دانلود کتاب میکروب شناسی پزشکی جاوتز 2016
دانلود کتاب میکروب شناسی پزشکی جاوتز 2016
دانلود کتاب میکروب شناسی پزشکی جاوتز 2016
فهرست:
بخش 1: مبانی میکروب شناسی
- فصل 1: علم میکروب شناسى (1)
- فصل 2: ساختار سلول (11)
- فصل 3: رده بندى باکترى ها (49)
- فصل 4: رشد، بقا و مرگ میکروارگانیسم ها (65)
- فصل 5: کشت میکروارگانیسم ها (79)
- فصل 6: متابولیسم میکروبى (91)
- فصل 7: ژنتیک میکروبى (117)
بخش 2: ایمنى شناسى
- فصل 8 ایمنى شناسى (143)
بخش 3 باکتری شناسی
- فصل 9: بیماری زایى عفونت باکتریایى (177)
- فصل 10: میکروبیوتاى نرمال انسان (197)
- فصل 11: باسیل هاى گرم مثبت اسپور ساز : گونه هاى باسیلوس و کلستریدیوم (209)
- فصل 12: باسیل هاى گرم مثبت هوازى غیر اسپور ساز : کورینه باکتریوم، لیستریا، اریسیپلوتریکس، اکتینومایست ها، و پاتوژن هاى خویشاوند (223)
- فصل 13: استافیلوکوکوس ها (237)
- فصل 14: استرپتوکوکوس ها، انتروکوکوس ها، و جنس های خویشاوند (249)
- فصل 15: باسیل هاى گرم منفى روده اى (انتروباکتریاسه ها) (273)
- فصل 16: پسودوموناد ها، اسینتوباکتر ها، و باکترى هاى گرم منفى غیر شایع (291)
- فصل 17: ویبریوها، کمپیلوباکتر ها، هلیکوباکتر، و باکترى هاى وابسته (303)
- فصل 18: هموفیلوس، بوردتلا، بروسلا، فرانسیسلا (315)
- فصل 19: یرسینیا و پاستورلا (331)
- فصل 20: نیسریا ها (339)
- فصل 21: عفونت هاى ناشى از باکترى هاى بى هوازى (351)
- فصل 22: لژیونلا، بارتونلا، و پاتوژن هاى باکتریایى نامعمول (363)
- فصل 23: مایکوباکتریوم ها (373)
- فصل 24: اسپروکت ها و سایر میکروارگانیسم هاى مارپیچى (391)
- فصل 25: مایکوپلاسما ها و باکترى هاى داراى دیواره سلولى ناقص (407)
- فصل 26: ریکتسیا و جنس های خویشاوند (415)
- فصل 27: گونه های کلامیدیا (427)
- فصل 28: شیمى درمانى ضد میکروبى (441)
بخش 4: ویروس شناسى
- فصل 29: ویژگى هاى کلى ویروس ها (485)
- فصل 30: بیمارى زایى و کنترل بیمارى هاى ویروسى (515)
- فصل 31: پارووویروس ها (541)
- فصل 32: آدنوویروس ها (549)
- فصل 33: هرپس ویروس ها (561)
- فصل 34: پاکس ویروس ها (593)
- فصل 35: ویروس های هپاتیت (609)
- فصل 36: پیکورناویروس ها (گروه های انتروویروس و رینوویروس) (633)
- فصل 37: رئوویروس ها، روتاویروس ها، و کالیسی ویروس ها (653)
- فصل 38: بیماری های ویروسی منتقل شونده توسط بندپا و منتقل شونده توسط جونده (665)
- فصل 39: اورتومیکسو ویروس ها (ویروس های آنفولانزا) (693)
- فصل 40: پارامیکسوویروس ها و ویروس سرخجه (711)
- فصل 41: کوروناویروس ها (737)
- فصل 42: هاری، عفونت های ویروسی آهسته، و بیماری های پریونی (743)
- فصل 43: ویروس های سرطان انسان (759)
- فصل 44: ایدز و لنتی ویروس ها (783)
بخش 5: قارچ شناسی
- فصل 45: قارچ شناسی پزشکی (805)
بخش 6: انگل شناسی
- فصل 46: انگل شناسی پزشکی (857)
- بخش 4: میکروب شناسی پزشکی تشخیصی و ارتباط بالینی
- فصل 47: اصول میکروب شناسی پزشکی (899)
- فصل 48: علت ها و ارتباطات بالینی (939)
میکروب شناسی مطالعه میکروارگانیسم ها، یعنی گروه بزرگ و متنوعی از ارگانیسم های میکروسکوپی است که به صورت سلول های منفرد یا دسته های سلولی وجود دارند. این علم همچنین ویروس ها را که میکروسکوپی اند اما از ساختارهای سلولی برخوردار نیستند در بر می گیرد. میکروارگانیسم ها تأثير ژرفی بر روی کل حیات و تغییرات فیزیکی و شیمیایی سیاره ما دارند. آنها مسئول چرخش عناصر شیمیایی ضروری برای زندگی شامل کربن، نيتروژن، گوگرد، هیدروژن و اکسیژن هستند، بیشترین حجم فتوسنتز به واسطه میکروارگانیسم ها انجام می گیرد تا گیاهان سيز. تخمین زده می شود که ۱۰30×۵ سلول میکرویی بر روی کره زمین وجود داشته باشد؛ صرف نظر از سلولز، این سلول ها در حدود ۹۰ درصد از توده زیستی (بیوماس) كل بیوسفر زیست کره) را شامل می شوند. انسان ها نیز ارتباطی تنگاتنگ با میکروارگانیسم ها دارند؛ به گونه ای که بیش از ۹۰ درصد سلول ها در بدن ما میکروب می باشند، باکتری های موجود در روده انسان به طور متوسط حدود kg وزن دارند، و یک انسان بالغ هر ساله وزن خود را به شکل باکتری های مدفوعی دفع خواهد کرد. تعداد ژن های حاضر درون این فلور روده ای از نظر شماره بسیار بیشتر از تعداد ژن هایی است که درون ژنوم ما وجود دارد ( ۱۵۰ برابر بیشتر)، و حتی در ژنوم ما، ۸% از DNA از بقایای ژنوم های ویروسی اشتقاق می یابد.
شرح اصول زیست شناسی با کمک میکروب شناسی در هیچ جایی نمی توان تنوع بیولوژیکی را بارزتر از میکروارگانیسم ها دیده درک ما از زیست شناسی تا حدود زیادی ماحصل بررسی و تحلیل شکل و عملکرد میکروارگانیسم ها، و شناخت ویژگی های بیوشیمیایی با مکانیسم ژنتیکی آنها می باشد. بیوشیمی، زیست شناسی مولکولی و ژنتیک از جمله ابزار های مورد نیاز برای تجزیه و تحلیل میکروارگانیسم ها به شمار می روند میکروب شناسی به نوبه خود بر افق این علوم وسعت بخشیده است. یک میکروب شناس باید قادر به توصیف تبادلاتی همچون همیاری (mutualism). رابطه ای که در آن هر دو طرف بهره مند می شوند، باشد. گلسنگ ها مثالی از همیاری محسوب می گردند. آنها حاوی قارچ و یک شریک فتوتروفیک – جلیک (یک یوکاریوت) و یا سیانوباکتریوم (یک پروکاریوت) (شکل ۱) هستند. بخش فتوتروفیک تولید کننده اولیه است، در حالی که قارچ تکیه گاهی را برای فتوتروف فراهم نموده و آن را حفظ می کند. در زیست شناسی، به همیاری همزیستی (symbiosis) گفته می شود که یک ارتباط ادامه دار بین ارگانیسم های مختلف است. اگر در تبادلی اساسا به یکی از دو ارگانیسم سود رسد، ارتباط میان آنها عنوان انگلی (parasitism) به خود می گیرد. رابطه انگلی به رابطه ای اطلاق می شود که در آن میزبان (host) برای انگل (parasite) سودمند واقع می گردد. جدا سازی و شناسایی یک انگل (برای مثال، یک باکتری با یک ویروس) اغلب مستلزم ساخت یک محیط رشد آزمایشگاهی شبیه به سلول های میزبان است. این مسأله گاهی سدی محکم پیش روی یک محقق است.
اصطلاحات همیاری، همزیستی و انگلی در اصل به علم اکولوژی بر می گردند، اما به مبحث زیست شناسی محیطی در علم میکروبیولوژی نیز راه پیدا کرده اند. میکروارگانیسم ها ثمره ی تکامل (evolution) هستند. انتخاب طبیعی (natural evolution) منجر به ظهور طیف وسیعی از ارگانیسم های متفاوت از نظر ژنتیکی گردیده است. توجه نمودن به پیچیدگی های تاریخ طبیعت، پیش از بسط آن در باره میکروارگانیسم ها – ناهمگون ترین زیر مجموعه همه موجودات زنده – مفید واقع می گردد.
یک تقسیم بندی اصلی در زیست شناسی، یوکاریوت ها (ارگانیسم هایی که دارای یک هسته محصور شده در غشا هستند) را از پروکاریوت ها ارگانیسم هایی که DNA آنها به طور فیزیکی از سیتوپلاسم جدا نشده است) مجزا می نماید. همچنان که در ادامه و نیز در فصل ۲ بیان می گردد تمایزات بیشتری میان یوکاریوتها و پروکاریوتها وجود دارد. برای نمونه، یوکاریوتها، به واسطه اندازه نسبتا بزرگ و حضور اندامک های اختصاصی محاط شده توسط غشا از قبیل میتوکندری ها، باز شناخته می شوند
همان گونه که در ادامه به تفصیل شرح داده می شود، میکروارگانیسم های یوکاریوتی همگی در ساختار سلولی مشخص خود و در تاریخچه فیلوژنتیکی، متحد هستند، در میان میکروارگانیسم های یوکاریوتی، جلبک ها (algae) تک یاخته ها یا پروتوزوئر ها ( protozoa)، قارچ ها (fungi) و کپک های لزج (slime molds) جای دارند.
ویروس ها
ذرات ویروسی عموما کوچک اند (برای مثال آدنو ویروس nm ۹۰ اندازه دارد) و از یک ملکول اسید نوکلئیک – DNA یا RNA – تشکیل شده اند که یک پوسته پروتئینی یا کپسید آن را احاطه می کند (گاهی اوقات لایه ای از لیپید، پروتئین و هیدرات کربن نیز این پوشش را در بر می گیرد). پروتئین های موجود در کپسید (غالبا گلیکوپروتئین ها) اختصاصیت واکنش یک ویروس با سلول میزبانی آن را تعیین می کنند. نقش کپسید علاوه بر محافظت از اسید نوکلئیک، تسهیل اتصال ویروس به سلول میزبان می باشد. در داخل سلول میزبان، اسید نوکلئیک ویروس به مکانیسم های آنزیمی میزبان دوباره جهت می دهد تا عملکردهای مرتبط با تکثیر ویروس به راه افتند. در برخی موارد، اطلاعات ژنتیکی می تواند در قالب DNA از ویروس به کروموزوم میزبان الحاق گردد.
در نمونه هایی دیگر، اطلاعات ژنتیکی ویروس می تواند جهت تغییر سلول میزبان و رها سازی کپی هایی از ویروس به خدمت گرفته شود. این فرآیند به منظور همانند سازی اسید نوکلئیک ویروس و تولید پروتئین های اختصاصی آن ضروری است. سپس، اسید نوکلئیک به تازگی سنتز شده و زیر واحدهای پروتئینی جهت تولید یک ذره ویروسی بالغ سر هم می شوند و آنگاه این ذره ی ویروسی بالغ در محیط خارج سلولی رها می گردد. تعدادی از ویروس های بسیار کوچک برای همانندسازی خود به کمک ویروس دیگری در سلول میزبان نیاز دارند. عامل دلتا، که همچنین با عنوان ویروس هپاتیت D شناخته می شود، به اندازه ای کوچک است که حتی یک پروتئین کپسید را نمی تواند کد کند و برای انتقال به ویروس هپاتیت B محتاج است. ویروس ها طیف وسیعی از میزبان های گیاهی و حیوانی، بعلاوه پروتیست ها (آغازیان)، قارچ ها و باکتری ها را آلوده می نمایند. با این وجود، اکثر ویروس ها تنها قادر به آلوده ساختن انواع خاصی از سلول های یک گونه ی میزبانی هستند.
بعضی از ویروس ها بزرگ و پیچیده اند، برای نمونه، میمی ویروس، یک ویروس DNA دار که آکانتامونیا (یک آمیب خاکی آزاد زی) را آلوده می نماید، nm ۴۰۰ – ۵۰۰ قطر دارد و واجد ژنومی است که ۹۷۹ پروتئین را به رمز در می آورد که چهار آمینو اسیل tRNA سنتتاز نخست که همواره در البه خارجی ارگانیسم های سلولی یافت می شود و آنزیم هایی برای بیوسنتز پلی ساکارید از آن جمله اند. به تازگی یک ویروس دریا زی حتی بزرگ تر کشف شده است (مگا ویروس)؛ ژنوم آن (kb ۱/۲۵۹/۱۹۷ )دارای ۱۱۲۰ پروتئین فرضی را کد می کند و از ژنوم برخی باکتری ها بزرگ تر است (جدول 1). این ویروس ها، به دلیل اندازه بزرگ شان، به هنگام مشاهده در نمونه های رنگ آمیزی شده با استفاده از میکروسکوپ نوری، به باکتری ها شباهت دارند؛ هرچند، متحمل تقسیم سلولی نشده یا دارای ریبوزوم نیستند.
ادامه مطلب را با دانلود کتاب مشاهده کنید.
لینک دانلود به درخواست ناشر حذف شد
حتما بخوانید:
⇐ دانلود کتاب بافت شناسی دکتر سلیمانی راد
چرا نمی شه با لینک غیر مستقیم دانلود کرد؟؟
سلام. لینک دانلود غیر مستقیم تست شد و مشکلی نداره.
سلام چرا کتابهایی ک لینک غیر مستقیم دارند دانلود نمیشند
سلام. لینک دانلود تست شد مشکلی نداره.
اگر VPN دارید غیر فعال کنید و سپس اقدام به دانلود کنید.