دانلود کتاب تصفیه آب
دانلود کتاب تصفیه آب
دانلود کتاب تصفیه آب
فرمت: PDF تعداد صفحات: 301
فصل اول: تصفیه آب
1-1 مقدمه
2-1 مروری کوتاه بر تاریخچه تصفیه آب
3-1 خصوصیات آب آشامیدنی
1-3-1 ویژگی های فیزیکی آب اشامیدنی
2-3-1 ویژگی های شیمیایی آب آشامیدنی
3-3-1 ویژگی های بیولوژیکی آب آشامیدنی
4-1 خصوصیات آبهای سطحی
5-1 خصوصیات آبهای زیرزمینی
6-1 مصرف آب
1-6-1 عوامل موثر بر مصرف آب شهری
7-1 انتخاب محل تصفیه خانه
8-1 مراحل مختلف تصفیه آب
1-8-1 آبگیر (intake)
2-8-1 آشغالگیر screen
3-8-1 تصفیۀ شیمیایی مقدماتی Pretreatment of chemical
4-8-1 ته نشینی مقدماتی Sedimentation
5-8-1 توری های آبهای سطحی Strainners for surface water
6-8-1 هوادهی Aeration
7-8-1 انعقاد و لخته سازی Coagulation & Flocculation
8-8-1 کاهش سختی آب Softening of water
فصل دوم: روش های تصفیه آب
1-2 مقدمه
2-2 تصفیه آب به روش سیستم های تبادل یونی
سیستم های تبادل یونی به عنوان سختی گیر
2-1-2 سیستم های تبادل یونی برای تولید آب با درجه خلوص بالا
1-2-2 دامنه کاربرد تکنولوژی تبادل یونی
3-2 تصفیه آب به روش سیستم نانو فیلتراسیون
4-2 تصفیه آب به روش EDI
1-4-2 معایب روش EDR
2-4-2 مزایای روش EDR
5-2 تصفیه آب به روش سیستم اسمز معکوس RO
1-5-2 مقدمه
2-5-2 پیشینه تاریخی اسمز معکوس
3-5-2 تکامل اسمز معکوس
4-5-2 کاربرد اسمز معکوس
6-2 ممبران
1-6-2 نقش و اهمیت کاربرد ممبران ها در صنعت تصفیه آب
2-6-2 انواع ممبرانها
3-6-2 نانوفیلتراسیون
4-6-2 اولترافیلتراسیون
5-6-2 انواع ممبران ها از لحاظ جنس
-1-5-6-2 ممبرانهای پلیمری (آلی)
2-5-6-2 ممبران های غیرآلی
6-6-2 انواع ممبران ها از لحاظ مدول
1-6-6-2 ممبران های لوله ای Tubular Membrane
2-6-6-2 ممبران های مارپیچی Spirally Wound Membrane
3-6-6-2 ممبران های الیاف توخالی Hollow Fiber Membrane
4-6-6-2 ممبران های تخت Flat Membrane
7-6-2 شیرین سازی (نمک زدایی) Desalination
8-6-2 رسوب و کنترل رسوب در ممبران
9-6-2 کاربرد ممبرانهای سرامیکی در زمینه های مختلف صنعتی
دورنما و چشم انداز آینده ممبرانها
تکنیک نوظهور تصفیه آب EXIR
فصل 3: مواد شیمیایی تصفیه آب
1-3 مواد شیمیایی آب سیستم های خنک کننده
2-3 مواد شیمیایی آب سیستم های مدار بسته
3-3 مواد شیمیایی آب بویلرها
4-3 تمیز کننده ممبران
1-4-3 عملکرد مواد شستشو کننده ممبران
2-4-3 مزایا
5-3 رزین حذف آهن Green sand
6-3 هیپو کلریت کلسیم 2(Ca(ClO
7-3 آهک هیدراته
8-3 آب ژاول
9-3 پلی کلراید آلومینیم
10-3 سیلیس
11-3 متابی سولفیت سدیم
1-11-3 کاربرد متابی سولفیت سدیم
12-3 بایوساید و مواد آنتی باکتریال
13-3 رزین های کاتیونی و آنیونی
14-3 ضدرسوب – آنتی اسکالانت
15-3 مواد شیمیایی سیکل حرارتی و تبرید
فصل 4: تصفیه فاضلاب
1-4 فاضلاب
2-4 منشاء فاضلاب
3-4 ترکیبات فاضلاب
4-4 شاخص های کیفیت فاضلاب
5-4 دفع فاضلاب
7-4 استفاده مجدد از فاضلاب تصفیه شده
8-4 استفاده از فاضلاب تصفیه نشده در کشاورزی
9-4 خطرات بهداشتی آبیاری با آب آلوده
10-4 تصفیه فاضلاب شهری
11-4 روش های تصفیه فاضلاب
1-11-4 روشهای فیزیکی
2-11-4 روشهای شیمیایی
3-11-4 روشهای بیولوژیکی
1-3-11-4 روش لجن فعال متعارف
2-3-11-4 روش لجن فعال با هوادهی گسترده
3-3-11-4 روش بستر لجن رو به بالا بی هوازی
4-3-11-4 اصلاح لجن
5-3-11-4 جمع آوری و دفع لجن فاضلاب
4-11-4 گندزدایی فاضلاب با کلر
1-4-11-4 مراحل مختلف تاثیر کلر بر فاضلاب
5-11-4 روشهای تصفیه بیولوژیکی فاضلاب
6-11-4 تصفیه بی هوازی
12-4 انتخاب روش تصفیه
1-12-4 فرآیندها ی تصفیه فاضلاب
2-12-4 واحدهای تصفیه فاضلاب
1-2-12-4 آشغالگیری
2-2-12-4 مخزن متعادل ساز
3-2-12-4 مخزن هوادهی
4-2-12-4 مخزن ته نشینی
5-2-12-4 مخزن هاضم لجن
6-2-12-4 مخزن گند زدایی
7-2-12-4 هاضم لجن
12-4 تابلو برق
13-4 مصالح سازه ایی جهت ساخت تصفیه خانه
1-13-4 بتن مسلح
1-1-13-4 ویژگی های بتن مسلح
2-13-4 فولاد
1-2-13-4 ویژگی های فولاد
14-4 بررسی روش های مختلف تصفیه فاضلاب
1-14-4 استخرهای تثبیت فاضلاب
2-14-4 استخرهای هوازی
3-14-4 استخرهای بی هوازی
4-14-4 استخرهای هوازی و بی هوازی (اختیاری)
5-14-4 عوامل مؤثر در راندمان استخرهای هوازی – بی هوازی
6-14-4 محاسن استخرهای تثبیت فاضلاب
15-4 فناوری نوین ذرات نانو در تصفیه آب و فاضلاب
16-4 معایب استفاده از سامانه آب شیرین کن ها
17-4 تقسیم بندی فیلترها
18-4 نانو فیلترها
1-18-4 تعریف فناوری نانو
2-18-4 بازار مصرف نانو فیلتراسیون
3-18-4 موارد کاربرد ذرات نانو در تصفیه و حذف آلاینده ها
4-18-4 غشاهای نانویی
5-18-4 کاربرد فناوری نانو در تصفیه آب
19-4 پساب های صنعتی
1-19-4 پساب های صنعتی و اثرات مضر آن بر محیط
2-19-4 هدف از تصفیه فاضلاب
3-19-4 مراحل تصفیه فاضلاب
20-4 انواع و خواص فاضلاب ها
1-20-4 فاضلاب های خانگی Domestic wastewater
تفاوت های فاضلاب صنعتی با خانگی
2-20-4 آب های سطحی (Storm water) فاضلاب های سطحی
21-4 آلودگی فاضلاب
1-21-4 روش های تعیین درجه ی آلودگی فاضلاب
22-4 آلودگی فاضلاب شهری در ایران
23-4 چربی گیرها
1-23-4 چربی گیر ثقلی Gravity Separators
2-23-4 چربی گیر CPI
3-23-4 چربی گیر API
4-23-4 چربی گیر DAF
25-4 شیرابه
1-25-4 مدیریت شیرابه درمحل دفن
2-25-4 سیستم جمع آوری شیرابه
3-25-4 اندیکس الکنو
4-25-4 روش های مدیریت شیرابه
5-25-4 کنترل حرکت شیرابه
26-4 مشخصات خطرات سموم زیست محیطی
27-4 اثرات زیان بار بیولوژیکی فاضلاب بیمارستانی بر سیستم های فاضلاب شهری
1-27-4 دستورالعمل دفع بهداشتی فاضلاب بیمارستانی
28-4 انرژی خورشیدی و تولید سوخت از فاضلاب
29-4 تصفیه فاضلاب با استفاده از گیاهان
1-29-4 گیاهان
30-4 کاربرد انواع فیلتر در تصفیه فاضلاب صنایع فلزی
31-4 روغن های فلزکاری Metalworking fluid
1-31-4 روش های تصفیه بازیابی فاضلاب فلزکاری
32-4 فیلتراسیون
33-4 تانک متعادل سازی
34-4 امولسیون شکن/سانتریفیوژ
35-4 فیلترهای با بستر جاذب
36-4 اولترافیلتراسیون
1-36-4 سیستم اولترافیلتراسیون UF
2-36-4 کاربرد سیستم اولترافیلتراسیون
37-4 سیستم نانوفیلتراسیون NF
1-37-4 مزایای روش نانوفیلتراسیون
2-37-4 کاربردهای روش نانوفیلتراسیون
38-4 سیستم تزریق مواد شیمیایی
39-4 سیستم تصفیه آب با روش قوس الکتریکی
40-4 سیستم تصفیه فاضلاب و تولید بیوگاز
41-4 تاثیر فاضلاب بر افزایش گازهای گلخانه ای
42-4 بیماریهای ناشی از پسآب های شستو شوی خانگی
43-4 تصفیه پسآب های نساجی
1-43-4 محتویات فاضلاب نساجی
2-43-4 کاربرد بیوتکنولوژی (زیست فناوری) در صنعت نساجی
3-43-4 برخی از آنزیمهای مورد استفاده در صنعت نساجی
4-43-4 فرآیندهای تصفیه فاضلاب نساجی
45-4 عدسک آبی و تصفیه فاضلاب
46-4 آب خاکستری
1-46-4 مزایای استفاده از آب خاکستری
2-46-4 نکات حائز اهمیت در استفاده از آب خاکستری
47-4 گندزدایی آب با سیستم ازن ژنراتور
48-4 پیشرفته ترین سیستم تصفیه و گندزدایی آب در استخرهای شنا
1-48-4 مزایای استفاده از گاز ازن در استخرهای شنا
1-48-4 مزایای استفاده از گاز ازن برای گندزدایی
49-4 عملکرد ازن ژنراتور …
50-4 نیترات در آب آشامیدنی و روش های حذف آن
1-50-4 عوارض ناشی از نیترات بر روی بدن انسان
2-50-4 میزان مجاز نیترات در آب آشامیدنی
3-50-4 روش های حذف نیترات از آب آشامیدنی
پیوست 1:جلبک ها
پیوست 2: میکروارگانیسم ها و کاربردشان
منابع
مقدمه:
تصفیه آب (Water purification): فرایندهایی گفته می شود که طی آن مواد شیمیایی نامطلوب، آلاینده های بیولوژیکی، جامدات معلق و گازها از آب آلوده حذف می شوند، تا قابل آشامیدن یا مصرف کشاورزی گردد. به طور کلی روش های مورد استفاده عبارتند از فرایندهای فیزیکی مانند فیلتراسیون، ته نشینی، تقطیر و فرایندهای زیستی مانند فیلترهای شنی و ماس های کند، کربن اکتیو (زغال فعال) و فرایندهای شیمیایی مانند کلرزنی، اذن زنی، دفلوکولانت، استفاده از تابش الکترومغناطیسی مانند اشعه ماوراء بنفش.
فرایند تصفیه آب ممکن است به کاهش غلظت ذرات معلق یا ذرات محلول در آب از جمله ذرات معلق، انگل ها باکتری ها، جلبک ها، ویروس ها، قارچ ها و طیف وسیعی از مواد محلول و ذرات معلق موجود در آب منجر شود. آب مورد نیاز به اندازه کافی و کیفیت مطلوب برای ادامه حیات بشری بسیار ضروری است انسانها از همان ابتدا به اهمیت فراوان آب پی برده بودند و تمدنها پیرامون منابع آبی به وجود آمده اند که علاوه بر تامین نیازهای حیاتی قادر به رفع نیازهای کشاورزی و حمل و نقل بوده اند.
انسانهای اولیه از طریق حواس فیزیکی نظیر بینایی و چشایی و بویایی کیفیت آب را می سنجیدند.
2-1 مروری کوتاه بر تاریخچه تصفیه آب
تصفیه آب برای بشردارای سابقه ای بسیار طولانی و قدیمی است. مورخین بر این عقیده اند که تاریخ تصفیه آب به حدود دو هزار سال پیش از میلاد مسیح میرسد. این مراحل تصفیه ای شامل جوشاندن و صاف کردن آب بوده است. وسایل اولیه تصفیه آب در منازل افراد مورد استفاد قرار می گرفت و تا حدود قرن اول میلادی هیچ نشانه ای دال بر وجود عملیات تصفیه ای بر روی آب مصرفی جامعه وجود نداشت. نکته ای که مسلم است این است که عملیات تصفیه آب در قرون وسطی دچار رکود گردید و مجددا در قرن هیجدهم مورد توجه قرار گرفت.
شهر پیزلی در اسکاتلند به عنوان اولین شهری که آب مصرفی آن مورد تصفیه قرار گرفت، شهرت دارد. سیستم تصفیۀ آب متشکل از عملیات ته نشین سازی بود که متعاقب آن فیلتراسیون انجام می شد. این سیستم تصفیه در سال 1804 میلادی آغاز به کارکرد. به تدریج در اروپا این سیستم متداول گردید و تا پایان قرن نوزدهم بیشتر منابع عمدۀ آب شهری فیلتر می شد که این فیلتر ها از نوع ماسه ای کند بود.
توسعه عملیات تصفیۀ آب در امریکا پس از اروپا صورت گرفت. از اواسط قرن نوزدهم فیلتراسیون برای بهبود کیفیت ظاهری آب آشامیدنی مورد استفاده قرار گرفت.
یکی از مزایای شناخته نشدۀ آن عبارت بود از حذف میکروارگانیسم هایی که شامل عوامل بیماریزا نیز می شد و هم چنین موجب گواراترشدن آب می گردید.
در انتهای قرن،فیلتراسیون به عنوان عامل اصلی جلوگیری از بیماری هایی با منشاء آبی به حساب می آمدند. پذیرش تئوری میکروبی دربارۀ انتقال بیماری ها منجر به انجام عملیات گندزدایی بر روی منابع آب مصرفی جامعه گردید.
اولین واحدی که به طور دائم آب را کلرینه میکرد،در سال 1902 در بلژیک راه اندازی شد.
ادامه مطلب را با دانلود کتاب تصفیه آب مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ مدیریت تصفیه آب در شرایط اضطراری
با سلام
من قصد دارم کتاب تصفیه آب را دانلود کنم. لطفاً بفرمایید این کتاب تألیف است یا ترجمه و مولف یا مترجم آن را هم بفرمایید. تشکر
سلام بررسی شد، مولف نداره
دانلود نمیشه
سلام. دانلود میشه فقط باید اکانتتون ویژه باشه