بهداشت کار و ایمنی در سمپاشی اماکن کشاورزی
بهداشت کار و ایمنی در سمپاشی اماکن کشاورزی
بهداشت کار و ایمنی در سمپاشی اماکن کشاورزی
مقدمه
در کشاورزی جهت مبارزه با آفات از سموم مختلفی استفاده می شود و در مواقع لازم اماکن کشاورزی (مثل مزرعه، باغ، انبار، آغل، اصطبل، مرغداری و غیره) سمپاشی می شود. در فرآیند سمپاشی اگر موارد ایمنی و بهداشت کار رعایت نشود، سلامت کشاورزان و حتی خانواده ی آنها به خطر می افتد. چنانکه همه ساله تعداد زیادی مسمومیت در این رابطه اتفاق می افتد. لذا جهت پیشگیری از حوادث و بیماری های ناشی از عملیات سمپاشی و حفظ محیط زیست می بایست موارد ایمنی و بهداشت کار بطور جدی رعایت گردد. رعایت این موارد می بایست در کلیه ی مراحل این فرآیند مانند تهیه ی سم، نگهداری، آماده سازی، سم پاشی و … صورت گیرد.
- سموم را به هیچ وجه نباید در ظروف مواد غذایی، شیشه ی نوشابه و یا دارو نگهداری کند.
- محل نگهداری سموم دفع آفات نباتی باید متناسب با نوع سم و مقدار آن و در محیطی خنک، خشک و قابل تهویه باشد و درب انبار سموم و یا قفسه نگهداری سموم قفل دار باشد و روی آن علائم خطر برای آگاهی دادن و رعایت احتیاط لازم نصب شود. همچنین دور از دسترس اطفال و حیوانات و اشخاص غیر مجاز و جدا از محل نگهداری مواد غذایی انسان و دام و بذر و سایر مواد کشاورزی باشد.
- در صورت نگهداری سموم قابل احتراق تأمین تسهیلات آتش نشانی متناسب با نوع، مقدار و حجم انبار ضروری است.
کشاورزان باید بدانند که:
- حتما از محصولات کارخانجاتی استفاده نمایند که مورد تائید مقامات رسمی باشد.
- ظرف سم می بایست دارای بر چسب شامل مطالبی در مورد سم مورد نظر باشد، مانند: نام تجارتی، نام ماده و غلظت آن، تائیدیه ی رسمی مراجع ذیصلاح و شماره ثبت، موارد مصرف و میزان مصرف و علائم هشدار دهنده و مسمومیت و پادزهر مربوطه.
- قبل از مصرف باید توصیه های تولید کننده در برچسب یا بروشور سم مطالعه و رعایت شود. افرادی که سمپاشی می کنند باید اطلاعات کافی در مورد سم مورد استفاده، روش سمپاشی و علائم مسمومیت و انجام کمک های اولیه در صورت بروز علائم مسمومیت داشته باشند.
- وسایل و تجهیزات مخصوص آماده کردن سم متناسب با نوع سم و روش سمپاشی و حجم کار باشد. این وسایل باید کاملا سالم و بدون عیب باشد.
- قبل از آماده کردن سم، برای جلوگیری از آغشته شدن پوست با مواد سمی و تنفس گاز یا گرد سمی از وسایل ایمنی مانند لباس کار مناسب، دستکش، ماسک، عینک و… استفاده شود.
- در موقع سمپاشی نیز از وسایل حفاظتی استفاده شود. همچنین از خوردن و آشامیدن و استعمال دخانیات خودداری شود.
- بهتر است سم پاشی در مواقعی که بادهای شدید می وزد انجام نگیرد و در موقع وزش بادهای ملایم فرد سمپاش باید پشت به باد قرار گیرد.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ اصول تبدیل و نگهداری فرآورده های کشاورزی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.