بهداشت محیط در بیمارستان
بهداشت محیط در بیمارستان
بهداشت محیط در بیمارستان
فرمت: PDF تعداد صفحات: 189
فهرست:
فصل اول: آشنایی با چارت سازمانی دانشگاه و مراکز بهداشتی درمانی استان
- چارت سازمانی دانشگاه
- حوزه معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت استان
- سطوح ارائه خدمات بهداشتی درمانی
- مراکز تحت پوشش مرکز بهداشت استان
- لیست کارشناسان بهداشت محیط بیمارستان های استان
فصل دوم: شرح وظایف و کمیته های مرتبط با بهداشت محیط
- اهمیت بهداشت محیط بیمارستان
- شاخص های مهم بهداشت محیط بیمارستان
- لزوم رعایت موازین و استانداردهای بهداشت محیط بیمارستان
- شرح وظایف کارشناس بهداشت محیط بیمارستان
- شرح وظایف کارشناس بهداشت محیط بیمارستان های (ستاد) معاونت بهداشتی
- شرح وظایف کارشناسان بهداشت محیط بیمارستان
- کمیته های بیمارستان
فصل سوم: بهداشت محیط بیمارستان
- اصول بهداشت فردی
- بهداشت آب در بیمارستان
- مدیریت کنترل کیفی آب آشامیدنی
- کلرسنجی آب
- نمونه برداری آب
- استاندارد 1011 آب (ویژگی های میکروبیولوژیکی آب)
- استاندارد 1053 آب (ویژگی های شیمیایی آب)
- مدیریت فاضلاب بیمارستانی
- ویژگی ها و خطرات ناشی از فاضلاب های بیمارستانی
- مدیریت فاضلاب
- روشهای جمع آوری و بی خطرسازی گروه های مختلف زایدات بیمارستانی
- اتصال به شبکه جمع آوری و تصفیه خانه فاضلاب شهری
- تصفیه فاضلاب
- مدیریت پسماندهای بیمارستانی
- قانون مدیریت پسماندها
- آیین نامه مدیریت زباله های بیمارستانی
- پایش دستگاه های بی خطر سازی پسماند
- جدول ارزیابی عملکرد و پایش میکروبی، شیمیایی و مکانیکی دستگاه های غیر سوز بی خطر ساز پسماند
- بهداشت محیط آشپزخانه
- دستورالعمل بهداشت محیط در آشپزخانه
- نگهداری مواد غذایی
- گروه های مختلف مواد غذایی از نظر فساد پذیری
- توصیه های بهداشتی در زمینه نگهداری و مصرف مواد غذایی
- چرا تغذیه بیماران در بیمارستان مهم است.
- گاواژ
- نکات بهداشتی در خصوص مواد پروتئینی
- نکات بهداشتی در خصوص تخم مرغ
- خوب پختن غذا
- بیماریهای مشترک بین انسان و دام
- وزیع غذا
- مهمترین عوامل فساد مواد غذایی
- انواع تقلبات مواد غذایی
- شرح انتظارات ازکارشناس بهداشت محیط
- دستورالعمل های بهداشتی در قسمت سردخانه مواد غذایی
- ایمنی غذا
- ایمنی پرسنل آشپزخانه و اقدامات پیشگیرانه
- نکات مهم در پیشگیری از بیماری های منتقله از غذا
- مبارزه با حشرات و جوندگان موذی در آشپزخانه
- مبارزه با حشرات و جوندگان موذی
- سوسری ها (سوسک)
- دستورالعمل مبارزه و جلوگیری از مگس
- دستورالعمل مبارزه با پشه و جلوگیری از ورود آن به بخش ها و واحد ها
- موشها و مبارزه با آنها
- کلیات بهداشت محیط بخش ها
- طبقه بندی ابزار و عوامل مرتبط با مراقبت های پزشکی
- دستورالعمل بهداشت محیط در خصوص انبار بخش
- ملحفه ها و البسه ها در بخش
- نکات بهداشتی در هنگام تعویض ملحفه های آلوده
- استانداردهای اتاق های ایزوله
- بهداشت محیط رختشویخانه
- جریانکار
- جمع آوری رخت کثیف
- حمل و نگهداری
- مشخصات فیزیکی استاندارد در رختشویخانه
- اصول انتخاب تجهیزات رختشویخانه
- اهم اقدامات بهداشتی مورد نیاز در رختشویخانه ها
- بهداشت محیط (CSSD (CSR
- استانداردهای بخش CSSD
- سیکل استریلیزاسیون با اتوکلاو
- اهمیت آلودگی زدایی ابزار قبل از استریلیزاسیون (Cleaning)
- مواد ضدعفونی کننده و گندزدا
- تعاریف
- ضد عفونی کننده ها و گندزداهای شیمیایی
- نکات قابل توجه در استفاده از ضدعفونی کننده ها و گندزداها
- مهمترین گندزداها
- مهمترین ضدعفونی کننده ها
- لزوم برچسب گذاری ظروف نگهداری مواد شوینده و گندزدا
- شرایط جایگاه نگهداری مواد شوینده و گندزدا و روش های نگهداری
- نکات بهداشتی در هنگام نظافت و گندزدایی
- نکات ایمنی در هنگام کار با گندزداها
- هواسازها
- محیط تمیز
- راه های پیشگیری از عفونت های بیمارستانی
- هواساز در بخش های مختلف
فصل چهارم: سلامت شغلی
- رعایت احتیاطات بر اساس راه انتقال عفونت
- انتقال تماسی
- انتقال قطره ای
- اصول احتیاط های هوایی
- رعایت بهداشت دست ها
- تهیه هندراب بر اساس فرمولاسیون توصیه شده سازمان بهداشت جهانی WHO
- نکات ضروری در هنگام پوشیدن دستکش
- اندیکاسیون های رعایت بهداشت دست ها
- صدمات شغلی و دستورالعمل های ایمنی
- اقدامات پیشگیرانه از بروز جراحات و صدمات ناشی ازسرسوزن و وسایل تیز و برنده در کارکنان بهداشتی درمانی
- دستورالعمل ایمنی
- عمده مخاطرات موجود در بیمارستانها
- آشنایی با تجهیزات حفاظت فردی
فصل پنجم: حریق و روش های پیشگیری و مهار آن در مراکز درمانی
- اهمیت آموزش روش های اطفاء حریق
- پیشگیری از حریق در مراکز درمانی
- طبقه بندی حریق ها و روش خاموش کردن آنها
- چند نکته برای پیشگیری از آتش سوزی
- آتش سوزی در ساختمان های سربسته
فصل ششم: مدیریت بحران و بلایا
- تعاریف
- اهمیت بحران در مراکز درمانی
- تقسیم بندی بحران ها
- اقدامات بهداشتی در شرایط اضطراری
- شرح وظایف واحد بهداشت بیمارستان ها و مراکز درمانی در بحران و بلایا
فصل هفتم: ضمائم و منابع
- منابع
- پیوست 1: آیین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردنی ، آشامیدنی
- پیوست 2: ماده 688 قانون مجازات اسلامی
پیشگفتار:
ارتقاء سطح بهداشت محیط بیمارستان ها نقش مهمی در تامین رفاه جسمي، رواني و اجتماعي مراجعين و نیز پیشگیری از انتقال آلودگی ها و عفونت ها دارد و بی توجهی و عدم رعایت موازین بهداشتی می تواند خسارت جبران ناپذیری را از خود به جای گذارد. امروزه با توجه به پیشرفت علم و دانش و تکنولوژی و صنعتی شدن بخش عظیمی از فعالیت های تشخیصی و درمانی، وجود منابع و تجهیزات پرتوزا، وجود مواد شیمیایی، عفونت های بیمارستانی، مواد زاید بیمارستانی، پسماندهای بیمارستانی، عوامل زیان آور محیط کار مانند صدا، ارتعاش، تشعشع، سر و صدا و نیز انواع آلاینده ها و میکروارگانیسم های بیماریزا و … از عوامل تهدید کننده سلامت و خطرناک در مجموعه های درمانی بوده که می توان با رعایت اصول و موازین بهداشتی و بهره گیری از توان علمی و دانش روز و کنترل عوامل زیان آور فوق کمک شایانی در جهت بهبود وضعیت محیطی و حفظ سلامت محیط زیست و پیشگیری و ارتقاء سطح بهداشت و سلامت برداشت.
مقدمه:
این مجموعه به منظور افزایش سطح آگاهی و مهارت کلیه همکاران بهداشت محیط و حرفه ای مراکز درمانی و دانشجویان و سایر علاقمندان با اصول بهداشت و ایمنی در مراکز درمانی است که به نوعی در خدمت رسانی به بیماران و مجاورین و زائرین ولی نعمت مان علی بن موسی الرضا (ع) انجام وظیفه می نمایند، گردآوری و تدوین شده است و امید است کلیه همکاران محترم با هماهنگی و تعامل با همکاران محترم درمانی و شرکت در جلسات و برگزاری کلاس های آموزشی و پیگیری آن دسته از مشکلات و نقاط ضعف و قابل بهبود محیطی امن ، آرام و با نشاط عاری از هر گونه آلودگی برای بیماران فراهم نمایند.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.