آلودگی نفتی (قوانین زیست محیطی و روش های پاکسازی)
آلودگی نفتی (قوانین زیست محیطی و روش های پاکسازی)
آلودگی نفتی (قوانین زیست محیطی و روش های پاکسازی)
فرمت: pdf تعداد صفحات: 68
- مقدمه
- نفت و فرآورده های نفتی
- آلودگی نفتی
- منابع آلودگی نفتی
- عملیات نفتی دریایی و آلودگی نفتی
- اثر فاضلاب پالایشگاه های نفت
- روش های پاکسازی و تصفیه آلودگی های نفتی
- تاثیر تغییرات ساختار نفت بر تکنولوژی تفکیک
- پاکسازی آلودگی ناشی از آلودگی های نفتی
- قوانین زیست محیطی مرتبط با آلودگی نفتی
- آثار مخرب آلودگی نفت
- راه های مقابله با آلودگی های نفتی
- منابع
فلسفه HSE در صنعت نفت، در راستای توسعه پایدار و کرامت انسان از طریق نگاهی سیستماتیک و مرتبط با عوامل مختلف بهداشت، ایمنی و محیط زیست صنعت نفت در زندگی انسان رشد و توسعه همه جانبه کشور اهمیت ویژه ای را ایفا می کند. این فلسفه و نگرش، استراتژی به حداقل رساندن اثرات نامطلوب صنعت بر محیط و افزایش اثرات مطلوب آنها با تامین ایمنی همه جانبه کلیه کارکنان و همکاران سازمان، تجهیزات و تاسیسات، به صفر رساندن حوادث و آسیب ها از طریق حذف شرایط ناایمن و ارتقای سلامت افراد، ایمنی و محیط زیست در کلیه سطوح سازمان و حفاظت از محیط زیست به عنوان سرمایه بشریت را دنبال می کند. مقوله های بهداشت، ایمنی و محیط زیست به طور جداگانه در طی سالهای متمادی در صنعت نفت مطرح بوده است، اما نگاه امروز نگاهی نو، سیستماتیک و همه جانبه تحت یک مدیریت واحد می باشد.
نظام مدیریت یکپارچه HSE با ایجاد بستر فرهنگی خلاق و نگرشی نو و سیستماتیک، به تبیین تاثیر متقابل عوامل بهداشت، ایمنی و محیط زیست پرداخته و از این طریق نواقص، مخاطرات بالقوه، حوادث و مشکلات را به طور نظام مند مورد ارزیابی قرار داده و روش های مبتنی بر پیشگیری را ارائه میدهد.
هر چند دستیابی به نظام خلاق در ساختار نظام مدیریت فراگیر بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE.MS) و رویکرد یکپارچه سازی فرایندها و گردش کار و فعالیت های سه گانه بهداشت، ایمنی و محیط زیست در کلیه سطوح صنعت نفت نیازمند تلاش های زیادی است اما متخصصین و مدیران صنعت در سال های اخیر گام های مؤثری در جهت شکل گیری ساختار HSE.MS و ارتقای اهداف این نظام مدیریتی برداشته اند به طوری که امروزه صنعت نفت در این فاصله زمانی کوتاه شاهد کسب موفقیت هایی در این نظام مدیریتی بوده است.
نفت و فراورده های نفتی
برای بررسی صدمات وارده ناشی از رها شدن نفت در محیط زیست دریاها ضروری می نماید که در ابتدای تحقیق، ترکیب شیمیایی نفت به طور دقیق شناسایی و معرفی شود.
نفت خام کمپلکس پیچیده ای از مخلوط صدها نوع ترکیب مختلف، غالبا هیدروکربن ها (ترکیباتی شامل هیدروژن و کربن) است. مقادیر کم سایر عناصر نظیر نیتروژن (صفر تا ۰/۵ درصد)، سولفور (صفر تا ۶ درصد)، اکسیژن (صفر تا ۳/۵ درصد) و تعدادی از فلزات به مقادیر ناچیز نیز در نفت خام یافت می شود. هیچ نمونه ای از نفت خام تا کنون کاملا جداسازی نشده است. بزرگترین تجزیه کننده ها که تاکنون عمل جداسازی نفت را انجام دادند در شهر پونکا در ایالت اوکلاهاما هستند. ۱۷۵ نمونه هیدروکربن از نمونه جداسازی و شناسایی شدند، این ترکیبات جداشده تنها نماینده حدود نیمی از مواد موجود در یک نمونه معمولی می باشد که تماما هیدروکربن های با نقطه جوش پایین هستند. کوشش برای شناسایی ترکیبات دارای نقطه جوش بالا ادامه دارد. از ۱۷۵ هیدروکربن جدا شده، ۱۰۸ مورد آنها آلیفاتیک اشباع شده و بقیه آروماتیک هستند.
نفتی که از نقاط مختلف به دست می آید یک سری هیدروکربن های مشابه را دارا می باشد اما نسبت مقادیر این هیدروکربن ها متفاوت است. در هر حادثه آلودگی نفتی مشتقات مختلفی با نسبت های متفاوتی به دریا ریخته می شود.
نشت بنزین یا سایر فراورده های سبک اگر چه خطر جدی از نظر آتش سوزی محسوب می شوند، اما برای موجودات دریایی، خطر آنچنانی به همراه ندارند. باید توجه نمود که نمی توان به سادگی در باره کیفیت و کمیت مواد نفتی نتیجه گیری کرد، زیرا هر نمونه از نفت خام یا مواد پالایش شده ممکن است حاوی هزاران ترکیب مختلف با نسبت های متفاوت از زمان استخراج آن از دل زمین تا مرحله تولید محصولات مختلف باشد.
مشتقات قابل انحلال نفت خام و محصولات پالایش شده آن شامل انواع مختلف ترکیبات سمی برای طیف وسیعی از گیاهان و جانوران دریایی می باشند. از این میان گونه های جوان، تخم و لارو این جانوران حساس تر از انواع بالغ و بزرگسال هستند.
در غلظت های پایین تر از حد کشنده، مواد نفتی سبب اختلالات فیزیولوژیکی و رفتاری شده و در مراحل پیشرفته تر ممکن است سبب توسعه و نمو ناهنجاری هایی در میان ماهیان و سایر جانوران گردیده و یا منجر به مرگ زودرس آنان خواهد شد.
ترکیبات معطره سمی تر از ترکیبات خطی بوده و در این میان ترکیب هایی با وزن مولکولی متوسط سمی تر از موادی با وزن مولکولی زیاد نظیر قیر بوده، اما مشتقات با وزن مولکولی کم معمولا مهم نبوده زیرا بسیار فرار بوده و به راحتی در فضا پخش می شوند.
نشت سوخت دیزل که حاوی مقادیر بسیار زیاد ترکیبات معطره است، ضایعات بیشتری نسبت به سوخت کشتی و یا نفت خامی که مدتی هوا خورده و ترکیبات معطره کمتری دارد، وارد خواهد کرد. در زیر به چند منبع انرژی که تاکنون مورد استفاده بشر قرار گرفته اشاره شده است.
زغال سنگ منبع انرژی
کشف زغال سنگ زندگی بشر را دچار تحولی بزرگ کرد و باعث پیدایش و رشد سریع صنایع گردید. تا اوایل قرن بیستم منبع اصلی انرژی، زغال سنگ بود. اما بعدها، انسان دریافت که نفت را که از دیر باز می شناخت، و به مصارف محدود و دیگر می رسانید، برای تولید حرارت و انرژی به مراتب از سوخت های جامد بهتر است. از این رو شروع به استخراج نفت از زمین نمود.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.