جزوه و سوالات تستی استانداردهای آب + پاسخ تشریحی
جزوه و سوالات تستی استانداردهای آب + پاسخ تشریحی
فرمت: pdf تعداد صفحات: 36
خلاصه ای از جزوه:
نظارت، مراقبت دقیق و مداوم، از نقطه نظر بهداشتی برای سالم بودن و مقبولیت آب آشامیدنی ضروری است. نظارت احتیاج به یک برنامه بررسی منظم و مداوم دارد که در نقاط مختلف شبکه توزیع انجام گیرد. هدف یک برنامه نظارت تامین سطح قابل قبول کیفیت آب آشامیدنی است که اگر بخواهد کاملا مؤثر باشد، نیازمند قوانینی است که به وسیله استانداردهای تنظیمی و دستورالعمل ها حمایت گردد. و به دلیل این که منابع، مخصوصا در کشورهای درحال توسعه محدود می باشد، بنابراین مصلحت در این است که نظارت با یک برنامه نسبتا ساده شروع و سپس طی مراحلی گسترش یابد. در برنامه ریزی برای آینده هدف باید افزایش سطح فعالیت نظارت باشد به طوری که در نهایت به یک سطح پیشرفت برسد.
برای اهداف عملی دو سطح نظارت می تواند تعیین و به صورت زیر مشخص گردد. سطح ابتدایی: نظارت نامنظم با یک برنامه ساده که کاملا از نظر وسعت و تأثیر محدود باشد. سطح پیشرفته: همه ارکان نظارت و کنترل به طور کامل عملی گردد.به علت ناهمگونی توزیع جغرافیائی آب، رشد جمعیت و افزایش مصرف سرانه، آلوده شدن منابع آب و ارتباط تنگاتنگ بهداشت و سلامت انسان ها با آب، تدوین استانداردهای ملی، منطقه ای و بین المللی ضروری است.
تدوین استانداردها و رهنمودها بر پایه سلامت مصرف کنندگان و عوارض و اثرات بهداشتی عوامل دیده می باشد. استاندارد یک عدد یا به عبارتی حدی است که تا آن سطح در آب هیچ ضرری برای مصرف کننده ندارد و قانون گذار آن را برای حفظ کیفیت، تدوین و به اجرا در می آورد.
(الف)- در صورتی که E.coli یا کل باکتری های کلیفرم یافت شوند، باید اقدام کاوشی سریع در گیرد. حداقل اقدامی که می توان در هنگام وجود کل باکتری های کلیفرم انجام داد، تکرار نمونه برداری است. اگر این باکتریها در نمونه تکرار شده یافت شوند علت آن باید از طریق کاوش بیشتر و سریع تعیین شود.
(ب) – اگر چه E.coli دقیق ترین شاخص آلودگی مدفوعی است، شمارش باکتری های کلیفرم مقاوم به حرارت می تواند یک گزینه قابل قبول باشد. در صورت نیاز آزمایش های تائیدی مناسب باید انجام شود. کل باکتری های کلیفرم شاخص قابل قبولی برای کیفیت آب روستائی به لحاظ بهداشتی نیست، به ویژه در مناطق گرمسیر که باکتریهای بسیاری که فاقد اهمیت بهداشتی می باشند در اغلب منابع آب تصفیه نشده وجود دارند.
(ج)- تشخیص داده شده است که در اکثر منابع آب روستائی در کشورهای در حال توسعه، آلودگی مدفوعی شایع است. در چنین شرایطی باید سازمان مراقبت ملی برای بهسازی پیشرفته منابع تامین آب اهداف میان مدت را مطابق با توصیه های انجام شده در رهنمودهای کیفی آب آشامیدنی تنظیم نماید.
الف (p) – مقدار رهنمودی مشروط. این اصطلاح برای اجزائی به کار می رود که برای آن هاتا حدودی شواهدی از یک مخاطره بالقوه وجود دارد اما اطلاعات موجود در مورد اثرات بهداشتی آنها محدود می باشد یا برای اجزائی که یک ضريب عدم اطمینان بزرگتر از ۱۰۰۰ در استخراج یک میزان دریافت قابل تحمل روزانه (TDI) مورد استفاده قرار گرفته است و مقادیر رهنمودی مشروط برای موارد زیر نیز توصیه شده است:
- برای موادی که مقدار رهنمودی محاسبه شده کمتر از میزان تعیین مقدار کمی به طور عملی می باشد یا برای موادی که مقدار رهنمودی کمتر از میزانی است که بتوان با روشهای تصفیه عملی به آن دست پیدا کرد.
- برای موادی که گندزدائی احتمالا منجر به این شود که مقدار رهنمودی افزایش یابد.
ب – برای موادی سرطان زا در نظر گرفته میشوند. مقدار رهنمودی غلظتی درآب آشامیدنی است که مربوط به یک احتمال اضافی خطر سرطان در طول عمر به میزان ۱۰۵ باشد. (یک سرطان اضافی برای هر ۱۰۰ / ۰۰۰ نفر از جمعیتی که از آب آشامیدنی که حاوی این ماده به میزان رهنمودی می باشد برای ۷۰ سال استفاده می کنند). غلظتهای مربوط به احتمال های اضافی خطر سرطان در طول عمر، به میزان ۴-۱۰ و ۱۰۶ را می توان به ترتیب با ضرب یا تقسیم نمودن این مقدار رهنمودی بر ۱۰ محاسبه نمود. در مواردی که غلظت مربوط به یک احتمال اضافی خطر سرطان در طول عمر به میزان ۵-۱۰ به واسطه تکنولوژی اندازه گیری کمی و تصفیه ناکافی عملی نباشد، یک مقدار رهنمودی مشروط در یک سطح قابل اجرا و یک احتمال اضافی خطر مرتبط با سرطان تخمین زده شده برای طول عمر توصیه . میشود. و باید تاکید شود که مقدار رهنمودی برای مواد سرطان زا از مدل های ریاضی فرضی محاسبه شده است که به طور تجربی قابل اثبات نمی باشند و نیز به دلیل عدم دقت این مدل ها این مقادیر باید به طور متفاوت از مقادیر. ارائه شده بر پایه TDI تفسیر شوند. در بهترین حالت، این مقادیر باید به عنوان تخمینهای تقریبی خطر سرطان در نظر گرفته شوند. با این وجود، مدل های مورد استفاده محافظه کارانه بوده و احتمالا با رعایت جانب احتیاط دارای خطا می باشند. تماس کوتاه مدت با مقادیر متجاوز مقدار رهنمودی برای مواد سرطان زا تاثیر مهمی بر روی خطر سرطان ندارد.
ج – NAD داده های کافی که بتوان توصیه ای برای یک مقدار رهنمودی مبتنی بر بهداشت ارائه نمود، وجود ندارد.
د- ATO غلظت های این ماده در مقدار رهنمودی بهداشتی یا پائین تر از آن، ممکن است بر روی ظاهر، طعم یا بوی آب تاثیر گذارد.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ حداقل استانداردها در پروژه های آب رسانی و بهداشت محیط
⇐ فسیر نتایج آنالیزهای آب و فاضلاب بر اساس استانداردها
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.