اثرات منفی و مضر میدانهای الکترومغناطیسی
اثرات منفی و مضر میدانهای الکترومغناطیسی
اثرات منفی و مضر میدانهای الکترومغناطیسی
فرمت: PDF تعداد صفحات: 21
فهرست:
- آلودگی الکترومغناطیسی چیست؟
- فرکانس و طول موج
- طیف الکترومغناطیسی و فرکانس های امواج الکترومغناطیسی و نحوه اندازه گیری آنها
- میدانهای الکترومغناطیسی ELF
- میدانهای الکترومغناطیسی IF
- میدانهای الکترومغناطیسی RF
- تشعشعات یونیزان و غیریونیزان
- الکتریسیته تمیز و الکتریسیته آلوده و مخرب
- ولتاژ پراکنده (مزاحم)
- شناسایی منابع آلاینده
- انتشار امواج ELF در ایالات متحده آمریکا و روسیه
- منابع انتشار امواج الکترومغناطیسی در محیط های اداری
- منابع انتشار امواج الکترومغناطیسی در منازل مسکونی
مقدمه
امروزه زندگی انسانها کاملاً با وسایل الکتریکی و محصولات الکترونیکی محاصره شده است به طوری که وسایل کمی در زندگی روزمره ما وجود دارند که با دنیای الکتریسیته ارتباط چندانی نداشته باشند. برای مثال اگر در خانه و محل کار به وسایل و تجهیزات پیرامون خود توجه کنیم این موضوع کاملاً مشهود می باشد. بدون شک بشر امروزی وابستگی اجتماعی به وسایل الکتریکی و الکترونیکی پیدا کرده است. در حقیقت درجه وابستگی آنقدر می باشد که کار بدون آنها غیر ممکن و یا حتی محال بنظر میرسد امروزه تکنولوژی پیچیده و پیشرفته به طور عینی و عمیق در منازل مسکونی و محدوده شخصی و حرفه ای و شغلی افراد نفوذ کرده است و مسئله تجارت الکترونیکی و سیستم های مرتبط با آن زندگی انسانها را در دنیای کنونی تحت تاثیر قرار داده و بطور مستمر آن را تغییر داده و متحول می سازد.
فقط چند لحظه تصور کنید که اگر ما مجبور می شدیم با واقعیت هایی مانند عدم دسترسی به امکانات ارتباطاتی نوین مانند پست الکترونیکی رایانامه، اجاق های مایکروویو (مایکروفر) و یا حتی با عدم وجود یک لامپ روشنایی هرچند کم نور مواجه شویم زندگیمان تا چه اندازه متاثر میشد؟ تصور و مواجه با چنین مسائلی بسیار دشوار است بدون وجود پست الکترونیکی مجبور میشدیم به دوران پست کردن نامه با شیوه های قدیمی کُند و زمانبر باز گردیم و تماسهای روزانه با خانواده و دوستانمان را از دست بدهیم و روزهای زندگی خود را بدون دسترسی به اطلاعات و اخبار و یا مطالبی که موجب آرامش و شادی در یک روز کاری کسالت بار و خسته کننده می گردد سپری میکردیم امروزه در شهرهای بزرگ و صنعتی دنیا، مردم در زندگی روزمره خود بدون وجود وسایل برقی برای پخت و پز و گرم کردن غذا مانند مایکروفر نمی توانند غذای شب خود را سریعاً گرم کنند تا بتوانند استفاده بهینه از وقت را در پایان شب داشته باشند در چنین شرایطی برای هر وعده غذائی مجبور می شدند اجاق های هیزم سوز قدیمی خود را روشن کنند.
در پاسخ به این سوال که بدون وجود الکتریسیته و لامپ و وسایل روشنائی چگونه می توان به زندگی بر روی کره زمین ادامه داد؟ چنین می توان گفت که گرچه روشن کردن شمع ممکن است جو شاعرانه ایجاد کند اما استفاده مداوم از آنها دیگر به هیچ وجه ممکن و میسر نمی باشد زیرا مطالعه با نور روشنایی شمع برای سلامتی چشم انسان نیز مضر می باشد. اما از آنجائی که همگان متقاعد شده اند که سطح زندگی بواسطه استفاده از این امکانات و محصولات و تسهیلات تکنولوژیکی بهبود و ارتقاء یافته است ولی اکثریت از این موضوع غفلت می ورزند که محصولات الکترونیکی جدید می توانند اثراتی بر سلامتی آنها داشته باشند.
شاید بتوان تفاوت اصلی زندگی آدمی در عصر حاضر و در دوران باستان را در یک کلام خلاصه کرد و آن موضوع انرژی است بدین معنی که برای انجام کارها و پیشبرد برنامه ها نیاز مبرم به انرژی احساس می شود تا بتوان در کاربردهای بیشمار از صور گوناگون آن بهره گرفت. از زمانی که بشر بهره گیری از سایر منابع انرژی و تبدیل آنها به نوع دلخواه خود را آموخت به ناگاه دگرگونی های شگرفی در زندگی اش پدید آمد اما دشواری پیش رو بحث تولید آلودگی در تبدیل انرژی به اشکال مختلف می باشد. تأثیرات منفی و هولناک محصولات الکترونیکی جدید در کشورهای توسعه یافته صنعتی تا حدودی شناخته شده و مبتنی بر این واقعیت است که تجهیزات مذکور مولد میدانها و انرژی های الکترومغناطیسی میباشند که این پدیده می تواند پیامدهای مخرب بر اعضاء و بافت های زنده موجودات زنده داشته باشد.
از این رو امروزه اثرات میدان های الکترومغناطیسی با عنوان آلودگی الکترومغناطیسی مورد توجه قرار گرفته است بنابراین هدف اصلی این کتاب اطلاع رسانی کامل و هشدار بموقع از وجود خطرات مهلک و ناشناخته ای با عنوان آلودگی الکترومغناطیسی می باشد. مطالب این بخش همچنین به خواننده کمک خواهد کرد تا منابع تولید میدانهای الکترومغناطیسی را در منازل و محیط های کاری شناسائی کرده و به آثار مخرب و منفی آنها که می تواند بر سلامتی افراد و خانواده ایشان اثر گذار باشد پی ببرد در بخشهای بعدی پاسخهای مبتنی بر واقعیت های مرتبط با این مشکل که در حال حاضر گریبانگیر عموم مردم شده، ارائه گردیده است.
آلودگی الکترومغناطیسی چیست؟
بررسی اثرات منفی و مضر میدانهای الکترومغناطیسی مبحث بسیار پیچیده ای است شاید دلیل اصلی اینکه چرا آثار منفی آن کمتر به گوش مردم رسیده است این باشد که ماهیت آن بطور دقیق شناخته نشده است و یا اینکه متولیان امر و شرکتهای بزرگ مخابراتی کارتلهای مخابراتی در سراسر دنیا علاقمند نیستند تا اثرات منفی این مسأله بر همگان آشکار گردد و منافع مالی و اقتصادی آنان به خطر افتد. لذا ابتدا لازم است این موضوع پیچیده تشریح گردد تا برای عموم مردم قابل درک شود.
مفهوم میدان های الکترومغناطیسی
کلیه تجهیزات و لوازم برقی جریان الکتریکی مصرف می کنند و این جریانها از هادی ها و کابل های زمینی و یا هوایی عبور کرده و تولید میدان الکترومغناطیسی می کنند که برای چشم های غیرمسلح قابل رؤیت نبوده و اغلب به شکل خطوط و منحنی های بسته نامرئی تصور می گردند و هنگام کار کردن لوازم برقی تولید می شوند این خطوط نامرئی الکتریکی که در فیزیک الکتریسیته متشکل از خطوط شار مغناطیسی و خطوط میدان الکتریکی هستند در مجموع می توانند میدانهای الکترومغناطیسی را تشکیل دهند.
میدان الکترومغناطیسی از میدان الکتریکی و میدان مغناطیسی تشکیل شده است. تفاوت بین آنها این است که شدت میدانهای الکتریکی با شاخص ولتاژ اندازه گیری می شوند (متناسب با نسبت ولت بر متر) و در زمان اتصال دستگاههای برقی به دو شاخه برق نیز وجود دارند حتی اگر وسیله در حال کار کردن .نباشد همچنین با افزایش ولتاژ میدان الکتریکی منتجه ناشی از آن نیز تقویت می گردد در صورتی که شدت میدانهای مغناطیسی با شاخص آمپراژ اندازه گیری می شوند (متناسب با نسبت آمپر بر متر) و تنها در زمان وجود جریان الکتریکی در دستگاه های برقی (یعنی هنگام روشن بودن و کارکردن دستگاه) تولید می شوند اما باید بخاطر داشت که هم میدانهای الکتریکی و هم میدانهای مغناطیسی تواماً در فضای منازل و فضاهای کاری وجود دارند. میدانهای الکترومغناطیسی که هم از منابع طبیعی و هم از منابع ساخت بشر نشات می گیرند در محیط اطراف ما وجود دارند برای نمونه میدانهای الکترومغناطیسی طبیعی به هنگام تجمع و تخلیه بارهای الکتریکی موجود در ابرها درست مانند آنچه که در طوفان های تندرزا با رخداد صاعقه و رعد و برق اتفاق می افتند ایجاد می شوند.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.