ارتقاء بهداشت در شرایط اضطراری
ارتقاء بهداشت در شرایط اضطراری
ارتقاء بهداشت در شرایط اضطراری
فرمت: PDF تعداد صفحات: 18
فهرست:
-
پیشگیری از انتشار بیماری
-
حداقل استانداردها
-
شستشوی صحیح دست ها چگونه است؟
-
اصول ارتقاء سطح بهداشت
-
برنامه ریزی یک پویش (کمپین) ارتقاء بهداشتی
-
ابزارهای تبلیغاتی و روش های ارتباطی
-
سایر اقدامات عملی
مقدمه:
کشور ما همچون بسیاری از کشورهای دیگر دنیا در معرض انواع بلایای طبیعی چون زلزله و سیل قرار دارد و بلایای طبیعی همه ساله در کشور ما اتفاق میافتد و به دنبال آن شیرازه زندگی عادی گروهی از مردم بلادیده از هم گسیخته می شود و محتاج کمک در زمینه های مختلف می گردند. از جمله مهمترین نیازهای مردم در شرایط اضطراری بعد از وقوع بلایای طبیعی نیاز به آب آشامیدنی سالم و بهسازی محیط است که در کنار رعایت بهداشت فردی میتواند از بروز و شیوع بیماریهای واگیر به نحو چشمگیری جلوگیری نماید.
بی تردید نظام بهداشتی کشور ما از کارشناسان، متخصصین و مدیران با تجربه ای برخوردار است که می توانند این شرایط را بخوبی مدیریت و به نحو شایسته ای به مردم بلادیده کمک کنند. وجود راهنمای فنی مناسب از جمله نیازهای تکنسین ها، کارشناسان و مدیران بهداشتی بویژه در مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
اغلب جوامع تحت تاثیر بلایا، اغلب در تامین آب سالم و تسهیلات بهسازی محیط دارای مشکلات متعدد هستند. آنها بدون شک در معرض آسیب و بیماری قرار دارند. اختلال در فعالیت های روزمره و رفتن به یک محیط جدید برای زندگی، می تواند باعث شود رفتارهای بهداشتی به درستی انجام نشود. این مسئله، به نوبه خود، به افزایش خطر انتقال بیماری و اپیدمی بیماریها منجر خواهد شد. این راهنمای فنی اهمیت ارتقاء بهداشت در شرایط اضطراری و همچنین نحوه انجام آن را توضیح می دهد.
اغلب جوامع تحت تاثیر بلایا، اغلب در تامین آب سالم و تسهیلات بهسازی محیط دارای مشکلات متعدد هستند. آنها بدون شک در معرض آسیب و بیماری قرار دارند. اختلال در فعالیت های روزمره و رفتن به یک محیط جدید برای زندگی، می تواند باعث شود رفتارهای بهداشتی به درستی انجام نشود. این مسئله، به نوبه خود، به افزایش خطر انتقال بیماری و اپیدمی بیماری ها منجر خواهد شد. این راهنمای فنی اهمیت ارتقاء بهداشت در شرایط اضطراری و همچنین نحوه انجام آن را توضیح می دهد.
پیشگیری از انتشار بیماری
ارتقاء بهداشت به عنوان یکی از ابزارهای با ارزش به منظور کاهش بار بیماری های اسهالی بعد از وقوع بلا پذیرفته شده است. با این وجود این مساله در مقایسه با برنامه هایی مانند تامین آب و بهداشت توجه کمتری را به خود اختصاص داده است. با ایجاد مجموعه ای از موانع عفونت، رفتارهای بهداشتی تأثیر حیاتی در انتقال بیماری های مربوط به آب نشان داده شده است. ارتقا بهداشت یک اصطلاح کلی به معنای به کارگیری و بهداشت دارد که در شکل 1 راهنمای فنی تأمین آب آشامیدنی، بهسازی محیط و بهداشت فردی در شرایط اضطراری استراتژی های مختلف با هدف بهبود رفتارهای بهداشتی مردم و در نتیجه پیشگیری از انتشار بیماری است. این راهنمای فنی بر روی رفتارهای مرتبط با تامین آب و بهسازی محیط متمرکز است.
مهمترین فعالیت های مرتبط با این هدف شامل موارد ذیل است:
- استفاده مناسب و نگهداری از تاسیسات بهداشتی
- دفن ایمن فضولات
- شستن دستها بعد از دفع مدفوع و قبل از آماده سازی غذا
- استفاده و نگهداری صحیح از آب آشامیدنی سالم
- کنترل پشه، مگس، جوندگان و سایر ناقلین بیماریها
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ مدیریت تصفیه آب در شرایط اضطراری
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.