اجرای برنامه های مدیریت پسماند
اجرای برنامه های مدیریت پسماند
اجرای برنامه های مدیریت پسماند
فرمت: PDF تعداد صفحات: 34
فهرست:
- اولویت ایجاد تغییر در مدیریت جامع پسماند
- ماشینی سازی جمع آوری
- بازبینی انرژی
- دفع در محل دفن
- مسائل و موضوعات مورد بحث
- منابع
امروزه مدیریت پسماند شامل تشخیص سریع تغییرات رخدادی و انتخاب گزینه های سازگار با تسهیلات، به منظور مدیریت موثر عملیات جمع آوری، بازیابی مواد و دفع پسماند می باشد. برای مدیر سیستم، راه حل مناسب، انتخاب صحیح گزینه ها است. گزینه های تسهیلات باید از جنبه مشخصات فیزیکی، اثرات زیست محیطی، اقتصادی و پذیرش اجتماع، تعریف شوند.
برای شروع فرآیند اجرای گزینه های مدیریت پسماند، باید از زیر ساخت لازم برای تغییرات مورد نیاز در تسهیلات موجود آگاهی حاصل شود. فرآیند با انتخاب مجموعه ای از تسهیلات جدید یا اصلاح شده ای که استانداردهای زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی را برآورده کند، ادامه می یابد. یک رویکرد مطالعه موردی نشان می دهد که چگونه مراحل اجرایی نمودن مدیریت، ایجاد، تحلیل، تعیین وزن و ارزیابی می شوند. در این بخش مطالعات موردی برای ماشینی نمودن سیستم جمع آوری، بازیابی انرژی و محل دفن ارائه می گردند. مسائل و ملاحظات مدیریتی پیش از مطالعات موردی ارایه خواهند شد.
اولویت ایجاد تغییر در مدیریت جامع پسماند
سلسله مراتب مدیریت جامع پسماند، نقش سنتی تغییر و تبدیل و دفع پسماند را از انتخاب اول به انتخاب سوم یا چهارم تغییر داده است [۳]. همچنین نقش جمع آوری تا در بر گیری تجهیزات و مسیرهای جمع آوری مواد قابل بازگشت که سابقا با سایر پسماندها مخلوط بودند، گسترش یافته است. در حال حاضر عملیات جمع آوری، تغییر و تبدیل و دفع پسماند، باید حامی فعالیت های کاهش در مبدأ و باز گردش مواد باشند.
مدیر سیستم، مسئول تصمیم گیری و اجرای فعالیتهای مرتبط با سلسله مراتب مدیریت پسماند شامل طرح ها، بودجه ها، مسائل مالی و نیروی انسانی می باشد. چون فعالیت های کاهش در مبدأ و باز گردش مواد، عملیات جدید و تازه ای هستند، بنابراین با اجرای آنها، هزینه های جاری افزایش خواهد یافت. مدیر پسماند باید گزینه ها و انتخابهای مدیریتی پسماند را از جنبه کارایی و صرفه جویی در هزینه ها مورد ارزیابی قرار دهد. در سیستم های امروزی مدیریت جامع پسماند، هزینه فعالیت ها و تأسیسات مرتبط با جمع آوری، تغییر و تبدیل و دفع پسماند در حال رسیدن به بالاترین میزان است. به همین دلیل، این فعالیت ها و تسهیلات از نظر فرصت ها و موقعیت هایی برای کاهش هزینه ها مورد بررسی و بازنگری های دقیق می باشند. تغییر در اولویت های سرمایه گذاری برای هماهنگی با سلسله مراتب جدید پسماند، بدین معنی است که تفکرات قدیمی در مورد سیستم های پسماند باید به روز شوند.
ماشینی سازی سیستم جمع آوری
در جمع آوری پسماند، گرایشی به سمت کاهش میزان بلند کردن پسماند توسط اشخاص جمع آوری کننده وجود دارد. چون پسماند برای بارگیری به درون وسیله ی نقلیه باید از جای خود برداشته شود، در حال حاضر برای بلند کردن و تخلیه مخازنی که سابقاً توسط کارگران از جای خود برداشته و تخلیه می شدند، معمولا از وسایل مکانیکی استفاده می شود. استفاده از تجهیزات مکانیکی جمع آوری پسماند مطلوبیت بیشتری دارد، زیرا در این صورت تعداد کارگران و نیز هزینه های از کار افتادگی و ناتوانی دراز مدت کاهش می یابد و کارگران سیستم، افرادی کار آزموده و دارای مهارت بالاتری خواهند بود. با این وجود، اجرایی سازی روش ماشینی به دلیل هزینه های اولیه زیاد برای تأمین مخازن و کامیون ها و نیز مقاومت مالکان خانه ها در مقابل استفاده از مخازن غلتان به جای کیسه های پلاستیکی یا سطل های آشغال، کند می شود. این بخش به طراحی و مدیریت تغییرات در عملیات و تجهیزات جمع آوری، با تأکید ویژه بر اقتصاد و اجرایی سازی می پردازد.
شناسایی، ارزیابی و اجرایی سازی گزینه های مربوط به جمع آوری پسماند، مهمترین بخش یک سیستم مدیریت جامع پسماند است، زیرا تقریبا ۵۰ تا ۷۰ درصد از کل هزینه های سیستم به مرحله جمع آوری اختصاص دارد. ماهیت عملیات و متغیرهای بهره برداری، مخصوصا آن متغیرهایی که نسبت به تغییرات در قانون گذاری حساس هستند، در عنصر موظف جمع آوری، باید بیش از سایر عناصر موظف، شناخته شود. تصویب قانون زیست محیطی موثر و کارا برای تشویق بازیافت، بر هزینه جمع آوری مواد قابل بازیافت و پسماند مخلوط شهری تاثیر شگرفی داشته است. سایر قوانین پیشنهادی برای سوزاندن پسماند و دفع خاکستر احتراق، نیز می تواند موجب تغییراتی در جمع آوری پسماندهای خطرناک خانگی شود. مدیر سیستم علاوه بر پاسخ به ملاحظات زیست محیطی، باید یک راه مطمئن برای استفاده از نیروی انسانی در عملیات جمع آوری پیدا کند. ماشینی نمودن عملیات در کاهش نیروی انسانی و افزایش کارایی و بازده نیروی کاری در مسیرهای جمع آوری موثر بوده است [۱].
مسائل و ملاحظات مدیریتی
مسائل و ملاحظات مدیریتی در رابطه با جمع آوری پسماند به منظور بهبود کارایی نیروی کاری، کاهش صدمات به کارگران و کاهش هزینه ها، بیش از پیش به سمت ماشینی شدن پیش رفته است. ملاحظات و نگرانی های اصلی در این مورد، مرتبط با کارایی نیروی کاری و سطوح خدمات به مشتریان (شامل تناوب جمع آوری و محل مخازن ) می باشد. اجرایی نمودن ماشینی شدن سیستم شامل موارد زیر می باشد:
- چگونگی هماهنگی با اهداف لازم الاجرای بازگردش ضایعات
- درگیر کردن سازمان های عمومی و خصوصی در عملیات جمع آوری
- تأمین فناوری ماشینی سازی
- شرایط نیروی کارگری
- مسئله سرمایه گذاری برای خرید تجهیزات جمع آوری هماهنگی با اهداف باز گردش پسماند.
در ایالات متحده آمریکا، هر ایالت اهدافی را برای تغییر مسیر (انحراف) پسماند از محل دفن تعیین کرده است. معمولا این اهداف مختص به یک گروه از پسماندها می باشد. اثرات وارده بر سیستم های جمع آوری که اخیرا ماشینی شده اند، در جدول ۱ تشریح شده اند. تغییر مسیر (تبدیل پسماند) به دو صورت تفکیک در مبدأ و باز گردش مواد اتفاق می افتد. تفکیک در مبدأ یک خط مشی عمومی و یک فعالیت صنعتی است و هر دو مقوله خارج از حوزه کنترلی مدیریت اغلب مجریان سیستم ها می باشد. بدین ترتیب باز گردش مواد به عنوان آسان ترین و موثرترین روش تغییر مسیر پسماند برای جامعه باقی می ماند.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ مدیریت پسماند و شناخت انواع پسماندها
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.