سوالات تستی روشهای جمع آوری و حمل و نقل مواد زائد جامد
سوالات تستی روشهای جمع آوری و حمل و نقل مواد زائد جامد با پاسخ تشریحی
سوالات تستی روشهای جمع آوری و حمل و نقل مواد زائد جامد با پاسخ تشریحی
فرمت: pdf تعداد صفحات: 24
(نگهداری، جمع آوری، حمل و نقل ایستگاههای انتقال و معرفی روش های دفع)
در ابتدا با کلیاتی از روش های جمع آوری و حمل و نقل مواد زائد آشنا خواهیم شد.
مقدمه
مواد زاید بلافاصله پس از تولید باید در محل مناسب و با رعایت شرایط بهداشتی نگهداری و در سریع ترین زمان ممکن جمع آوری، حمل و نقل، تصفیه و دفع گردند. جمع آوری و حمل و نقل یکی از مهم ترین عملیات مدیریت مواد زاید جامد است. براساس محاسبات انجام شده، حدود ۸۰ درصد کل مخارج مدیریت مواد زاید جامد مربوط به جمع آوری زباله است. در مرحله نگهداری و جمع آوری، نقش آموزش و همکاری متقابل تولید کنندگان زباله و پرسنل خدمات شهری در افزایش راندمان عملیات بسیار مؤثر است.
نگهداری
با ما نگهداری اولین مرحله اقدامات در یک سیستم مدیریت مواد زاید محسوب می شود به طوری که در دیاگرام زیر مشاهده می گردد: )
کلیه تولیدکنندگان زباله باید آگاهی کافی داشته باشند که مواد زاید تولیدی را در ظروف مناسب از نظر حجم و جنس نگهداری و در موقع مقرر تحویل کارگران خدمات شهری نمایند. در نگهداری می توان از ظروف پلاستیکی درب دار یا ظروف فلزی ضد زنگ که مقطع دایره داشته باشند، استفاده نمود. استفاده از کیسه زباله نیز در حفظ نظافت محیط زندگی بسیار تأثیر دارد اما این کیسه ها مشکلاتی نظیر گرانی، پاره شدن در اثر حمله گربه و دیگر حیوانات، عدم مقاومت در سرما و گرما و تجزیه ناپذیری در محیط را دارند.
جمع آوری
سیستم جمع آوری زباله به طور کلی می تواند به دو صورت باشد : الف – جمع آوری خانه به خانه ب – جمع آوری از کانتینرهای موقت شامل:
- سیستم کانتینر ثابت (S.C.S)
- سیستم کانتینر متحرک (H.C.S)
سیستم جمع آوری خانه به خانه و انتقال مواد زاید به صورت مستقیم به مرکز دفع نهایی از نظر بهداشتی بسیار مناسب است اما در بسیاری از مناطق شهری به دلیل بافت قدیمی و عدم امکان تردد وسایل و یا گاهی به دلیل کمبود وسایل و امکانات میسر نیست. جمع آوری حتی الامکان باید در ساعاتی که شهر خلوت است و ترافیک وجود ندارد، انجام گیرد. حداقل دفعات جمع آوری در تابستان ۳ بار در هفته و در زمستان ۲ بار در هفته پیشنهاد می گردد اما در صورت امکان بهترین روش، جمع آوری روزانه است. یکی از محاسن مهم جمع آوری سریع زباله، جلوگیری از رشد و پرورش مگس است که با توجه به سیر تکاملی این حشره، از طریق جمع آوری سریع زباله ها به آن فرصت پرورش داده نمی شود.
در یک سیستم جمع آوری از وسایل مختلف استفاده میگردد و سیستم شوت برای آپارتمانها بسیار مناسب است. زمان لازم برای اجرای برنامه جمع آوری زباله، عملا به دو بخش متمایز تقسیم می گردد که عبارتند از :
- وقت سودمند یعنی زمانی که در آن عمل جمع آوری به طور کامل صورت می گیرد.
- وقت غیر سودمند زمانی است که کارگران در رفت و آمد بوده و مقدمات عملیات را فراهم می نمایند؛ مانند زمان تعمیر ماشین آلات، استراحت بی رویه و زمان برگشت به جایگاه اصلی انتقال
معمولا کارگران به طور متوسط ۲۰۰ تا ۳۰۰ ظرف و در شرایط مساعد و همکاری مردم حداکثر تا ۵۰۰ ظرف را در هر شیفت کار روزانه تخلیه می نمایند.
در تعیین خطوط جمع آوری باید اقتصادی ترین شرایط را در نظر گرفت و از حداکثر ظرفیت وسایل استفاده نمود. در تعیین خطوط جمع آوری آگاهی از تراکم جمعیت منطقه، وضعیت اماکن مسکونی، زمان مورد نیاز برای طی مسیرها و آگاهی از وسایل، امکانات و پرسنل موجود اهمیت دارد. براساس این اطلاعات باید مسیرها کاملا مشخص و شبکه جمع آوری طوری طراحی گردد تا حداقل هزینه صرف شود. این هزینه در کشورهای پیشرفته ۲/۵ تا ۳/۵ دلار برای هر نفر در سال برآورد شده است.
در سیستم کانتینرهای ثابت، کانتینرهای مستقر در اماکن تولید زباله به وسیله مردم با مأموران شهرداری بارگیری شده و سپس کامیون ها طبق برنامه تعیین شده نسبت به تخلیه آنها اقدام می نمایند. در این روش کانتینرها همواره در محل جمع آوری بارگیری و تخلیه می شوند. در این سیستم از کامیون های بالابرنده یا خردکننده و یا پرس دار استفاده می شود که به طور اتوماتیک تخلیه کانتینرها را انجام میدهند، همچنین بارگیری کامیون ها با وسایل عادی نظیر بیل، چنگک و غیره نیز صورت می گیرد.
در سیستم کانتینرهای متحرک، کامیون های ویژه، کانتینر را به همراه زباله داخل آن به محل ایستگاه انتقال، ترمینال یا محل اصلی دفع می برند و پس از تخلیه آن را به جایگاه اصلی برمی گردانند، یا اینکه کامیون ها ضمن برداشت کانتینر پر، یک کانتینر خالی جایگزین آن می نمایند. در این سیستم نسبت به سیستم کانتینر ثابت، از مخازن بزرگتر استفاده می شود.
ایستگاه های انتقال یا ترمینال های زباله
این ایستگاه ها عموما در شهرهای بزرگ احداث می شوند و در واقع فضای مسطح و حصارکشی شده ای هستند که برای بارگیری زباله از ماشین های بزرگ استفاده می شوند. این ایستگاه ها وقتی مورد استفاده قرار می گیرند که محل دفع نهایی، از منطقه جمع آوری فاصله زیادی دارد و با این اقدام در هزینه های حمل و نقل صرفه جویی خواهد شد. محل تخلیه زباله در این ایستگاه ها به اشکال مختلف طراحی میگردد. در کشور ما بهترین نوع آن کانال بارگیری است که ماشین های کوچک از بالا زباله را به ماشین بزرگ مستقر در یک کانال مناسب تخلیه می نمایند. در برخی مواقع از کشتی و قطار نیز برای حمل و نقل زباله استفاده می گردد.
ادامه مطلب و سوالات تستی را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ اصول مدیریت جمع آوری و حمل زباله
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.