بهداشت قصابی و مرغ و ماهی فروشی
بهداشت قصابی و مرغ و ماهی فروشی
بهداشت قصابی و مرغ و ماهی فروشی (موازین بهداشتی در مراکز عرضه گوشت)
فرمت: PPT تعداد صفحات: 61
مقدمه:
وجود پروتئین در زنجیره مواد غذایی انسان بسیار ضروریست این گروه از مواد غذایی، وظیفه ساخت و ساز و ترمیم بافتها و بهبود آسیب دیدگی ها و زخم ها و بالا بردن سطح ایمنی… را بر عهده دارند که از طریق مواد گوشتی شامل گوشت قرمز و سفید و برخی مواد گیاهی … تامین می شود. بنابراین لازم است موازین بهداشتی در تمامی مراحل از تولید، نگهداری و توزیع و فروش تا مصرف این مواد غذایی رعایت شود که در ادامه این جلسه به آنها اشاره خواهد شد.
بهداشت فردی
بهداشت فردی اولین و مهمترین بخش از موازین بهداشتی در یک مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی می باشد و شامل رعایت بهداشت شخصی تمام کارکنان شاغل در آن مراکز می باشد.
با توجه به وجود انواع آلودگی میکروبی و … در گوشت خام، رعایت بهداشت فردی در صنف قصابی و مرغ و ماهی فروشی علاوه بر تامین سلامت مواد غذایی، به حفظ سلامت کارکنان این صنف هم کمک قابل توجهی می کند که با توجه به اهمیت این موضوع به تفصیل درباره آن توضیح داده می شود.
- فعالیت کارکنان و دست اندرکاران که دچار زخم و سایر مشکلات پوستی هستند در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی تا زمان بهبودی کامل، ممنوع میباشد. در صورت ناچاری پوشاندن هر گونه زخم، تاول، بریدگی، سوختگی، جوش چرکین با یک باند و یا نوار ضد آب در حین کار ضروری است.
- با توجه به آلودگی شدید گوشت خام، زخم ها و تاول ها و بریدگی ها و سایر مشکلات پوستی محل مناسبی برای ورود عوامل میکروبی و خطر انتقال بیماریها خصوصا بیماری های مشترک بین انسان و دام می باشند.
- شستشوی دست ها با آب و صابون مایع به مدت 45 ثانیه مطابق دستورالعمل وزارت بهداشت. نصب این راهنما در محل کسب ضروری است.
- تهیه کارت سلامت برای کلیه کارکنان و دست اندر کاران کارگاه (متصدی، کارگر فصلی، موقت و دایمی ) محل کسب ضروری است. کارت سلامت نشان دهنده سلامت شخص از لحاظ بیماری های میکروبی و انگلی و پوستی و … می باشد بنابراین از به کارگیری افراد متفرقه و فاقد کارت سلامت خودداری نمایید.
- بهتر است بدانیم که عدم تهیه کارت سلامت برای کارکنان و یا عدم تمدید اعتبار آنها، علاوه بر معرفی متصدی به مراجع قانونی و پرداخت جریمه های مربوطه، روند صدور کارت سلامت در مرکز بهداشتی و درمانی را مشمول پرداخت جریمه دیر کرد معادل 500000 ریال خواهد کرد.
- تمامی کارکنان این مراکز بایستی دوره ویژه بهداشت عمومی را گذرانده و گواهینامه مربوطه را دریافت نمایند.
- بدون شک در دسترس بودن کارت سلامت و سایر مدارک بهداشتی معتبر به اعتبار یک مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی کمک زیادی می کند، بنابراین، کارت های سلامت و کارت ثبت بازدید و گواهینامه بهداشت را در محل مناسب و در دید عموم نصب و در حفظ و نگهداری آنها دقت فرمایید، ضمنا این موضوع الزامیست.
- استعمال دخانیات در محل کسب ممنوع است و این ممنوعیت باید به روش مناسب به عموم اطلاع رسانی شود.
- پوشیدن کلاه و روپوش و پیش بند تمیز و بدون لک و پارگی و سالم در حین کار ضروریست.
- به منظور رعایت موازین ایمنی و جلوگیری از خطر بریده و قطع شدن انگشتان دست، استفاده از دستکش ضد برش در این صنف پیشنهاد می شود.
- در محل کسب محل مشخصی برای نگهداری وسایل شخصی باید در نظر گرفته شود.
- در بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی مشاهده شده است که برخی متصدیان در خصوص نگهداری وسایل شخصی و رعایت نظم و ترتیب کوتاهی می کنند. یادمان باشد که رعایت نظم و انضباط در محل کسب در نظر مشتریان از اهمیت زیادی برخوردار است.
ادامه مطلب که شامل بهداشت مواد غذایی و بهداشت ساختمان و بیماری های مشترک بین دام و انسان می باشد را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
سلام وقت بخیر چرا علی رغم خرید اشتراک یکماهه ، باز هم نمیشه این مطلب را دانلود کرد، وقتی دانلود می کنم یک مطلب در رابطه مکانیک خاک دانلود میشه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
سلام. لینک دانلود اصلاح شد