تاسیسات مدیریت پسماندهای خطرناک
تاسیسات مدیریت پسماندهای خطرناک
تاسیسات مدیریت پسماندهای خطرناک
فرمت: Pdf تعداد صفحات: 33
فهرست:
- مقدمه
- انواع تاسیسات
- تاسیسات بازیافت
- بازیافت حلال
- بازیافت روغن
- بازیافت اسید
- بازیافت فلز
- اختلال با سوخت
- زباله سوزی مشترک در کوره های صنعتی
- تاسیسات تصفیه
- تخریب گرمایی
- تصفیه آبی
- تثبیت
- تصفیه بیولوژیکی
- تاسیسات دفع در زمین
- خاک پال
- تزریق به چاه عمیق
- تاسیسات تلفیقی مدیریت پسماند خطرناک
- تاسیسات بازیافت
- راهبری تاسیسات
- تحلیل های قبل از حمل پسماند
- دریافت پسماند
- ذخیره و اماده سازی پسماند
- تصفیه پسماند
- مدیریت مواد باقیمانده از تصفیه پسماند
- اندازه گیری مخصوص
- بسته شدن تاسیسات
- ارزیابی نیازها
- مکان یابی تاسیسات
- روش های غربالگری
- معیارهای مکانی
- قضاوت کارشناسی
- سوالات و منابع
مقدمه
پسماند خطرناک در مراحل مختلف اکتشاف، حمل و نقل، ساخت، توزیع و مصرف محصول سیستم تولید می شود در هر مرحله مدیریت پسماند خطرناک به تأسیسات و تجهیزات خاصی نیازمند است در این بخش ایجاد و توسعه تأسیسات و موارد راهبری تأسیسات مدیریت پسماند خطرناک بررسی می شود. تأسیسات به زمین سازه ها و دیگر متعلقاتی اطلاق می شود که برای ذخیره بازیافت، بازچرخش، تصفیه یا دفع پسماند خطرناک استفاده می شود.
انواع تأسيسات
مقولة تأسیسات مدیریت پسماندهای خطرناک موضوع جدیدی نیست. سالها قبل از تصویب قوانین پسماندهای خطرناک در آمریکا بسیاری از تولیدکنندگان پسماندهای خطرناک نیاز مبرم به تصفیه و دفع این گونه ها را میدانستند تعداد زیادی از تولیدکنندگان پسماندهای خطرناک با احداث و بهره برداری از تأسیسات در محل پسماندهای خطرناک را مدیریت می کردند، برای مثال شرکت شیمیایی دا در سال ١٩٥٤ با هدف تخریب گرمایی پسماندهای آلی به جامانده از مقادیر زیاد مواد شیمیایی یک کوره پسماند سوز چرخشی ساخت همچنین تعداد زیادی تصفیه خانه پسماند صنعتی به منظور خنثی سازی اسیدها و ترسیب فلزات ایجاد شد.
سایر تولیدکنندگان پسماندهای خطرناک به علت نداشتن محل مناسب برای ذخیره و پردازش پسماندهای خطرناک و یا عدم تولید مقادیر زیاد این پسماند که استفاده از تأسیسات در محل را غیر قابل توجیه می کند، پسماندهای خود را برای تصفیه و دفع به مناطق دیگر انتقال می دادند. این نوع تأسیسات، “تأسیسات خارج از محل” نام دارد. در صنعت مدیریت پسماند خطرناک، احداث و بهره برداری از تأسیسات خارج از محل در اواخر ١٩٦٠ به طور چشمگیری گسترش پیدا کرد. از جمله شرکت های اولیه در زمینه تأسیسات خارج از محل می توان به شرکت خدمات محیط زیست Rollins اشاره کرد که در سال ۱۹۷۱ در ایالت نیوجرسی شروع به کار کرد و هنوز هم در سایت های قدیمی با امکانات و تجهیزات مدرن فعالیت دارد.
همانگونه که تولید پسماندهای خطرناک متنوع است روش های مختلفی نیز برای مدیریت این گونه پسماندها وجود دارد. امروزه در حدود ۵۰ فناوری ثابت شده تجاری برای تصفیه و بازیافت پسماندهای خطرناک وجود دارد یک مرکز تصفیه و بازیافت پسماند خطرناک ممکن است فقط با یک و یا ترکیب چندین فناوری کار کند زمانی که یک مرکز تصفیه و بازیافت پسماند خطرناک به چند تولید کننده پسماند خطرناک خدمات میرساند استفاده از چندین فناوری اجتناب ناپذیر است. متداول ترین تأسیسات در مدیریت پسماندهای خطرناک به جز تأسیسات ذخیره سازی در شکل 1 نشان داده شده است.
شكل ١: تأسیسات بازیافت، تصفیه و دفع پسماندهای خطرناک
همان گونه که در شکل ۱دیده می شود تأسیسات مدیریت پسماند خطرناک به سه گروه اصلی تقسیم می شود که عبارتند از:
- تأسیسات بازیافت بازچرخش بعضی از این تأسیسات پسماندها را به مواد قابل فروش (مانند حلال ها، روغن ها، اسیدها یا فلزات) تبدیل می کنند و بعضی دیگر از ارزش حرارتی پسماندها استفاده می کنند مثل کوره های سیمان
- تأسیسات تصفیه این تأسیسات خصوصیات فیزیکی یا شیمیایی یک پسماند را با استفاده از مجموعه گسترده ای از روش های فیزیکی، شیمیایی گرمایی و یا بیولوژیکی تغییر میدهند.
- تأسيسات دفع در زمین قرار دادن همیشگی پسماند در رو و یا زیر سطح زمین بعد از تصفیه پسماند طبق استانداردهای تعیین شده الزامات دفع در زمین» نام دارد.
در ادامه هر یک از موارد بالا توضیح داده خواهد شد.
١-٢- تأسیسات بازیافت
١-١-٢- بازیافت حلال
این تأسیسات با جداسازی آلودگی از حلال های آلوده آنها را احیا و به حلالی با کیفیت اولیه یا کمتر تبدیل می کند این موضوع برای احیای حلال های هالوژنه کاربرد زیادی دارد. تقطیر از جمله فرایندهایی است که اغلب پردازش کنندگان حلال ها به کار می برند و حدود ۷۵ درصد حلال آلوده را بازیافت می کند باقیمانده حلال آلوده می تواند به صورت مایع و یا لجن باشد و می بایست مانند یک پسماند خطرناک مدیریت شود فرایندهای دیگری که توسط پردازش کنندگان حلال ها استفاده می شود عبارتند از فیلتراسیون تبخیر ساده عملیات سانتریفیوژ و عریان سازی
٢-١-٢- بازیافت روغن
قسمت عمده ای از روغن های روان کننده استفاده شده را می توان با کیفیت اولیه آن بازیافت کرد. فرایند مورد استفاده بدین منظور باز تصفیه روغن نام دارد دو روشی که در بازیافت روغن کاربرد دارد، اسید رس و تقطیر تشدید یافته نام دارد به دلیل آنکه در روش اسیدرس مقدار بسیاری باقیمانده رس روغنی اسیدی تولید می شود روش تقطیر تشدید یافته ارجح است.
٣-١-٢- بازیافت اسید
بازیافت اسید معمولاً شامل جداسازی اسید عمل نکرده از پسماند اسیدی است که این روش در صنعت فولاد کاربرد زیادی دارد روشی که در صنعت فولادسازی به منظور احیای اسید به کار می رود، خنک کردن اسید سولفوریک برای رسوب ترکیبات آهنی است. در روشی دیگر، احیاء اسید با ترزیق آن به یک سرخ کن پاششی صورت می گیرد در سرخ کن پاششی مایع ترش گرما داده می شود تا اکسید آهن و اسید هیدروکلریک گازی تشکیل شود در خروجی اسید هیدروکلریک گازی از گازهای دیگر جدا می شود تا دوباره در خطوط تولید به کار رود.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ قوانین بین المللی و دستورالعمل های داخلی مرتبط با پسماند خطرناک
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.