ایمنی در مبارزه با میکروب ها
ایمنی در مبارزه با میکروب ها
ایمنی در مبارزه با میکروب ها
فرمت: PDF تعداد صفحات: 22
- ایمنی در کاربرد مواد شیمیایی
- نکات ایمنی مهم در ارتباط با مواد گندزدا
- ایمنی کار با گاز کلر
- نکات ایمنی حین استفاده از آب ژاول (وایتکس)
- کمک های اولیه در برخورد با مواد شیمیایی (گندزدا)
- سوختگی با مواد گندزدا
- مسمومیت های گوارشی با مواد گندزدا
- تماس مواد گندزدا با چشم
- ایمنی در کاربرد دستگاه های الکتریکی، حرارتی، تشعشعی و …
- برخورد با ظروف شیشه ای و ظروف داغ
- خطرات برق و دستگاه های استفاده کننده از برق
- ایمنی دستگاه های استفاده کننده از اشعه
- نکات ایمنی در هنگام استفاده از فور
- نکات ایمنی در هنگام استفاده از اتوکلاو
- کمک های اولیه در برق گرفتگی
- منابع
بیماری های پوستی و تنفسی، سوختگی با مواد شیمیایی، بلع اتفاقی مواد شیمیایی و مشکلات گوارشی، سرطان ها و بسیاری بیماری های دیگر می توانند از آثار سوء کاربرد مواد شیمیایی در گندزدایی باشند. این بیماری ها در صورت عدم رعایت موارد ایمنی و عدم آگاهی از نحوه صحیح کاربرد مواد شوینده و گندزدا امکان بوجود آمدن را پیدا می کنند. همچنین استفاده از وسایل برقی و حرارتی در انهدام میکروب ها نظیر دستگاه های فور، اتوکلاو و … نیز بسیار رایج بوده و خطر برق گرفتگی، سوختگی و سایر حوادث مشابه در کار با این دستگاه ها می تواند مورد انتظار باشد. دستگاه های جدید که از تکنولوژی های پیشرفته برای گندزدایی و استریل سازی سود می برند بدلیل عدم آگاهی اغلب کاربران از نحوه کار و موارد ایمنی امکان آسیب رسانی به افراد و محیط زیست را دارند. استفاده از اشعه ها مثل فرابنفش بسیار رایج بوده و متاسفانه دستگاه های استفاده کننده از اشعه UV عرضه شده در بازار ایران اغلب فاقد تائیدیه های لازم از مراجع ذیصلاح و دارای امکان ایجاد خطرات بالایی نظیر نشت اشعه از دستگاه و پتانسیل ایجاد سرطان در افراد است. استفاده از اشعه گاما و سایر پرتوهای یونیزان نیز باید با رعایت ایمنی کامل باشد و این کار حتما بایستی توسط اپراتورهای آموزش دیده انجام شود.
تکنولوژی های پیچیده تر نظیر گاز پلاسما، ازن و یا سایر روش هایی که توسط شرکتهای مختلف تجاری سازی شده و با تغییرات مداوم و روزانه به بازار عرضه می شوند باید تائیدیه های لازم را داشته باشند و کاربری آنها فقط با رهنمودهای شرکت های سازنده قابل استفاده هستند.
ایمنی در کاربرد مواد شیمیایی
مواد شوینده و پاک کننده دارای خاصیت خورندگی و واکنش پذیری هستند و آسیب رسانی به پوست و سیستم تنفس از بارزترین آسیب های این مواد است. شوینده هایی که دارای ترکیبات فنلی، کرزول، فرم آلدئید و مواد خطرناک دیگری نظیر سولفات سدیم هستند برای سلامتی خطرناک بوده و باید با احتیاط مصرف شوند. در مواد آرایشی نیز وضع به همین صورت بوده و مواد مزاحم و سمی مانند ترکیبات پارابن به وفور در این مواد مصرف دارند.
پر واضح است که مواد گندزدای شیمیایی پتانسیل بالاتری در آسیب رسانی به انسان و محیط زیست را در مقایسه با مواد شوینده دارا هستند. البته این موضوع بدین معنا نیست که مواد شوینده شیمیایی فاقد خطر و ایمن هستند. از این رو باید تا حد امکان از کاربرد مواد شیمیایی اجتناب نموده و برای حفظ ایمنی و سلامت انسان و محیط زیست از روش های کم خطر استفاده کرد. کاربرد مواد پاک کننده ساده مانند سرکه سفید، آمونیاک و جوش شیرین و موارد مشابه که در خانه ها به وفور یافت می شوند ارجح بوده و برای گندزدایی نمودن نیز استفاده از روش های فیزیکی خصوصا حرارت اولویت بالایی را دارد. بررسی ابتدایی از محل آلوده و داشتن مهارت و دیدگاه مناسب در انتخاب یک روش و یا برگزیدن ابزار و ماده شیمیایی مناسب برای مبارزه با میکروب ها بسیار مهم است. در این مسیر باید با توجه به میزان آلودگی و سطح مورد نیاز در آلودگی زدایی اقدام به انتخاب نموده و استفاده از فقط یک روش یا یک ماده شیمیایی را روشی منسوخ و قدیمی دانست. بعد از تصمیم گیری در خصوص روش مبارزه با میکروب ها و در صورت انتخاب روش هایی شیمیایی باید نکات ایمنی و حافظ سلامتی را در صدر اولویت ها قرار داد.
در خرید مواد گندزدا دقت نمائید تا انواعی که کمترین آسیب را به انسان می رساند انتخاب کرده و خصوصیت دوستدار بودن محیط زیست را نیز فراموش نکنید. همیشه هنگام کار با مواد شیمیایی از تجهیزات محافظت شخصی استفاده شود. بعد از اتمام کار سطوح آغشته به مواد شیمیایی را به طرز صحیح تمیز و شستشو نمائید. شیوه صحیح نگهداری مواد شیمیایی همیشه یکی از مسائل بسیار با اهمیت است. مواد شیمیایی که به شیوه ناصحیح در کنار همدیگر نگهداری شده و یا به کار برده شوند، ممکن است با همدیگر واکنش داده و محصولات خطرناک تولید کنند. مثلا از نگهداری اسیدها در مجاورت بازها یا فلزات فعال مانند سدیم خودداری کنید.
اکثر کسانی که در منازل و اصناف مشغول به کار بوده و می خواهند تا گندزدایی و ضدعفونی نمودن را انجام دهند از گندزداهای تجاری و در حجم های کم استفاده می کنند. این بسته بندی ها با بسته بندی های بزرگ مواد شیمیایی متفاوت بوده و اغلب برای درک بهتر عموم مردم کارخانجات تولید کننده با نوشتن طریقه صحیح مصرف، موارد کاربرد، نکات ایمنی مورد نیاز در حین کار، کمک های اولیه در صورت بروز حادثه و موارد مشابه با زبان ساده بر روی این محصولات سعی در اطلاع رسانی و هشدار دادن به مصرف کنندگان دارند. بنابراین در هنگام استفاده از این مواد شوینده و گندزدا اصل اول و اساسی مطالعه برچسب روی این بسته بندی ها و توجه به هشدارهای ذکر شده توسط کارخانه سازنده است.
در صورتی که شما در مکان هایی که استفاده از مواد گندزدا زیاد است (مانند صنایع، بیمارستان ها و …) مشغول به فعالیت هستید معمولا باید مواد شیمیایی شوینده و گندزدای مورد نیازتان را به مقدار زیاد و در بسته بندی های بزرگ از تولید کنندگان اصلی تهیه کنید. پس باید بدانید که تولید کنندگان مواد شیمیایی به منظور آگاهی مصرف کنندگان از خواص و خطرات آنها موظفند نکات ایمنی و خطرات بهداشتی تولیدات خود را در بروشورها و دفترچه های راهنما و یا بر روی محصولات چاپ کنند و در اختیار مصرف کنندگان قرار دهند. معمولا بر روی بسته بندی ها نشانه های اختصاری در مورد خطرات قید شده و این نشانه ها در سطح جهانی شناخته شده است. به این ترتیب مصرف کنندگان در یک نگاه می توانند اطلاعات اولیه را در مورد آن محصول کسب کند.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ روش های کاربردی و پیشنهادی برای گندزدایی و ضدعفونی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.