لغات و اصطلاحات تجهیزات خدماتی مواد غذایی
لغات و اصطلاحات تجهیزات خدماتی مواد غذایی
لغات و اصطلاحات تجهیزات خدماتی مواد غذایی
فرمت: Pdf تعداد صفحات: 64
تعاریف: کاربردهای خدماتی مواد غذایی:
تابه خوراک پزی: دستگاهی مناسب برای تهیه مواد غذایی است که از طریق چندین روش، از قبیل: سرخ کردن، آب پز کردن، نیم جوش کردن (ملایم جوشاندن) به کار برده می شود.
کباب پز نقاله ای: دستگاهی است که در آن فرآورده های غذایی بر روی پایه ای سیمی از میان تونلی عبور داده می شود، به طوری که فرآورده های غذایی با استفاده از دمای زیاد منابع تشعشعی حرارتی، از بالا یا پایین پایه حرارت دیده و یک یا هر دو طرف آن به طور همزمان پخته می شود.
کباب پز، حرارت دهی بالا: دستگاهی است با منبع تشعشع حرارتی دمای بالا، که در قسمت فوقانی اجاق قرار داشته و به منظور پخت غذا بع کار می رود.
کباب پز عمودی: دستگاهی دارای قطعه ای ساده و سنگین با کارایی زیاد است که در بین کباب پزهای حرارت ده از بالا دارای مقدار سرعت ورودی و ظرفیت تولید و ظرفیت تولید زیاد می باشد.
کباب پز سمندر: کباب پزی با کارایی متوسط، که دارای سرعت تقریبی معادل نصف کباب پز عمودی می باشد.
کباب پز، حرارتی دهی از پایین: دستگاهی با منبع حرارتی تشعشعی دارای دمای زیاد است که در قسمت زیر اجاق، به منظور پخت غذا قرار دارد و شامل کباب پز زغالی، کباب پزهای بدون دود و غیره است.
ذوب کننده پنیر: دستگاهی با ظرفیت پایین است که به منظور ذوب پنیر بر روی برخی از مواد غذایی طراحی شده است، ولی معمولا، قادر به پخت کامل مواد غذایی دیگر از قبیل: استیک، یا مرغ نمی باشد.
ماشین ظرفشویی، تجاری: ماشین هایی هستند که ظروف آشپزخانه را به طور یکنواخت شستشو، آبکشی و پاکیزه می سازند. ماشین هایی که باید توانایی پاک کردن آلودگی فیزیکی (کثیفی) از طروف پخت و سرو غذا را داشته باشند و ظروف پخت و سرو غذایی چندبار را پاک کنند.
گرم کن کمکی (تقویت کننده): گرم کن کمکی قادر به ایجاد حرارت و حفظ دمای آب آبکشی به منظور پایزه سازی و بهداشتی کردن نهایی ظروف آشپزخانه )دارای حداقل دمای 180 درجه فارنهایت) بوده، و می تواند جزیی از ماشین ظرفشویی و یا جدا از آن باشد.
ماده پاکیزه ساز شیمیایی Chemical sanitizing: محلول شیمیایی است که قادر به انهدام با کشتن هر نوع باقی مانده باکتریایی از ظروف پخت و سرو غذای چند بار مصرف می باشد.
پاکیزه ساز شیمیایی، شستشوی باز گردشی، نوع آبکشی با آب تازه Chemical sanitizing, Recirculated wash, Fresh water rinse type: ماشین هایی با یک مرحله آبکشی نهایی با استفاده از آب تازهی مخلوط شده با محلول پاکیزه سازی هستند که از یک منبع بیرونی تامین می شود، قسمت ضمیمه دستگاه شامل: دستگاه ماده پاکیزه ساز شیمیایی است
پاکیزه ساز شیمیایی، جا ظرفی ثابت، نوع بیرون ریز Chemical sanitizing, Stationary rack, Dump type: ماشین های شستشویی که در آنها محلول شیمیایی پاکیزه ساز به چرخه آبکشی اضافه می شود، قسمت ضمیمه دستگاه شامل: دستگاه پاکیزه ساز شیمیایی است.
نقاله Conveyor: سازوکاری طراحی شده برای حرکت ظروف آشپزخانه کثیفی است که بر روی جاظرفی ماشین قرار داده شده یا نشده اند (بدون جاظرفی)، به طوری که در ماشین های ظرفشویی نوع نقاله دار، ظروف آشپزخانه با استفاده از نقاله، طی گذشتن از مراحل عملیاتی تمیز شده و در نهایت ظروف تمیز از ماشین خارج می شوند.
تامین کننده مواد پاک کننده Detergent feeder: وسیله ای است که به طور خودکار پاک کننده ها را به داخل محفظه ظرفشویی نوع پاششی تجاری و ماشین های شستشوی ظروف شیشه ای وارد می کند.
رک ظرفشویی (جا ظرفی) Dish rack: میله ای از جنس پلی پروپیلن یا دیگر مواد ضد خوردگی است، جاظرفی که برای نگه داشتن ظروف آشپزخانه در مکان مورد نظر، طی شستشو، طراحی شده اند
ورودی آب ظرفشویی Dish water inlet: به ورودی آب به ظرفشویی گفته می شود.
پاکیزه ساز حرارتی Heat sanitize: آب تازه، گرم شده تا حداقل دمای ویژه (معمولا 180 درجه فارنهایت)، به منظور انهدام با کشتن هر نوع باقی مانده باکتریایی از ظروف پخت و سرو غذا است.
پاکیزه ساز حرارتی، نوع پایه نقاله ای Heat sanitizing, Conveyor rack type: ماشین هایی هستند که به طور خودکار جاظرفی حاوی ظروف آلوده (کثیف) را طی مراحل آبکشی با استفاده از آب گرم و مواد پاکیزه ساز حرکت داده و به وسیله نقاله به منطقه ای تمیز که در انتهای ماشین تعبیه شده است، انتقال میدهند. قسمت های ضمیمه دستگاه شامل: اتاق آبکشی، وسیله حرارت دهی، و ساز و کار انتقال است.
پاکیزه ساز حرارتی، نوع پایه ثابت Heat sanitizing, Stationary rack type: ماشین هایی که آب گرم پاکیزه کننده نهایی را به طور دستی به محفظه شستشوی ماشین وارد می کنند، قسمت ضمیمه دستگاه شامل: وسیله حرارت دهی است.
پاکیزه ساز حرارتی، نوع نقاله ای- دوار مداوم Heat sanitizing, Continuous oval- conveyor type: سامانه حمل ظرف دواری شکلی است که از الحاق ماشین ظرفشویی و میز نقاله ای تشکیل شده است. ماشین ها باید به طور خودکار جاظرفی حاوی ظروف پخت و سرو غذای آلوده (کثیف) را طی مراحل تیمار حمل کنند، سپس به وسیله نقاله به منطقه ای تمیز که در انتهای ماشین تعبیه شده است، انتقال دهند. قسمت های ضمیمه دستگاه شامل: اتاق پیش شستشوی باز گردشی، اتاق شستشو، سازوکارهای انتقال، میزهای نقاله افقی و وسیله حرارتی می باشند.
پاکیزه ساز حرارتی، نوع نقاله ای بدون جاظرفی Heat sanitizing, Rackless conveyor type:ماشین ها به طور خودکار ظروف آلوده را بدون جاظرفی طی مراحل عملیاتی حمل می کنند که این مراحل شامل: آبکشی نهایی با آب گرم و ماده پاکیزه ساز، انتقال ظروف به مکان تمیز در انتهای ماشین می باشد، قسمت های ضمیمه دستگاه شامل: اتاق شستشو، ساز و کارهای انتقال و وسیله گرمایشی است.
ادامه مطالب تجهیزات مواد غذایی همراه به عکس تجهیزات را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.