مدیریت تصفیه آب در شرایط اضطراری
مدیریت تصفیه آب در شرایط اضطراری
مدیریت تصفیه آب در شرایط اضطراری
فرمت: PPT تعداد صفحات: 89
آب سالم و بهداشتی:
- آبی است که عوامل فیزیکی، شیمیائی، بیولوژی و راد یونوکلوئیدی آن در حدی باشد که آشامیدن آن عارضه سوئی در کوتاه مدت یا دراز مدت در انسان ایجاد نکند.
- آبی است که پس از نوشیدن و یا مصرف آن باعث ایجاد مشکلات جانی و مالی در کوتاه مدت و دراز مدت نشود.
تعریف استاندارد:
- استاندارد معیاری است برای سنجش وضعیت
- استاندارد اولیه: حفظ سلامت اولیه افراد
- استاندارد ثانویه: علاوه بر سلامت رفاه را هم در نظر می گیرد
دسترسی: همه مردم باید به مقدار کافی آب برای آشامیدن، پخت و پز و بهداشت شخصی و خانگی، دسترسی ایمن و یکسان داشته باشند. مراکز عمومی توزیع آب باید به اندازه کافی به خانه ها نزدیک باشند تا افراد بتوانند به حداقل نیازهای آبی خود دسترسی یابند.
کیفیت و کمیت آب: در بسیاری از شرایط بحرانی، انتقال بیماری ها از طریق آب، به همان اندازه به ناکافی بودن میزان آب برای موارد بهداشت شخصی و خانگی بستگی دارد که به استفاده از آب ناسالم نیز مربوط می باشد.
پوشش: در مرحله اولیه یک برنامه پاسخگویی، اولویت اصلی برآوردن نیازهای فوری حیاتی همه جمعیت آسیب دیده است. افراد آسیب دیده از بحران، نسبت به بیماری آسیب پذیری بیشتری دارند.
حداکثر تعداد افراد به ازای منبع آب: تعیین تعداد افرادی که می توانند از یک منبع استفاده کنند به میزان آب موجود و دسترسی به منابع آب بستگی دارد. به طور مثال، شیرهای آب تنها در زمان خاصی از روز فعال هستند و پمپ های دستی و چاه ها نمی توانند به طور مستمر آب رسانی کنند، مگر اینکه زمان لازم به چاه داده شود تا سطح آب به میزان قابل بهره برداری برسد.
زمان ایستادن در صف: ایستادن طولانی مدت در صف شاخص کمبود آب است (یا به دلیل تعداد ناکافی مراکز توزیع آب یا کم بودن مقدار آب در این نقاط است).
نتایج منفی حاصل از ایستادن طولانی مدت در صف عبارتند از:
- کم شدن مصرف سرانه آب
- افزایش مصرف از منابع آب سطحی حفاظت نشده
- کمبود زمان برای انجام کارهای حیاتی افرادی که آب جمع آوری می کنند.
آنواع آلودگی آب
- آلودگی ظاهری: داشتن ظاهری ناخوشانید در آب به نحوی که مصرف کننده از مصرف ان خودداری کند همانند کدورت بالای آب
- آلودگی واقعی: در اثر عوامل مختلفی در آب ایحاد شود همانند مواد آلی و معدنی، میکروارگانیسم ها، مواد سمی نظیر افت کش ها و حشره کش ها و …
استانداردهای كيفيت آب
آب باید قابل خوردن بوده و کیفیت لازم برای آشامیدن را داشته باشد و بتوان برای بهداشت فردی و خانگی از آن استفاده نمود، بدون اینکه خطرات بهداشتی جدی همراه داشته باشد.
- تحقیقات بهداشتی نشان دهنده کمترین احتمال آلودگی مدفوع باشند
- هیچ نوع کلی فرم مدفوع در هر ١٠٠ میلی لیتر آب در نقطه توزیع وجود ندارد .
- مردم از منبع حفاظت شده یا تصفیه شده به جای منابع آبی دیگر، برای آشامیدن استفاده می نمایند
- اقدامات لازم برای پیشگیری از آلودگی پس از توزیع نیز صورت می گیرد
- تمام منابع آبی لوله کشی شده یا دیگر منابع آبی باید در زمان خطر یا در صورت شیوع اسهال، با یک ماده ضد عفونی کننده تصفیه شوند بنابراین مقدار کلر آزاد باقی مانده در هر لیتر 0.5 میلی گرم خواهد بود
- هیچ گونه تأثیر بهداشتی منفی مربوط به استفاده کوتاه مدت از آبی که با مواد شیمیایی (نظیر مواد شیمیایی تصفیه کننده) یا منابع رادیولوژیک آلوده شده، دیده نشده است و ارزیابی نشان می دهند که هیچ گونه احتمال بروز چنین تأثیری نیز وجود ندارد
Surface water quality
Classification |
Objectives / Condition and Beneficial Usage |
Class 1 |
Extra clean fresh surface water resources used for :
|
Class 2 |
Very clean fresh surface water resources used for :
|
روش های معمول تصفیه آب:
- زمانیکه منابع آب سطحی و زیرزمینی به خوبی محافظت شوند، در جایی که آلودگی مدفوعی در حد پایین یا صفر باشد، کدورت کمتر از NTU 5 بوده و آب عاری از مشکلات طعم، بو و مزه باشد، کلریناسیون ساده به تنهایی قبل از آبرسانی کافی می باشد.
- هنگامی که آب زیرزمینی حاوی آهن و منگنز اضافی، دی اکسید کربن محلول و گازهای مولد بو می باشد هوادهی و در ادامه آن صافی ماسه ای کند و کلرزنی کافی می باشد.
- هنگامی که سختی آب زیرزمینی خیلی بالا است و حاوی مقادیر زیادی از کل جامدات محلول (TDS) بوده که موجب عدم پذیرش مصرف کنندگان می شود تصفیه خاصی از قبیل سبک کردن یا حذف مواد معدنی ممکن است لازم باشد.
- در مناطقی که آب های سطحی کدورت پایینی دارند ( NTU1) اما شیوع کرم گینه و شیستوزومیازیس دیده می شود، یا زمانی که کدورت آب زیاد می شود اما معمولاً زیر NTU 30 است، فیلتر شنی کند و کلرزنی عموماً کافی می باشد.
- زمانی که کدورت آب های سطحی نوسانات قابل توجهی دارد و یا بیشتر از NTU 30 می باشد (حتی برای دوره های کوتاهی در طول سال)، پیش تصفیه ساده از قبیل ته نشینی ساده، پیش فیلتراسیون یا ذخیره سازی و در پی آن صافی شنی کند و کلرزنی عموماً کافی می باشد.
تصفیه متداول شامل پیش کلرزنی (اختیاری)، هوادهی، انعقاد و لخته سازی شیمیایی، ته نشینی در پی آن صافی شنی تند و کلرزنی نهایی می باشد.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پاورپوینت مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ مدیریت بهداشت محیط در شرایط اضطراری
نوشته بود برای دیدن لینک دانلود باید عضو بشید
اما دیده نمیشه
مشکل پوله ؟
سلام. بله باید اکانتتون ویژه باشه که بتونید لینک دانلود رو ببینید