روش های شناسایی کوکسی های گرم مثبت و خانواده آنتروباکتریاسه
روش های شناسایی کوکسی های گرم مثبت و خانواده آنتروباکتریاسه
پاورپوینت روش های شناسایی کوکسی های گرم مثبت و خانواده آنتروباکتریاسه
فرمت: PPT تعداد صفحات: 80
استافیلوکوک
- تعریف – نقش آن در مسمومیت غذایی – انواع استافیلوکوک – هالوفیل بودن – تشخیص افتراقی – آنزیم های مختلف (کواگولاز، کاتالاز، دی ان آز و لیپاز)
- تشخیص افتراقی (اورئوس کواگولاز و مانیتول مثبت، ساپروفیت مانیتول مثبت و اپیدرمیدیس هر دو منفی) – وجود پیگمان آرئوس و اپیدرمیدیس
- وجود نیتراتاز در آرئوس و اپیدرمیدیس – حساسیت به نئو بیوسین در آرئوس و اپیدرمیدیس – تخمیر مانیتول در آرئوس و ساپروفیتیکوس (مشابه)
- استافیلوکوک لوگدوننسیس (s.lugdunensis) دارای اورنیتین دکربوکسیلاز و کوآگولاز مثبت
- کواگولاز باندینگ روی لام در ۱۰ تا ۱۵ درصد استافیلوکوک های اورئوس بویژه انواع MRSA منفی است (به دلیل داشتن اسلایم لایرو پوشاندن کواگولاز باندینگ) (درسوشهای بدون کپسول)
- تفاوت با پلانوکوک = حرکت پلانوکوک مثبت – (متحرک، زرد قهوه ای، کواگولاز و فسفاتاز منفی، فاقد همولیز، رشد در محیط ۱۲% نمک)
- تفاوت با میکروکوک = اکسیداز میکروکوک مثبت
- تفاوت با آئرو کوک = کاتالاز آئروکوک منفی
- استوماتوکوک: بدون حرکت و همولیز – کاتالاز متغییر – تخمیر قند بدون گاز – هیدرولیز اسکولین مثبت – حساس به نمک ۵%
- دینو کوکاسیه: (دینوکوک) ۴ تایی – فاقد اسید تیکوئیک در دیواره – کاتالاز مثبت – پیگمان زرد تا قرمز- به خشکی و اشعه گاما و UV مقاوم (برای جداسازی)
- HOT COLD LYSIN (توکسین بتا استاف که بر روی اسفنگومیلین غشاء RBC اثر می گذارد) و در ۳۷ درجه متصل به RBC و در ۴ درجه لیز می کند (آورئوس)
- محیط شاپمن یا چاپمن (MSA)- ۱۰ درصد نمک (مانیتول سالت آگار)
- جدا سازی استاف در محیط های حاوی تلوریت پتاسیم و کلرور لیتیم و کلرور سدیم (۷٫۵ %)
- حاصل تخمیر اسید لاکتیک و استوئین ولی حاصل اکسیداسیون اسید استیک و CO۲ (متابولیسم)
ساپروفیتیکوس |
اپیدرمیدیس | اورئوس | ارگانیسم
________________ خصوصیات |
_ |
_ | + | 1.وجود آنزیم کواگولاز |
_ | +
_ |
+ |
2.خاصیت همولیتیک |
_ |
+ | + | 3.تخمیر گلوکز در شرایط بی هوازی |
مقاوم | مقاوم | حساس |
4.حساسیت به باسیتراسین |
مقاوم |
حساس | حساس | 5.حساسیت به نئوبیوسین |
خاکستری سفید یا زرد پررنگ | سفید | زرد طلایی |
6.پیگمان |
استاف اپیدرمیدیس مقاوم به دیسک پلی میکسین B |
ادامه مطالب زیر را با دانلود فایل پاورپوینت مشاهده کنید.
- استروپتوکوک ها
- گنوکوک
- مننگوکوک
- هموفیلوس ها
- بروسلا
- یرسینیا
- آنتروباکتریاسه
- شیگلا
- سالمونلا
- کلبسیلا
- سودوموناداسیه
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ میکروب شناسی صنعتی مواد غذایی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.