استفاده از پساب های تصفیه شده در سامانه های آتش نشانی به عنوان منبع آب جایگزین
استفاده از پساب های تصفیه شده در سامانه های آتش نشانی به عنوان منبع آب جایگزین
فرمت: Pdf تعداد صفحات: 6
فهرست:
- چکیده
- کلیات
- فاضلاب و انواع آن
- تصفیه فاضلاب
- هدف از تصفیه فاضلاب ها
- موارد استفاده از پساب های تصفیه شده
- استانداردها و معیارهای استفاده از فاضلاب تصفیه شده
- استاندارد حفاظت محیط زیست برای تخلیه به منابع آب پذیرنده
- بحث و نتیجه گیری
- منابع
چکیده: استفاده از فاضلاب تصفیه شده برای غلبه بر مشکلات کم آبی به ویژه در مناطق دارای کمبود آب امری معمول و متداول است. هدف اساسی پروژه های استفاده مجدد از فاضلاب، صرفه جویی در مصرف آب و در نتیجه کاهش فشار بر منابع آب منطقه می باشد. تاکنون حجم قابل توجهی از منابع آبی کشور به دلیل کیفیت پایین، مورد استفاده قرار نگرفته و یا در آنها ضوابط و معیارهای زیست محیطی و بهداشتی و ایمنی لحاظ نگردیده است. کیفیت آب لازم برای فرآیندهای متفاوت صنعتی بسیار متغیر است. کاربرد فاضلاب تصفیه شده از دیر باز با رعایت ضوابط زیست محیطی رواج داشته است.
محور این قوانین بر حفظ سلامتی انسان، حفاظت محیط زیست و جلوگیری از آلودگی آب و خاک استوار است. نوع استفاده به کمیت و کیفیت فاضلاب، درجه تصفیه، هزینه تصفیه و مقررات و استانداردهای زیست محیطی بستگی دارد. در مقاله حاضر استفاده مجدد از فاضلاب تصفیه شده در سامانه های اطفاء حریق به عنوان منبع آب جایگزین ارائه شده که پس بررسی، امکان استفاده مجدد برای مصرف در سامانه های اطفاء حریق پیشنهاد گردیده است.
کلیات
مشکلات جوامع بشری مطرح می باشد. مهمترین دلایل کمبود آب افزایش جمعیت، ارتقاء سطح زندگی، تغییرات آب و هوا و عدم مدیریت صحیح منابع آب می باشد. در این شرایط تصفیه و باز چرخش فاضلاب ها مهمترین راهکار در توسعه مدیریت منابع آب می باشد که می تواند نقش مهمی در رابطه با مشکلات کم آبی ایفا نماید. افزایش رشد جمعیت و توسعه تکنولوژی و دامنه فعالیتهای انسان در بخش های مختلف، مصرف سرانه آب را به شدت افزایش داده و استفاده بی رویه از منابع آب سبب شده است که در بسیاری از مناطق جهان به خصوص نقاطی که به طور طبیعی با اقلیم نامناسب و محدودیت منابع آب روبرو هستند، شرایط بحرانی کمی و کیفی منابع آب بروز نماید. در چنین شرایطی استفاده از آبهای نامتعارف از جمله فاضلاب تصفیه شده با دو هدف جلوگیری از آلودگی محیط زیست و مشکلات بهداشتی، تامین منبع آب جدید در بخش های مختلف به ویژه آب سامانه های اطفاء حریق اهمیت ویژه ای می یابد.
ایران به عنوان یکی از کشورهای خاورمیانه با کاهش منابع آب تجدید شونده مواجه بوده است. از طرف دیگر با توجه به اجرای آزادسازی قیمت ها و افزایش آب بها از نظر اقتصادی نیز استفاده مجدد از آب حاصل از پساب ها بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. مصرف مجدد فاضلابهای تصفیه شده بعنوان قسمتی از آب مورد نیاز صنایع در حقیقت تخفیف دهنده هزینه های سنگین آب و تصفیه پساب می باشد و می تواند به عنوان یکی از راهکارهای غلبه بر مشکل کم آبی تلقی گردد. استفاده از این پسابها چنانچه به صورت صحیح و منطبق با استانداردهای موجود انجام گیرد، می تواند علاوه بر رفع مشکل کم آبی باعث کاهش آلودگی محیط زیست و مشکلات بهداشتی و افزایش بهره وری در صنایع آب بر باشد. جمع بندی تجربیات جهانی استفاده از پساب ها و آب های برگشتی نشان می دهد که با توجه به کمبود آب، استفاده از این منابع به عنوان یک منبع ارزشمند آب مطرح بوده و با گذشت زمان اهمیت آن بیش تر نیز خواهد شد.
جهت استفاده صحیح و پایدار از این منابع الزام در رعایت استانداردها و ضوابط مربوط ضروری بوده و توجه به این دو اصل می تواند تضمین کننده اثرات سودمندی چون حفاظت کمی و کیفی منابع آب و کاهش آلودگی محیط زیست و مشکلات بهداشتی باشد. تاکنون مطالعات زیادی جهت استفاده مجدد از فاضلاب تصفیه شده صورت پذیرفته که اغلب آنها جهت آبیاری فضای سبز و استفاده در صنعت کشاورزی می باشد. از طرفی با بررسی امکان استفاده از فاضلاب تصفیه شده در سامانه های اطفاء حریق به عنوان منبع آب جایگزین می توان در جهت پیشبرد اهداف مدیریت منابع آب، گامی موثر برداشت.
فاضلاب
همه جوامع، هم به صورت جامد و هم به صورت مایع، فضولات تولید می کنند. بخش مایع این فضولات، یا فاضلاب، اساسا همان آب مصرفی جامعه است که در نتیجه کاربردهای مختلف آلوده شده است. فاضلاب محلول رقیقی است که ۹۹ / ۹ درصد آن را آب و فقط ۰/۱ درصد آن را مواد جامد تشکیل داده است. از ۰/۱ درصد مواد جامد ۳۰ درصد آن مواد معدنی و ۷۰ درصد آن مواد آلی می باشد.
انواع فاضلاب ها
1- فاضلاب های خانگی: که شامل فاضلاب توالت ها، دست شویی ها، حمام ها، ماشین های لباسشویی و ظرفشویی می باشد.
۲- فاضلاب های صنعتی: خواص فاضلاب های صنعتی و پساب کارخانه ها کاملا بستگی به نوع فرآورده های کارخانه دارد بعضی از آنها دارای خاصیت قلیایی با اسیدی زیادی هستند دسته ای از آنها خاصیت خورندگی و عده ای دارای مواد سمی هستند. در فاضلاب برخی از کارخانه ها مانند کارخانه های بهره برداری از معادن، کارخانه های فولادسازی و کارخانه های شیمیایی بیشتر مواد خارجی را مواد معدنی تشکیل می دهند در صورتی که در برخی دیگر از کارخانه ها مانند کارخانه های تهیه مواد غذایی و کارخانه های نشاسته سازی بیشتر مواد خارجی در فاضلاب مواد آلی است در جه آلودگی این فاضلاب ها می تواند گاهی چندین برابر آلودگی فاضلاب های خانگی باشد. فاضلاب های صنعتی اگر به روش مناسبی تصفیه شوند می توان آنها را به عنوان منابع مطمئن و پر ارزش در کشاورزی و سامانه های اطفاء حریق به کار برد.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ شیرین سازی آب های شور توسط تکنولوژی تقطیر غشائی
⇐ سوالات تستی شبکه های جمع آوری فاضلاب و الگوهای آن + پاسخ تشریحی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.