برنامه کنترل آفات
برنامه کنترل آفات
برنامه کنترل آفات
به استحضار می رساند با توجه به سطح گسترده تولید و ارسال محصول در صنعت غذایی کورش و همچنین با هدف حفظ کیفیت محصول و جلوگیری از پیدایش بیماری های محیط کار، برنامه کنترل آفات تدوین شده و حضورتان اعلام می گردد.
بارش های مناسب بهاری می تواند منجر به افزایش آفات و همچنین بروز زودتر از موعد آنها گردد و کنترل آن نیز تنها با اجرای اقدامات مناسب و به موقع، امکانپذیر خواهد بود. از این رو برنامه کنترل حشرات و جوندگان بر اساس زمانبندی مشخص و طبق جزئیات ذیل مورد اجرا و پیگیری قرار خواهد گرفت .
آفت: عاملی نامطلوب و ناخواسته که به صورت زنده یا غیر زنده بوده و موجب بروز خسارت به انسان، محصولات (زراعی، باغی، دامی) و یا دارایی های او شوند .
روش های کنترل آفات:
الف) فیزیکی: اولویت کنترل آفات با روش های فیزیکی و بهسازی محیط بوده، زیرا احتمال کسب نتایج دائمی را به همراه دارد. مانند :
- رعایت نظافت و پاکیزه نگهداشتن محیط
- جمع آوری و دفع بهداشتی زباله ها. استفاده از سطل زباله درب دار و کیسه زباله پلاستیکی برای زباله ها
- حذف آب، مواد و پسماندهای خوراکی از محیط کار
- نصب توری بر روی کلیه ورودی ها همچون درب، پنجره، هواکش و …
- حذف کلیه منافذ ناخواسته و شکاف های دیوارها، کف، سقف و …
- بکارگیری سیستم خودکار بستن درب های ورودی و یا استفاده از درب های خودبست ش و
- استفاده از دستگاه های حشره کش برقی و تله های نوری ماورای بنفش. (فاصله دستگاه از محل فرآوری محصول بایستی حداقل سه متر باشد.)
- استفاده از تله های مگس (Fly Trap) آویزی به همراه مواد جاذب شیرین مثل آب + شکر، مُلاس و …
- استفاده از انواع تله های کشته گیر و زنده گیر. نقشه تله گذاری بر حسب مکانهای تعیین شده می بایست تهیه و در محل واحد ایمنی نگهداری شود.
بازدید دوره ای آنها و ثبت جزئیات به شرح ذیل می باشد:
موقعیت تله / شماره تله |
تعداد موش های به تله افتاده |
تاریخ |
– در نظر داشته باشید که رنگ زرد، جاذب مگس می باشد. در صورت امکان از کاربرد این رنگ در ورودی های سالن خودداری نمایید و در صورت استفاده از طعمه و سم مگس از ظروف زرد رنگ استفاده نموده تا باعث جذب مگس به این نقاط گردد.
ب) بیولوژیکی: در این روش با استفاده از موجودات زنده و دشمنان طبیعی، نسبت به کاهش آفات اقدام می شود.
ج) شیمیایی: در این روش از سموم و طعمه ها با مکانیسم های مختلف ناتوان سازی و یا منجر به مرگ استفاده می گردد. البته روش شیمیایی بایستی به عنوان آخرین راه حل مورد استفاده قرار گیرد بخصوص که مصرف بیش از اندازه سموم شیمیایی در بلند مدت می تواند باعث آلودگی محیط زیست و یا مقاوم سازی در آفات گردد.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.