رهنمود اشرشیاکلی در آب های آشامیدنی
رهنمود اشرشیاکلی در آب های آشامیدنی
رهنمود اشرشیاکلی در آب های آشامیدنی
فرمت: Pdf تعداد صفحات: 78
فهرست:
- مقدمه مدیر عامل
- مقدمه مترجمان
- اشریشیاکلی در آب آشامیدنی
- رهنمود پیشنهادی
- خلاصه اجرایی
- اهمیت E.coli در سیستم های آب آشامیدنی و منابع
- نمونه برداری و آزمون E.coli
- تکنولوژی تصفیه
- کاربرد این رهنمود
- سیستم های تامین آب آشامیدنی در مقیاس شهری
- E.coli در آب خروجی تصفیه خانه
- E.coli در شبکه توزیع و مخازن ذخیره
- گزارش
- اقدامات اصلاحی
- سیستم های آب آشامیدنی خانگی و خصوصی
- آزمون ها
- اطلاع رسانی
- اقدامات اصلاحی برای ذخایر آبی گندزدایی شده
- اقدامات اصلاحی برای چاه های گندزدایی نشده
- سیستم های تامین آب آشامیدنی در مقیاس شهری
-
اهمیت اشریشیاکلی
- توصیف
- منشا
- بقا
- نقش E.coli به عنوان شاخص سلامت میکروبیولوژی
- نقش E.coli در پایش منابع آبی
- نقش اشریشیاکلی در تصفیه و پایش شبکه توزیع
- بررسی سیستم ها در مقیاس خانگی
-
روش های تحلیلی برای اشریشیاکلی
- فرایند حضور – عدم حضور
- روش فیلتر غشایی
- روش تخمیر چند لوله ای
-
نمونه برداری برای اشریشیاکلی
- جمع آوری نمونه
- مواردی که باید در تناوب نمونه برداری در نظر داشت
- تعیین نقاط نمونه برداری
-
تکنولوژی تصفیه
- مقیاس شهری
- میزان تصفیه مورد نیاز
- حذف فیزیکی
- گندزدایی
- گندزدایی شیمیایی
- گندزدایی با نور UV
- مقیاس خانگی
- مقیاس شهری
- ارزیابی ریسک
- ملاحظات بین المللی
- نتیجه گیری
- مراجع
- پیوست A: الگوی تست روتین میکروبیولوژی در مقیاس شهری
- پیوست B: الگوی تست روتین میکروبیولوژی در مقیاس مسکونی
- ليست اختصارات
مقدمه مدیر عامل
اشریشیاکلی یکی از اعضای گروه باکتری های کلیفرمی است که به صورت طبیعی در روده انسان و جانوران خونگرم وجود دارد. از آنجا که این باکتری ها به طور طبیعی در محیط های دیگر مانند گیاهان، خاک با آب وجود ندارند، حضور اشریشیاکلی در نمونه آبی نشانه ای مبنی بر حضور آلودگی مدفوعی است.
توانایی شناسایی آلودگی مدفوعی در آب آشامیدنی امری ضروری است، زیرا میکروارگانیسم های بیماری زا که از مدفوع انسان و حیوان به آب آشامیدنی راه می یابند خطری جدی برای سلامتی عمومی بشر به شمار می رود.
اداره بهداشت کانادا به تازگی مطالعاتی مروری را انجام داده که نشان می دهد می توان از اشریشیاکلی به عنوان شاخص آلودگی مدفوعی در آب آشامیدنی بهره برد. این سند رهنمود فنی تمام مقالاتی را مورد ارزیابی مروری قرار داده است که به استفاده از اشریشیاکلی به عنوان شاخص حضور عوامل بیماری زا در منابع آب، پتانسیل اشریشیاکلی برای حضور در غیاب آلودگی مدفوعی جدید و بهبود روش ها برای شناسایی اشریشیاکلی پرداخته اند. با توجه به بررسی های مروری رهنمود اشریشیاکلی در آب آشامیدنی به این صورت ارایه می شود که حداکثر غلظت قابل قبول به گونه ای است که در 100ml آب، اشریشیاکلی قابل تشخیص نباشد. کتاب حاضر ترجمه ای است بر رهنمود اشریشیاکلی در آب آشامیدنی که توسط کمیته فدرالی – استانی، محلی آب آشامیدنی کانادا تا سال ۲۰۱۲ تهیه شده است.
مقدمه مترجمان
حضور اشریشیاکلی در آب آشامیدنی به عنوان شاخصی مبنی بر وجود آلودگی مدفوعی در آب آشامیدنی به کار می رود. این کتاب ترجمه ای است از نتیجه مطالعات مروری در خصوص رهنمود اشریشیاکلی در آب آشامیدنی که اداره بهداشت کشور کانادا در سال ۲۰۱۲ آن را به چاپ رسانده است.
در بخش اول، دوم و سوم این کتاب به کلیات بررسی اشریشیاکلی در آب آشامیدنی به عنوان یک شاخص پرداخته شده است و در خصوص نمونه برداری و آزمون اشریشیاکلی در آب آشامیدنی رهنمودهایی ارایه شده است. همچنین در خصوص گزارش دهی، اقدامات اصلاحی و اطلاع رسانی در خصوص مشاهده آلودگی در چاه ها و مخازن ذخیره مطالبی بیان شده است.
در بخش چهارم تا آخر به صورت کاربردی و دقیق تر از اشریشیاکلی به عنوان شاخص آلودگی در منابع آبی و مخازن ذخیره یاد شده و تناوب نمونه – برداری برای آزمون، روش های انجام آزمون، تحلیل نتایج و روش های گندزدایی و تصفیه و در نهایت ارزیابی ریسک مطرح شده است.
امید است مطالب علمی مطرح شده مورد استفاده متخصصان و پژوهشگران عزیز کشورمان قرار گیرد. در پایان بدینوسیله از زحمات آقای مهندس دانشگر، رییس محترم هیات مدیره و مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان رضوی به دلیل حمایت های ایشان در خصوص مراحل اداری تصویب تایید این کتاب در کمیته های مربوطه و نیز از آقای مهندس برغمدی جهت تقبل زحمت ویرایش این کتاب قدردانی می گردد.
کتاب را به صورت مستقیم در زیر دانلود کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.