بررسی دفاتر موجود در خانه بهداشت
بررسی دفاتر موجود در خانه بهداشت
بررسی دفاتر موجود در خانه بهداشت
فرمت: pdf تعداد صفحات: 5
دفتر پیگیری بیماران
چنانچه در جمعیت تحت پوشش خانه بهداشت بیماری پس از اولین مراجعه، نیاز به مراجعه دیگر (پیگیری) داشته باشد، بهورز باید پس از ثبت اطلاعات مورد نیاز در فرم پیگیری بیماری در پرونده بهداشتی خانوار، دفتر ثبت نام بیماران و وارد کردن علامت پیگیری در قسمت ملاحظات این دفتر، مشخصات کلی فرد را نیز در دفتر دیگری به نام دفتر پیگیری بیماران وارد نمایند. چنانچه بیمار نتواند در وقت مقرر برای پیگیری مراجعه نماید بهورز با مطالعه این دفتر مورد پیگیری را شناسایی و در وقت تعیین شده به مراقبت از فرد بیمار بپردازد. در عین حال ممکن است که فرد مورد پیگیری یکی از افرادی باشد که در یکی از دفاتر تنظیم خانواده، مراقبت از مادران باردار یا مراقبت اطفال ثبت شده باشد ولی در وقت مقرر برای انجام خدمات مراجعه نکرده و حالا برای امر پیگیری در این دفتر ثبت می شود.
نکاتی که در هنگام پر کردن این دفتر باید مورد توجه قرار گیرند:
- شماره ردیف، از اول هر ماه از شماره یک آغاز می شود و تا پایان ماه ادامه می یابد. بنابراین با مشاهده شماره ردیف ها به راحتی می توان تعداد بیماران مورد پیگیری را به دست آورد.
- چنانچه فرد مورد پیگیری، کودک زیر ۶ سال باشد باید تاریخ تولد او حتما بر حسب روز/ماه/سال ثبت شود. ولی اگر مورد پیگیری فرد بالغی است تاریخ تولد او تنها بر حسب سال کافی است.
- بهتر است که در قسمت تاریخ ابتلا، تاریخ تشخیص بیماری ثبت شود. منظور همان تاریخی است که بیمار به خاطر داشتن علائم مشکوک به بهورز مراجعه کرده یا به پزشک ارجاع داده شده و پزشکی بیماری او را تشخیص داده است. در صورت ارجاع باید تاریخ تشخیص بیماری را از سوی پزشک در این قسمت نوشته شود.
- منظور از تاریخ اولین مراجعه همان تاریخ تشکیل پرونده یا تاریخ اولین مراقبت است.
- بهورز وظیفه دارد که پس از پیگیری مورد از دفتر پیگیری و انجام خدمات مراقبتی (یا با مراجعه خود بیمار یا با مراجعه بهورز به منزل او) باید با استفاده از مداد قرمز، دور تاریخ دریافت آن خدمت را در قسمت تاریخ خدمات انجام شده بر حسب ماه های سال، موجود در این دفتر و دفتر مراقبت اصلی (بر حسب نوع بیماری، یکی از دفاتر مراقبت اطفال، …) دایره بکشد.
دفتر ثبت نام بیماران
بهورزان باید برای مراقبت و پیگیری، با توجه به حیطه وظایف خود اطلاعات کافی از بیماری ها داشته و پس از ارزیابی و تشخیص هر بیماری نسبت به درمان صحیح بیماران اقدام کند و در صورت نیاز به سطح بالاتر ارجاع دهند و این موارد را در دفتر ثبت نام بیماران ثبت نمایند. اگر هر یک از ستونهای دفتر ثبت نام بیماران به طور صحیح تکمیل شود، اولا بیماران در کمترین زمان و به طور کامل درمان می شوند، ثانيا مراقبت و پیگیری بیماران آسان تر خواهد بود. پس این دفتر، مخصوص ثبت اطلاعات و مشخصات افرادی است که نیاز به دریافت خدمات درمانی دارند؛ بنابراین مشخصات و اطلاعات افرادی که برای دریافت داروهای شاخه بهداشتی به خانه بهداشت مراجعه می کنند، در این دفتر ثبت نمی شود. هدف کلی دفتر ثبت نام بیماران هدف کلی دفتر ثبت نام بیماران، ثبت مشخصات بیماران و بیماری آنها است که برای دریافت خدمات درمانی به خانه بهداشت مراجعه می کنند.
فواید دفتر ثبت نام بیماران
- تعداد بیمارانی را که توسط بهورز از خدمات درمانی خانه بهداشت، بهره مند شده اند، مشخص می کند.
- تاریخ پیگیری بیمارانی که مورد ارزیابی قرار گرفته و احتیاج به پیگیری دارند، مشخص می کند.
- با مشاهده و بررسی ستون علت مراجعه و نتیجه مشاهدات می توان به شیوع انواع مختلف بیماری ها و به شیوع بیش از اندازه یک بیماری در یک زمان مشخص پی برد.
- با مشاهده شماره ردیف می توان تعداد مراجعین را به سرعت به دست آورد.
- با مشاهده و بررسی ستون داروها و دستورات می توان به نحوه درمان و فعالیت درمانی بهورز خانه بهداشت پی برد.
اطلاعات ثبت نام بیماران برای هر بیمار شامل نکات زیر است:
- شماره ردیف
- تاریخ
- نام و نام خانوادگی
- شماره خانوار و ساختمان
- – علت مراجعه
- شرح حال
- نتيجه مشاهدات
- میزان فشار خون، درجه حرارت و تعداد نبض و تنفس
- سایر معاینات
- دارو و دستورات
- آموزش ها
- پیگیری بهورز
- ستون ارجاع
- ملاحظات
نحوه تکمیل دفتر ثبت نام بیماران
چنانچه بیماری برای اولین بار به خانه بهداشت مراجعه می کند به ترتیب زیر فرم را تکمیل نمایید: نام خانه بهداشت و مرکز بهداشتی درمانی را در بالای فرم یاداشت نمایید.
- شماره ردیف: در این ستون شماره ردیف را از اول هر ماه از شماره یک شروع کنید، یعنی به اولین بیمار مراجعه کننده در هر ماه شماره یک بدهید. این شماره را تا پایان آن ماه ادامه داده سپس در ماه بعدی از شماره یک شروع کنید.
- تاریخ: تاریخ مراجعه بیمار را بنویسید.
- نام و نام خانوادگی: در این ستون نام و نام خانوادگی شخص مراجعه کننده را ثبت کنید.
- شماره خانوار و ساختمان شماره خانوار و ساختمان به صورت کسری نوشته شود.
- سن: در این ستون سن بیمار به سال نوشته می شود که برای بررسی علائم حیاتی و تجویز صحیح دارو براساس دارونامه و دستورالعمل ها بسیار اهمیت دارد. برای افراد زیر ۱۸ سال به سال و ماه و روز ثبت گردد.
- علت مراجعه: علت اصلی مراجعه بیمار که از زبان خود بیمار عنوان می گردد، نوشته شود.
- شرح حال: سوالات شرح حال با توجه به علت مراجعه به صورت جملات مثبت و منفی کوتاه ثبت شود.
- نتیجه مشاهدات: موارد غیر طبیعی که طی معاینه بیمار مشاهده می شود ثبت شود و اگر موارد غیر طبیعی مشاهده نشد خط تیره گذاشته شود.
- فشار خون، درجه حرارت، نبض و تنفس (علایم حیاتی): در صورت لزوم کنترل و در این ستونها ثبت شود.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.