قوانین و مقررات بهداشت محیط
پاورپوینت قوانین و مقررات بهداشت محیط
پاورپوینت قوانین و مقررات بهداشت محیط
فرمت: PPT تعداد صفحات: 75
تعریف بهداشت محیط:
- کنترل عواملی از محیط زندگی که به گونه ای بر روی سلامت جسمی، روانی و اجتماعی انسان تاثیر می گذارند.
- ارزیابی و کنترل کلیه عوامل محیطی که به نحوی بر روی سلامت جسمی، روانی و اجتماعی انسان تأثیر داشته و یا خواهد داشت و این عوامل در شرایط اقلیمی، اجتماعی و صنعتی مختلف متفاوت است
تعریف محیط زیست: مجموعهای از عوامل فیزیکی خارجی و موجودات زنده که با هم در کنش هستند محیط زیست را تشکیل میدهند. این عوامل بر رشد و نمو و رفتار موجودات تأثیر می گذارند.
تاریخچه:
- تشکیل سازمان همکاری بهداشت ۱۳۳۱
- مهندسی بهداشت از سال ۱۳۳۱ تا ۱۳۳۵
- تشکیل اداره کل بهداشت محیط از سال ۱۳۳۵
- ۱۳۴۰ ادغام برنامه ریشه کنی مالاریا با مهندسی بهداشت محیط
- ۱۳۴۰-۱۳۳۵ منفک شدن تامین آب آشامیدنی شهری از وزارت بهداری و تمرکز بر تامین آب شرب و بهسازی محیط روستا
- ۱۳۴۵ ایجاد دوره عالی بهسازی
- ۱۳۴۶ تصویب قانون مواد خوردنی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی
- ۱۳۷۴ ادغام دو اداره کل بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای
- ۱۳۷۹ تشکیل مرکز سلامت محیط و کار
فعالیت های بهداشت محیطی یک خطر جدی برای قطع سیکل انتقال عوامل مخاطره آمیز محیطی بوده یعنی محیط را برای انتقال عوامل خطر به میزبان مسدود می نماید. پس دقت عمل در کنترل بهداشتی و نظارت مستمر از اهمیت بالائی برخوردار است.
کنترل بهداشتی: منظور از کنترل بهداشتی, بازدید و بررسی بهداشتی مراکز مشمول این آئین نامه به منظور اعمال ضوابط و قوانین بهداشت محیطی می باشد.
- مراکز کاربرد پرتوهای یونساز در پزشکی: مراکز کاربرد پرتوهای یونساز در پزشکی مراکزی هستند که با استفاده از پرتوهای یونساز زیر نظر مسئولین متخصص مربوطه به تشخیص یا درمان بیماری ها پرداخته و شامل مراکز رادیو لوژی رادیوتراپی و رادیو ایزوتوپ می باشد.
- اماکن عمومی: اماکن عمومی عبارتند از: اماکن متبرکه و زیارتگاه ها، زائرسراها، هتل ها، هتل ها، مسافرخانه ها، پانسیون ها، آسایشگاه های سالمندان، آرایشگاه ها، حمام ها، حمام های سونا، استخر های شنا، سینماها، پارک ها، مراکز تفریحی، باشگاه های ورزشی، ترمینال های وسایل حمل و نقل عمومی و مسافرتی، توالت های عمومی، گورستان ها و …
- مراکز تهیه، توزیع، نگهداری و فروش مواد خوردنی، آشامیدنی و بهداشتی: مراکز تهیه، توزیع، نگهداری و فروش مواد خوردنی، آشامیدنی و بهداشتی عبارتند: از کلیه کارخانه ها، کارگاه ها، سردخانه ها، اماکن و مغازه هایی که به گونه ای نسبت به تهیه، توزیع، نگهداری و فروش مواد خوردنی، آشامیدنی و بهداشتی اقدام نمایند.
- مراکز بهداشتی – درمانی: مراکز بهداشتی درمانی عبارتند از بیمارستانها، آسایشگاه ها، زایشگاه ها، مطب ها، درمانگاه ها، آزمایشگاه های تشخیص طبی، بخش های تزریقات و پانسمان، آسایشگاه های معلولین، طب هسته ای، فیزیوتراپی، رادیولوژی و مانند اینها.
- مراکز آموزشی و تربیتی: مراکز آموزشی و تربیتی عبارتند از مدارس، آموزشگاه های تحصیلی، حوزه های علمیه، دانشکده ها، هنرستان ها، خوابگاه های مراکز آموزشی، پرورشگاه ها، مراکز تربیتی شبانه روزی ندامتگاه ها و مهدهای کودک.
- آلودگی آب آشامیدنی: آلودگی آب آشامیدنی عبارتست از تغییر خواص فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی آب به گونه ای که آن را برای مصرف انسان زیان آور سازد.
شرح وظایف و فعالیت های واحد بهداشت محیط:
- کنترل بر بهسازی و بهداشت مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و اماکن بین راهی
- کنترل آب آشامیدنی مناطق تحت پوشش از نظر میکروبی و شیمیایی و به صورت متناوب و اطمینان از سلامت آب منطقه و اعلام نتایج به ارگانهای مربوطه؛
- کلرسنجی روزانه و ثبت آن در پرونده کلرسنجی با قید مشخصات ایستگاه کلرسنجی و اعلام نتایج به شبکه بهداشت و ارگانهای مربوطه و در صورت لزوم گندزدایی آب؛
- کنترل مواد غذایی و نمونه برداری از مواد غذایی مشکوک و ارسال آن به آزمایشگاه و معدوم نمودن مواد غذایی فاسد بر اساس دستورالعمل های مربوطه؛
- اجرای طرح یکنواخت سازی ماده ۱۳ مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی و اخذ مجوز تعطیل اماکن و مراکز از شبکه بهداشت و درمان جهت تعطیلی آنها؛
- معرفی پیشه وران به آزمایشگاه و صدور کارت معاینه پزشکی جهت آنها طبق دستورالعملهای صادره؛
- بازدید از مدارس و مراکز آموزشی و مهد کودک ها
- بازدید و کنترل استخرهای شنا و حمام های سونا؛
- بازدید از آزمایشگاه ها و مراکز بهداشتی درمانی و مطب ها و بیمارستانها از نظر وضعیت بهداشت محیط
- بازدید از پارک ها و ورزشگاه ها و ترمینال ها و تشکیل پرونده بهداشتی و اعلام به سازمانها و مسئولین ذیربط و پیگیری تا حصول نتیجه مطلوب
- بررسی کنترل فاضلاب، زباله، هوا، منابع آلوده کننده آنها و مکاتبه با ارگانهای مربوطه؛
- رسیدگی به شکایات در زمینه های مختلف بهداشتی؛
- سنجش ید در نمک های خوراکی یددار بطور روزانه و نمونه برداری از نمک های ید دار و ارسال به آزمایشگاه
- مبارزه با حشرات و جوندگان با تأکید بر کنترل عوامل محیطی، ضمن بررسی کانونهای آلوده و برآورد میزان سم مورد نظر با توجه به میزان آلودگی و نظارت بر سم پاشی توأم با آموزش های لازم و طعمه گذاری؛
- اقدامات اضطراری هنگام وقوع بلایای طبیعی؛
- شرکت در جلسات بازآموزی و سمینارها طبق دستورالعمل های مربوطه؛
- بازدید از اماکن متبرکه و مساجد طبق دستورالعمل ها مربوطه؛
- بازدید از جایگاه های پمپ بنزین و پیگیری نواقص مربوطه؛
- کنترل بهداشتی اردوگاه ها و زندانها جهت ساماندهی وضعیت بهداشتی آنها؛
- شرکت در طرح های ملی و کشوری جهت هماهنگی لازم برای پیشبرد اهداف بهداشتی؛
ادامه مطالب زیر را با دانلود فایل پاورپوینت مشاهده کنید.
- کمیته حفاظت از منابع آب
- شورای عالی سلامت و امنیت غذایی
- ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی
- آئین نامه بهداشت محیط
- شرایط ساختمانی و بهداشتی مراکز تهیه، تولید، توزیع:
- کنوانسیون ها، معاهدات و یا اجلاس های بهداشت محیطی و زیست محیطی
- رویکردهای نوین بهداشت محیط
- ارزیابی اثرات زیست محیطی (EIA)
- استاندارد های تخلیه و آلودگی
- استانداردهای خروجی فاضلاب ها
- شاخص اندازه گیری کیفیت هوا
- آیین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماندها
- آئین نامه اجرایی کنترل و نظارت بهداشتی بر سموم شیمیایی مصوب ۱۳۷۸
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ قوانین و مقررات ملی و بین المللی در ارتباط با حفاظت از محیط زیست و بهداشت محیط
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.