مدیریت اسکان در بلایا
مدیریت اسکان در بلایا
مدیریت اسکان در بلایا
فرمت: pdf تعداد صفحات: 19
فهرست:
- مقدمه
- اسکان آوارگان و بهداشت در اردوگاه
- ضوابط محل اسکان
- انواع اردوگاه
- شیوه های اسکان موقت
- الزامات لازم در انتخاب محل اسکان موقت
مقدمه
شرایط بهداشت محیط در مواجهه با مردم آسیب دیده بطور گسترده متأثر از مکان و سازماندهی محلی که برای زندگی چند روزه چند هفته ای و یا چند ماهه بعد از حوادث و سوانح صورت گرفته است می باشد. امنیت وجود آب مناسب و شرایط تسهیلات بهداشتی سه و فاکتور ضروری در انتخاب تجهیز و یا توسعه محل اسکان می باشد، بنابراین در انتخاب محل اسکان و تجهیزات ،آن کارکنان اجرایی بهداشت محیط باید نقش اساسی داشته باشند.
توجه به این نکته ضروری است که تغییر محل اسکان و جابجایی آن کاری بسیار مشکل است پس باید یک بار و فقط یک بار استفاده شود در صورت به درازا کشیدن مدت اسکان این محل تأثیر به سزایی از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و محیط زیست در محیط اطراف می گذارد که این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد. اجتماعات آسیب دیده ای که آواره نیستند حتی المقدور بایستی در محل منزل شخصی خودشان اسکان یابند. حتی در صورت نیاز امکانات و تجهیزات مناسب در اختیارشان قرار میدهیم تا در محل زندگی قبلی خود اسکان یابند و یا امکاناتی در جهت تعمیر و مرمت منزل آسیب دیده در اختیارشان قرار میگیرد و یا چادر در اختیارشان قرار می گیرد تا در ملک خود اسکان یابند افرادی که قادر به اسکان در منزل خود نباشند ترجیحاً در کنار اقوام یا آشنایان باید مستقر گردند در صورتی که این کار به دلیل خطراتی مثل تخریب مجدد سیل مجدد، عدم دسترسی به تسهیلات بهداشتی مناسب عدم امکان سرویس دهی و خدمات و سردی بیش از حد هوا، احتمال انفجار و گازهای سمی و … امکان پذیر نباشد افراد باید تخلیه و به محل مناسب انتقال داده شوند و اسکان موقت صورت گیرد.

مدیریت اسکان در بلایا
اسکان آوارگان و بهداشت در اردوگاه ها
اردوگاه محیط و محدوده ای است که برای اقامت گروهی از مردم به صورت دست جمعی در نظر گرفته می شود مانند اردوگاه های پیش آهنگی دانشجویی، توریستی، جهاد سپاه و … در مواقع بروز سوانح لازم است که برای اسکان موقت اردوگاه هایی تأسیس شود در حوادث و بلایا از دست دادن سرپناه باعث شکست روحیه افراد می شود در نتیجه اولین چیزی که باعث بهبود روحیه می شود ایجاد یک سرپناه مناسب است. چادر یکی از راحت ترین سرپناه ها است مهمترین بخش کمک رسانی بستگی به ایجاد سرپناه به صورت اصولی و سریع دارد همچنین گاهی اوقات نقاط مسکونی صدمه ندیده محلی برای پناه مصیبت دیده ها است. محل اردوگاه های تفریحی در نزدیک شهر بهترند زیرا اغلب دارای تأسیسات بهداشتی اند در مواردی که افراد تخلیه شده بیش از چند روز در محلی می مانند مسئول بهداشت محیط موظف به نظارت است در مکان هایی که امکان استفاده از اردوگاه آماده برای اسکان مسافران نیست سریعاً باید برای آسیب دیدگان چادر احداث شود.
انتخاب موقعیت اردوگاه ها
هرچه زودتر باید نسبت به انتخاب محل مناسب جهت بر پایی اردوگاه اقدام نمود زیرا این امر روی تصمیمات اخذ شده در رابطه با طراحی تدارکات و خدمات تأثیر میگذارد محل انتخاب شده باید دارای زهکشی بوده و در معرض خطر سیلهای فصلی و یورش امواج دریا نباشد و در مجاورت جاده های اصلی باشد تا موجب تسهیل تدارکات گردد.
طراحی اردوگاه ها
اهالی اردوگاه های دائمی نه تنها به وسیله ساختمان ها بلکه به دلیل همبستگی های اجتماعی شناخته می شوند. از آنجایی که در کاربرد سرویس ها سهیم بوده و دارای نیازهای عمومی مشترک هستند بنابراین باید یک روش متقابل اجباری که باعث ایجاد نظم و کنترل رفتار آنان در زمینه حفاظت از اموال اقدام نمایند در اردوگاه ها که فاقد اتحاد می باشند موجب انتشار بیماریها می شود مثلاً به دلیل بی توجهی به رعایت شرایط بهداشتی توالت ها.
ویژگی های چادر
- سبک و کم حجم باشد؛
- انبار کردن آن آسان باشد؛
- سهل الانتقال سریع و به سهولت بر پا شود؛
- در مواقع اضطراری از انبارهای امدادی می توان تأمین نمود؛
- تهیه و حمل آن به تعداد مورد نیاز به محل سانحه نسبتاً آسان است؛
- سرپناه موقت بوده و اقدامات بازسازی سریع منطقه را ایجاب می کند
- چشمگیر است و نشانه حضور سازمان های امدادرسان بوده و به آسیب دیدگان آرامش می دهد.
انواع چادر
- چادر گروهی که بیشتر از انواع دیگر مورد استفاده امدادی قرار می گیرد و به آن چادر خانوادگی نیز می گویند؛
- چادر انفرادی که قابل حمل بوده و در کوهنوردی استفاده می گردد؛
- چادر فرماندهی
- چادر انبار بزرگ؛
- چادر مکانیکی
- چادر ابتکاری؛
- چادر تفریحی
انواع چادر از نظر اسکلت و فیزیکی
چادرهای بدون تیرک: با اتصال از بالای درخت دیوار و … فضای بیشتری در اختیار قرار می دهد.
چادرهای تک تیرک تک پایه: این چادرها با استفاده از یک پایه در وسط ایجاد می گردند.
چادرهای جفت پایه و بیشتر: در این چادرها معمولاً پایه ها به تیرکهای انتهایی منتهی می شوند.
چادرهای اسکلت دار: دارای اسکلت فلزی و فضای بیشتری را در اختیار مصرف کننده قرار می دهد.
چادرهای دو جداره: پایه هایی مخصوص نگه داشتن دو جداره دارد در تابستان باعث خنکی و در زمستان باعث جلوگیری از نفوذ سرما و آب می شود.
چادرهای سرویس بهداشتی: فقط جهت استفاده اختصاصی به صورت کوچک جهت توالت و حمام است و ضروری ترین کار در مناطق آسیب دیده ایجاد سرویس بهداشتی است.
چادرهای سایه بان: فقط به عنوان سایه بان و باران گیر جهت استفاده غذاخوری و کلاس های هوای آزاد و اجتماعات مورد استفاده قرار می گیرد فقط سقف دارند با تیرک هایی بر پا و با طناب مهار می شوند نوعی از این چادرها به عنوان بادشکن با شیب مناسب بر پا می شوند.
چادرهای پوشش اموال: جهت پوشش اجناس و اموال موجود در محوطه باز برای محافظت از آفتاب، باران، برف و باد روی اموال کشیده می شود و نیاز به تیرک ندارد.
وسایل لازم قبل از بر پایی چادر
طناب با طول مناسب و جنس خوب و به تعداد کافی میخ با طول مناسب و ترجیحاً از جنس فولاد، چکش جهت کوبیدن میخ ها متر اندازه گیری و بیلچه جهت ایجاد جوی زهکش دور چادر مورد نیاز است. برای بر پایی چادر گروهی به کمک ۵ نفر نیاز است که دو نفر جهت نگه داشتن ،تیرک دو نفر جهت کشیدن طناب و یک نفر جهت کوبیدن میخ ها می باشند.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.