پمفلت مراقبت های تغذیه ای در بیماری آلزایمر
پمفلت مراقبت های تغذیه ای در بیماری آلزایمر
پمفلت مراقبت های تغذیه ای در بیماری آلزایمر
در حال حاضر بیماری آلزایمر آسیبی است که میلیون ها نفر از آن رنج می برند. بیماری در سالهای اولیه، خود را به صورت فراموشی خفیف نشان می دهد که به مرور زمان ، پیشرفت می کند و اختلالات جدی در حافظه ، زبان و ذهن را سبب می شود و سرانجام بیماری آلزایمر ، قربانی مبتلا به ناتوانی جسمی و ذهنی خود را تحویل می دهد.
مشکلات تغذیه در بیماران مبتلا به آلزایمر
آماده کردن غذا ومیان وعده: برای بسیاری از مراقبین بیماران مبتلا به آلزایمر، به عنوان یک مشکل مطرح است، از طرفی آماده سازی و دادن غذا به بیماران زمانبر است و نیازمند صبر و حوصله، از طرفی دیگر اغلب بیماران نمی توانند گرسنگی ،تشنگی و احتیاج خود به مایعات وغذا را تشخیص داده یا حس کنند.
واکنش غیر قابل پیش بینی بیمار به غذا: ممکن است بیمار به انواع خاصی از غذا علاقمند باشد اما ناگهان و بدون هیچ اعلام و اخطار قبلی دیگر تمایلی به آن غذاها نشان ندهد.
مقاوت در برابر غذا خوردن: در حالت دیگر ،بیماری که احساس می کند به غذا احتیاجی ندارد، ممکن است آرواره هایش را محکم کند وبه شما اجازه ندهد
که قاشق و چنگال رابه دهانش ببرید این شخص ممکن است حتی به خاطر نیاورد که باید با این غذا چه کند.
تغذیه در مراحل میانی و پیشرفته بیماری: در صورت پیشرفت بیماری انجام تغذیه صحیح در بیمار بسیار سخت تر خواهد شد. در این حالت شخص ممکن است زمان میان وعده هایی غذایی یا تفاوت بین صبحانه، ناهار و شام را متوجه نشود به علاوه مراقب ممکن است مجبور شود در زمان صرف غذا، کمک بیشتری به بیمار برای یادآوری استفاده از وسایل غذا خوردن یاحتی جویدن، بلعیدن و یا شناسایی غذاهای مختلف انجام دهد.
بعضی از بیماران غذا را در دهان خود به مدت طولانی نگه می دارند و قورت نمی دهند یا به بیرون تف می کنند و یا اشیاء دیگر را به جای غذا می خورند. در مراحل پیشرفته بیماری که اختلال در بلع وجود دارد، و دچار سرفه های مکرر به دنبال غذا خوردن می شود ،ممکن است نیاز به استفاده از لوله های تغذیه ای باشد که نگهداری و مراقبت از آن و تهیه غذاهای مخصوص یکی دیگر از مشکلات مراقبین بیماران است.
سوء تغذیه: با پیشرفت آلزایمر، به دلایل مختلف مانند از بین رفتن مسیرهای پیام رسانی حواس گرسنگی و تشنگی، ناتوانی در بلع یا جویدن غذا و افسردگی، بروز سوء تغذیه بسیار محتمل است.
نتیجه تغذیه نامناسب در بیماران مبتلا به آلزایمر کاهش یا افزایش وزن ویا علائمی مانند بی حالی و خستگی می باشد.
افرادی که میان وعده هایی مانند کلوچه و شیرینی و آب نبات استفاده می کنند معمولاً از علائمی مانند افسردگی، خستگی و گرسنگی شکایت می کنند.
ادامه مطالب را با دانلود پمفلت مشاهده کنید:
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.