نمونه برداری از محصولات کشاورزی
نمونه برداری از محصولات کشاورزی
نمونه برداری از محصولات کشاورزی
فرمت: PDF تعداد صفحات: 41
فهرست:
- مقدمه
- روش نمونه برداری از فرآورده های کشاورزی بسته بندی شده که مصرف غذایی دارند
- هدف
- دامنه کاربرد
- تعاریف
- نمونه برداری
- روش تهیه و تنظیم جداول نمونه برداری
- حمل نمونه به آزمایشگاه
- گزارش نمونه برداری
- ضمائم
- پیوست شماره
- توضیح درباره جداول نحوه نمونه برداری در رابطه با اعداد پذیرش و حجم بهر یا محموله
- پیوست شماره
تاکنون استانداردهای متعددی برای انواع فرآورده های کشاورزی و صنعتی تدوین گردیده و به تصویب رسیده که اجرای بعضی از آنها اجباری می باشد.
اجرای استاندارد هر کالا اعم از آن که اجباری یا اختیاری باشد مستلزم بررسی ویژگی های آن کالا و مقایسه نتایج بررسی با ویژگی های مندرج در استاندارد مربوطه جهت داوری می باشد.
بررسی ویژگی های هر کالا نیز فقط با انجام آزمایش های لازم میسر است و چون انجام آزمایش روی تمامی کالا عملی نیست به ناچار آزمایش های لازم باید روی نمونه یا نمونه های کالا که طبق ضوابط معین برداشته می شود انجام پذیرد.
ضوابط یا روشهای نمونه برداری از کالاها در برخی از استانداردها در متن یا ضمیمه استاندارد قید گردیده و در بعضی دیگر به یکی از روشهای نمونه برداری موجود مراجعه داده شده و در پارهای از موارد نیز اصولا موضوع نمونه برداری مطرح نگردیده است.
تعدد روشهای نمونه برداری مندرج در متون و ضمائم استانداردها و نشریات مستقل و تنوع طرق ارائه و استفاده از آنها ضرورت تدوین روش یا روش هایی را که بتواند در موارد مشابه برای نیل به هدف های یکسان به طور یکنواخت مورد استفاده قرار گیرد ایجاب نموده است.
با توجه به این اصل کلی که نمونه باید هر چه بیشتر معرف خصوصیات کالائی باشد که از آن نمونه برداری می شود و از آن جا که نوع و اهداف آزمایش هایی که باید روی نمونه انجام شود در نحوه نمونه برداری و مقدار یا تعداد نمونهای که باید برداشته شود مؤثر است لذا عمل نمونه برداری باید طوری انجام گیرد که با اجرای آزمایش های مورد نظر روی نمونه ها (به طور جداگانه یا مخلوط شده) بتوان درباره تمامی کالائی که از آن نمونه برداری شده داوری کرد و نسبت به رد و یا قبول و یا درجه بندی آن براساس ویژگی های مندرج در استاندارد مربوطه اقدام نمود.
روش ارائه شده در این استاندارد که با استفاده از منابع ملی و بین المللی تدوین گردیده است می تواند برای نمونه برداری جهت انجام آزمایش های لازم با هدف رد یا قبول آن دسته از فرآورده های کشاورزی بسته بندی شده که مصرف غذایی دارند و کمیسیون های فنی تعیین کننده و ویژگی ها کاربرد آن را توصیه می نمایند مورد استفاده قرار گیرد.
از آنجا که اتخاذ تصمیم درباره رد یا قبول هر کالا با بررسی ویژگی های آن مقدور است و معمولا همه این ویژگی ها از یک درجه اهمیت برخوردار نیستند در این روش مبنای رد یا قبول بر پایه ویژگی های آن کالا اعم از نقص های بحرانی , عمده و جزئی استوار است . بدیهی است که تعیین حدود و اهمیت هر یک از ویژگی ها در هر یک کالاها و ضرورت دخالت آن در رد یا قبول کالا و میزان تأثیر آن در تصمیمات متخذه به عهده کمیسیون فنی تدوین و تجدید نظر استاندارد آن کالا می باشد.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ میکروبیولوژی و نگهداری از مواد غذایی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.