منابع، انواع و مشخصات پسماندهای خطرناک شهری
منابع، انواع و مشخصات پسماندهای خطرناک شهری
منابع، انواع و مشخصات پسماندهای خطرناک شهری
فرمت: Pdf تعداد صفحات: 30
فهرست:
- مشخصه ها و طبقه بندی پسماندهای خطرناک
- منابع، انواع و کمیت پسماندهای خطرناک موجود در پسماند شهری
- اهمیت پسماندهای خطرناک
- تغییر و تبدیل های فیزیکی، شیمیایی و زیستی اجزاء پسماندهای خطرناک موجود در پسماند شهری
- مدیریت پسماندهای خطرناک موجود در پسماند شهری
- مسائل و موضوعات مورد بحث
- منابع
با افزایش نگرانی در مورد دفع پسماندهای خطرناک صنعتی، نگرانی در رابطه با دفع پسماند شهری حاوی مقادیر اندکی از پسماندهای خطرناک حاصل از تسهیلات خانگی و تجاری نیز رو به افزایش است. سرنوشت مواد خطرناک موجود در پسماند شهری، در صورت تولید محصولاتی از قبیل کمپوست از پسماند شهری، سوزاندان و قرارگیری در محل های دفن بهداشتی، ناشناخته است. اثرات دراز مدت این مواد روی بهداشت عمومی و محیط زیست نیز ناشناخته است.
اهداف این بخش شامل:
- ارائه مشخصات و طبقه بندی پسماندهای خطرناک
- بررسی منابع و اهمیت پسماند خطرناک موجود در پسماند شهری
- بررسی پیامد پسماندهای خطرناک در فعالیت های مختلف مرتبط با مدیریت پسماند شهری
- بررسی ماهیت تغییر و تبدیل های فیزیکی، شیمیایی و زیستی آنها
- ارائه مدیریت پسماندهای خطرناک موجود در پسماند شهری می باشد.
مشخصه ها و طبقه بندی پسماندهای خطرناک
پیش از بحث در مورد منابع، پیامدها و تغییر شکل های مرتبط با پسماندهای خطرناک موجود در پسماند شهری، شناسایی اجزاء تشکیل دهنده پسماندهای خطرناک دارای اهمیت می باشد. پسماندهای خطرناک، زائدات یا ترکیبی از زائداتی است که به دلایل زیر دارای خطر فعلی یا بالقوه برای انسان و سایر موجودات زنده می باشد:
- در طبیعت مقاوم و یا غیرقابل تجزیه هستند.
- می توانند تجمع زیستی داشته باشند.
- می توانند کشنده باشند یا
- موجب اثرات تجمعی مضری شوند [۱۴].
مشخصه هایی از پسماندها که برای ارزیابی خطرناک بودن آنها استفاده می گردد مرتبط با مسائل ایمنی و بهداشتی می باشد.
مشخصه های مرتبط با ایمنی
- خورندگی
- قابلیت انفجار
- قابلیت اشتعال
- قابلیت احتراق
- قابلیت واکنش
مشخصه های مرتبط با سلامتی
- سرطانزایی
- عفونت زایی
- حساسیت زایی (محرک بودن)
- جهش زایی
- سمیت زایی (سمیت حاد، سمیت مزمن)
- پرتوزایی
- ناهنجارزایی
زمانی که مشکل پسماندهای خطرناک موجود در پسماند شهری مطرح باشد، شهرداری ها عموما مشخصه های زیر را برای تعریف یک پسماند خطرناک بکار می برند.
در حال حاضر سیستم های طبقه بندی و فهرست های دارای تقدم مختلفی توسط سازمان های مختلف ناظر، برای تعریف پسماندهای خطرناک ارائه شده است. به همین دلیل در ارزیابی ها باید تمام سیستم های طبقه بندی عملیاتی رایج سازمان مورد توجه قرار گیرند.
تعاریف داده شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا
در آئین نامه های توسعه یافته برای تحقق قوانین مرتبط با پسماند و فاضلاب، سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا تعاریف را برای ۱- پسماند خطرناک RCRA و ۲- آلاینده های دارای تقدم منتشر و اصلاح کرده است. این تعاریف و اصطلاحات مختصرا در زیر بررسی می شوند.
پسماند خطرناک RCRA. سازمان حفاظت محیط زیست امریکا پسماندهای خطرناک بر مبنای گروه بندی RCRA را در سه طبقه کلی تعریف کرده است: ۱- پسماندهای فهرست شده ۲پسماندهای خطرناک ویژه و ۳- سایر پسماندهای خطرناک (جدول ۱ را ببینید). براساس معیار تعریف شده در کد آئین نامه های فدرال (261.11 CFR 40)، این سازمان فهرستی از پسماندهای خطرناک را تهیه کرده است و اگر یک پسماند با این معیارها مطابقت داشته باشد، بدون توجه به غلظت آن سمی فرض می شود.
جدول ۱- گروه های پسماند خطرناک RCRA فهرست شده
فهرست شده |
ویژه |
سایر موارد |
منابع غیر خاص |
قابل احتراق | مخلوط (خطرناک و غیرخطرناک) |
منابع خاص | خورنده |
باقیمانده های حاصل از تصفیه پسماند |
محصولات شیمیایی تجاری (به شدت خطرناک) |
واکنش پذیر (فعال) | مواد حاوی پسماند خطرناک فهرست شده |
محصولات شیمیایی تجاری (خطرناک غیرحاد) | سمی |
|
پسماندهای خطرناک ویژه براساس واکنش پذیری، خورندگی، احتراق پذیری و سمیت شان بنا نهاده شده اند (جدول ۲ را ببینید). سمیت توسط آزمایش اجزاء، با استفاده از آزمون استخراج تعیین می شود. با استفاده از طبقه بندیهای «پسماندهای خطرناک حاد» و «پسماندهای سمی» علاوه بر آنهایی که در ستون ۱ و ۲ جدول ۱ ارائه شده اند، بیش از ۱۲۰۰ ترکیب به عنوان پسماندهای خطرناک تا سال ۱۹۷۶ در فهرست فدرالی فهرست شده بودند.
سایر پسماندهای خطرناک
RCRA (ستون ۳ جدول ۱) شامل مخلوطی از پسماندهای خطرناک و غیر خطرناک، باقیمانده های حاصل از مدیریت سایر پسماندها، مانند باقیمانده های واحدهای تصفیه و مواد خطرناک مخلوط با پسماندهای غیر خطرناک، می باشند. پسماندهای پزشکی و مخلوط پسماندهای پرتوزای سطح پایین، به عنوان پسماندهای خطرناک ویژه در نظر گرفته می شوند. به دلیل اینکه پسماندهای پزشکی و پسماندهای مخلوط پرتوزای سطح پایین بطور جداگانه کنترل و مدیریت می شوند، در این متن راجع به آنها بحث نمی شود. آلاینده های درجه اول (دارای تقدم): در سال ۱۹۷۹ متعاقب قانون فدرالی کنترل آلودگی آب که بوسیله قانون آب پاک ۱۹۷۹ الزامی شد، این سازمان به تهیه فهرستی از مواد آلاینده مضر برای سلامتی انسان نیاز داشت. به این منظور چهار معیار برای طبقه بندی آلاینده ها بکار گرفته شده است.
- خسارت واقعی یا احتمالی که تخلیه این مواد به آب، به خاطر مشخصه های سمیتی خاص می توانند بوجود آورند. این مشخصه ها شامل تجمع پذیری زیستی، سرطانزایی، جهش زایی، ناهنجارزایی یا سمیت خیلی شدید، می باشند.
- وخامت تخلیه یا تخلیه احتمالی آلاینده ها توسط منابع نقطه ای. عوامل دخیل شامل ماهیت و گستردگی اثرات مرتبط با آلاینده، گستردگی و شدت ایجاد و توزیع اثرات و کاربرد مدل (الگوی) آلاینده می باشند.
- تنظیم استانداردهای پساب برای تخلیه های حاصل از منابع نقطه ای
- اثر کلی زیست محیطی اقدامات کنترلی موجود
با توجه به معیارهای فوق فهرست اولیه آلاینده های درجه اول شامل ۶۵ طبقه آلاینده و حاوی ۱۲۹ ماده ویژه بود.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ فناوری های تبدیل حرارتی، زیستی و شیمیایی پسماند
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.