ممکن است یکسان نباشد، نباید شیاف استامینوفن را تقسیم نمود.(مثال با نصف کردن یک شیاف ممکن است یک نصف خیلی بیشتر و یا خیلی کمتر از نصفه دیگر دارای ماده دارویی موثر باشد).
جهت سهولت نسخه نویسی می توان دوز متوسط شربت استامینوفن را بصورت 0.5ml/kg/dose و دوز قطره را بصورت drop/kg/dose 3 در نظر گرفت (که در این حالت دوز شربت و قطره در حدود 12mg/kg/dose محاسبه شده است). ایبوبرفن با دوز ml/kg/dose 0.25-0.5) 5-10mg/kg/dose از شربت) هر 6 تا 8 ساعت مورد استفاده قرار می گیرد.
ادامه مطلب را با دانلود کتاب مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ دانلود کتاب بافت شناسی دکتر سلیمانی راد
خدمات ارایه شده هالیست