اصول پیشگیری و کنترل عفونت در مراکز درمانی
اصول پیشگیری و کنترل عفونت در مراکز درمانی
اصول پیشگیری و کنترل عفونت در مراکز درمانی
فرمت: Pdf تعداد صفحات: 70
واحد کنترل عفونت دارای 7 استاندارد می باشد و هر استاندارد هم شامل چند سنجه است
استاندارد ب – 5 – 1
اطمینان بیمارستان از روش های شستشو، اک سازی و گندزداعی ابزار و وساعل، قبل از استریل نمودن
سنجه ب- 5 – 1 – 1: پاک سازی تجهیزات و ابزارها پیش از ضد عفونی، و انجام آزمون های کنترل کیفی مربوطه
سنجه ب- 5 – 1 – 2: برنامه ریزی و اجرا صحت عملکرد و کیفیت محلول های گندزدای سطح بالا، با روش های کنترل کیفی
سنجه ب- 5 – 1 – 3: استریل نمودن اقلام حساس به حرارت مطابق با استانداردهای کارخانه سازنده و ضوابط مربوط
وسایل پزشکی و مراقبتی بیماران برحسب نوع استفاده به سه گروه تقسیم می شوند
- وسایل غیربحرانی (Non critical)
- وسایل نیمه بحرانی (semi critical)
- وسایل بحرانی (critical)
شستشو، پاک سازی و گندزدایی ابزار و وسایل
پارامترهای موثر بر پاکسازی
- کیفیت آب
- کیفیت و نوع دترژنت ها، شوینده ها و پاک کننده های آنزیماتیک
- غلظت مواد و محلول های مورد استفاده
- روش مناسب و قابل قبول شستشو، آبکشی و خشک کردن
- دما و زمان فرآیند آلودگی زدایی
- روش و نحوه آماده سازی صحیح وسایل و ابزار
- نحوه بارگذاری ابزار در ماشین های شستشو
- عملکرد اپراتورهای مجری و مسئول Cleaning
- انتخاب ابزار مناسب جهت پاکسازی و گندزدایی مطلوب آن ها
معتبر سازی فرآیند پاکسازی سطح یک
- کیفیت آب
- کیفیت و نوع دترژنت ها ، شوینده ها و پاک کننده های آنزیماتیک
- غلظت مواد و محلول های مورد استفاده
- روش مناسب و قابل قبول شستشو، آبکشی و خشک کردن
- دما و زمان فرآیند آلودگی زدایی
- روش و نحوه آماده سازی صحیح وسایل و ابزار
- نحوه بارگذاری ابزار در ماشین های شستشو
- عملکرد اپراتورهای مجری و مسئول Cleaning
- انتخاب ابزار مناسب جهت پاکسازی و گندزدایی مطلوب آن ها
معتبر سازی فرآیند پاکسازی سطح یک
- ارزیابی پروتکل پاکسازی (مشاهده و استفاده از چک لیست)
- بازدید چشمی ابزار با استفاده از ذره بین شیشه ای همراه با نور قوی
- تجهیز ناحیه کثیف به آب وهوای پرفشار ( Air jet- water jet)
- انجام تست آلودگی قابل مشاهده (هموچک و پروتیین چک)
- ترجیحا استفاده از وسایل شستشوی یکبار مصرف در غیر این صورت ضد عفونی وسایل و برس های مورد استفاده در پاکسازی ابزار پس از استفاده و در پایان روز
- در صورت استفاده از دستگاه های شوینده، ضدعفونی کننده یا اولتراسونیک، اجرای دستورالعمل های سازنده دستگاه در خصوص نحوه نصب و استفاده
- پیشگیری از ایجاد بیوفیلم و جرم در دستگاه های شوینده و محیط شستشوی ابزار
انجام سواپینگ
- ثبت تاریخ آماده سازی و انقضای مصرف محلول و زمان لازم جهت استریلیزاسیون يا محلول های ضد عفونی کننده سطح بالا با قابلیت استریلیزاسیون روی ظرف محلول
- وجود محلول هایی که ایزار سواپینگ آنها توسط شرکت سازنده معرفی یا تهیه و در اختیار مصرف کنندگان قرار گرفته
- عملکرد مجریان واحد استریلیزاسیون مرکزی و بخش های مرتبط همانند اتاق عمل، آندوسکوپی، لاپاراسکوپی و … منطبق بر دستورالعمل
- آگاهی پرسنل بخش های مذکور از روش سواپینگ جهت ارزیابی صحت عملکرد و اعتبار محلول
استریل نمودن اقلام حساس به حرارت (سطح ۲)
- شناسایی اقلام حساس به حرارت در فرایند استریلیزاسیون در بیمارستان و اطلاع رسانی به بخش ها / واحدها
- انتخاب روش استريل اقلام حساس به حرارت با توجه به امکانات موجود
- استريل اقلام حساس به حرارت طبق موازین استاندارد و توصیه کارخانه سازنده
- کنترل کیفی فرایند استریلیزاسیون سرد با به کار گیری نشانگرهای اختصاصی موجود و رایج برون سپاری خدمات در صورت نداشتن تجهیزات استریلیزاسیون سرد کاملا ضروری است.
- وجود لیست تجهیزات جهت ضدعفونی سطح بالا
- وجود محلول ضد عفونی کننده سطح بالا با قابلیت استریلیزاسیون با پایه و غلظت مناسب
- وجود ظرف حاوی محلول ضد عفونی سطح بالا
- مدت زمان ماندگاری و غلظت محلول ضد عفونی کننده سطح بالا
- مصاحبه با کارکنان واحد CSSD ، اتاق عمل و بخش های بستری در خصوص روش سواپینگ محلول های سطح بالا
- مشاهده عملکرد کارکنان
- استفاده از تجهیزات حفاظت فردی
- داشتن تهویه مناسب در محل تهیه و نگهداری محلول سطح بالا
استاندارد ب- ۵-۲
اطمینان بیمارستان از صحت عملکرد دستگاه های استریل کننده
سنجه ب – ۵ -۲-۱ : برنامه ریزی و انجام آزمون های اطمینان از عملکرد دستگاههای استریل کننده
سنجه ب – ۵ -۲ -۲ :اطمینان از نتایج اندیکاتور های شیمیایی قبل از استفاده از بسته های استریل
سنجه ب – ۵ -۲ – ۳: برنامه ریزی استریل نمودن فوری اقلام خاص مطابق ضوابط مربوط و عمل براساس آن
سنجه ب-۵-۲-۴: ثبت و نگهداری مستندات و سوابق عملکرد هر دستگاه استریل کننده. حداقل برای یک سال
سنجه ب – ۵ -۲ – ۵: نصب برچسب حداقل اطلاعات مورد نیاز هر بسته استریل برای فراخوان آن
ادامه مطالب زیر را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید:
- اطمینان از عملکرد دستگاه های استریل کننده
- آزمون های شیمیایی
- برنامه ریزی استریلیزاسیون سریع
- برچسب مشخصات بسته های استریل
- الزامات واحد استریلیزاسیون
- برنامه مداوم آموزش کارکنان واحد استریلیزاسیون
- مراقبت از بسته های استریل
- امکانات و ملزومات بهداشت دست
- چالش های رعایت بهداشت دست
- ممیزی میزان رعایت بهداشت
- اندازه گیری میزان مصرف محلول هندراب
- پیشنهادات برای فرهنگ سازی
- نظام مراقبت عفونت های بیمارستانی
- شناسایی و گزارش دهی موارد عفونت بیمارستانی
- چه علائمی ما را مشکوک به عفونت بیمارستانی می کند؟
- تشخیص و کنترل طغیان عفونت های بیمارستانی
- شناسایی و گزارش دهی موارد بیماری قابل سرایت
- و …
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.