دوربین های نقشه برداری و آموزش نرم افزارهای آن جهت کار
دوربین های نقشه برداری و آموزش نرم افزارهای آن جهت کار
دوربین های نقشه برداری و آموزش نرم افزارهای آن جهت کار
فرمت: PDF تعداد صفحات: 115
فهرست:
- دوربین نقشه برداری
- انواع دوربین توتال استیشن
- برنامه های کاربردی دوربین توتال استیشن
- ویژگی های دوربین توتال استیشن لایکا
- توجیه کردن دوربین توتال استیشن
- Surveying (برداشت)
- Stake out (پیاده سازی)
- Free station (ترفیع)
- Reference Line (خط هادی)
- Tie Distance (خط اتصال)
- Remote Height (نقطه ی دوردست)
- Area (مساحت)
- Construction (ساختمان)
- برنامه CoGo.
- Road ۲D راه
- برنامه انتقال ارتفاع
- برنامه تقطه پنهان
- Codes کد دادن به دوربین در نقشه برداری پر عارضه
- تخلیه دوربین توتال استیشن سری لایکا
- منابع و ماخذ
- ضمائم
پیشگفتار:
در هر پروژه عمرانی، صنعتی، شهرسازی و … می توان به گونه ای حضور فعال مهندسین نقشه بردار و علم نقشه برداری را در آن دید. به طور مثال در پروژه های راه سازی طراحی اولیه و مسیریابی به کمک مهندسین نقشه برداری انجام می گردد. لذا شناخت ابزارهای نقشه برداری و آشنایی با اصول اپتیکی و الکترونیکی آن ها از ضروریات می باشد. یکی از مهم ترین دستگاه های نقشه برداری، دستگاه های طولیاب الکترونیکی می باشد که بر اساس روند پیشرفتی که داشته اند، روز به روز گسترش پیدا کرده اند که در اینجا ما به بحث توتال استیشن ها می پردازیم که تمام تجهیزات نقشه برداری مورد نیاز را در یک جا جمع کرده است.
دوربین های نقشه برداری
مهم ترین کمیته های مشاهداتی نقشه برداری به منظور تعیین موقعیت عبارتند از فاصله، زاویه و اختلاف ارتفاع بین دو نقطه. در گذشته همه دستگاه های اندازه گیری کمیت های فوق با اصول اپتیکی ساخته شده و کار می کردند. اما با نگرش امروزی برای اتوماتیک کردن دستگاه ها و حذف عوامل انسانی به منظور تسریع در امور و بالا بردن دقت و ساده کردن اندازه گیری ها، دستگاه ها را الکترونیکی و دیجیتالی می سازند. با پیشرفت علوم الکترونیکی، تجهیزات نقشه برداری نیز چهره کاملا جدیدی پیدا کردند. نتیجه تکنولوژی جدید بیش از آن که بر اندازه گیری زاویه اثر بگذارد ، به طور کامل نحوه اندازه گیری طول را دگرگون کرده است. به لحاظ تفاوت روش های اندازه گیری فاصله و زاویه ، اندازه گیری مستقیم فاصله دشوارتر از دیگر پارامترهاست.
از طرفی خطاهای اندازه گیری فاصله، مستقیما در مختصات تاثیر می گذارد که نیاز به دستگاه های دقیق اندازه گیری فاصله داریم. لذا روش های مختلفی برای اندازه گیری غیرمستقیم فاصله ابداع شده است و روش طول یاب های الکترونیکی پیشرفت های زیادی داشته است. به طوری که امروزه وجود طول یاب های الکترونیک و دقت و سادگی کار با آن ها، جای دیگر روش های اندازه گیری فاصله را از جمله مترهای مختلف و روش های غیر مستقیم را گرفته است. از طرف دیگر با ساختن دستگاه های طول یاب های الکترونیکی، روش های نقشه برداری نیز تغییر کرده و برای تعیین موقعیت دقیق، پیمایش ها، جایگزین مثلث بندی شده است.
روند پیشرفت فنی تجهیزات نقشه برداری با ساخت طول یاب های الکترونیکی پایان نیافت. بلکه با ساخت طول یاب های نسبتا کوچک امکان تلفيق آن ها به تئودولیت های اپتیکی و الکترونیکی را فراهم کرده است. به خاطر جمع شدن چندین دستگاه در یک دستگاه، محصول جدید را توتال استیشن نامیده اند.
در صفحات بعد چند نمونه از پیشرفته ترین دستگاه های جامع نقشه برداری را می بینیم که هر کدام شکل و نوع و شرکت سازنده ی متفاوتی دارند.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.