تاسیسات آبرسانی و فاضلاب در ساختمان ها
تاسیسات آبرسانی و فاضلاب در ساختمان ها
تاسیسات آبرسانی و فاضلاب در ساختمان ها
فرمت: Pdf تعداد صفحات: 13
لوله کشی آب گرم مصرفی
• لوله کشی آب گرم مصرفی بطور جداگانه صورت می گیرد.
- روش محاسبه قطر لوله های آب گرم مانند آب سرد است.
- در بعضی آئین نامه ها واحد مصرف آبگرم را کمتر از آب سرد در نظر می گیرند. ولی بهتر است برایر در نظر گرفته شود زیرا :
الف – درجه حرارت منبع آبگرم متغیر می باشد و در برخی مواقع ممکن است میزان آبگرم مصرفی افزایش یابد.
ب – در اجرای لوله کشی هم قطر بودن لوله ها مناسب تر است.
مقدار SFU برای لوازم بهداشتی منازل مسکونی
لوازم بهداشتی |
نوع مصرف سکونت یا اشتغال | نوع | مقدار CFU | ||
سرد | گرم |
کل |
|||
توالت |
عمومی | فلاش والو “¼ 1 | 10 | – | 10 |
توالت | عمومی | فلاش تانک | 5 | 3 |
5 |
پیسوار |
عمومی | فلاش تانک “1 | 10 | – | 10 |
پیسوار | عمومی | فلاش والو ” 3/4 | 5 | – |
5 |
پیسوار |
عمومی | فلاش تانک | 3 | – | 3 |
دستشویی | عمومی | شیر | 1.5 | 1.5 |
2 |
وان |
عمومی | شیر | 3 | 3 | 4 |
دوش | عمومی | شیر مخلوط | 3 | 3 |
4 |
سینک عمومی |
ادارات و غیره | شیر | 2.25 | 2.25 | 3 |
سینک آشپزخانه | هتل رستوران | شیر | 3 | 3 |
4 |
آبخوری |
خصوصی | شیر ” ⅜ | 0.25 | – | 0.25 |
توالت | خصوصی | فلاش والو “¼ 1 | 6 | – |
6 |
توالت |
خصوصی | فلاش تانک | 2.2 | 1.5 | 2.2 |
دستشویی | خصوصی | شیر | 0.5 | 0.5 |
0.7 |
وان |
خصوصی | شیر | 1 | 1 | 1.4 |
دوش | خصوصی | شیر مخلوط | 1 | 1 |
1.4 |
سینک آشپزخانه |
خصوصی | شیر | 1 | 1 | 1.4 |
سینک رختشویی | خصوصی | شیر | 1 | 1 |
1.4 |
لوازم بهداشتی یک حمام کامل |
خصوصی | فلاش والو | 6 | 3 | 8 |
لوازم بهداشتی یک حمام کامل | خصوصی | فلاش تانک | 2.7 | 1.5 |
3.6 |
ماشین ظرفشویی |
خصوصی | اتوماتیک | 1-4 | 1.4 | 1.4 |
ماشین ظرفشویی 3.6 کیلوگرم | خصوصی | اتوماتیک | 1 | 1 |
1.4 |
ماشین ظرفشویی 3.6 کیلوگرم |
عمومی | اتوماتیک | 2.25 | 2.25 | 3 |
ماشین ظرفشویی 7.3 کیلوگرم | عمومی | اتوماتیک | 3 | 3 |
4 |
در سیستم لوله کشی آبرسانی ساختمان سه خط لوله اصلی وجود دارد:
- لوله آب سرد
- لوله رفت آب گرم
- لوله برگشت آب گرم
در مواقعی که مصرف آب گرم کم بوده و یا در طول شب که مصرف چندانی وجود ندارد، آب گرم در لوله ها بی حرکت مانده و به تدریج سرد می گردد. برای جلوگیری از هدر رفتن آب و انرژی مصرفی، لوله برگشت آب گرم مصرفی طراحی و اجرا می گردد. . از انتهای تک تک انشعابات لوله آبگرم، یک انشعاب برگشت گرفته می شود.
در صورتی که طول خط لوله توزیع آب گرم، از آب گرم کن تا دورترین مصرفکننده بیش از ۳۰ متر باشد باید با کمک لوله برگشت با روش های دیگر از کاهش دمای آب جلوگیری نمود. معمولا قطر لوله برگشت آب گرم یک تا دو سایز کوچکتر از لوله آب گرم مصرفی در نظر گرفته می شود.
مخازن تهیه آب گرم مصرفی
تولید آبگرم بدو طریق انجام می گیرد:
- مستقیم ( آبگرمکن های گازی دیواری و مخزنی)
- غیر مستقیم (مبدل)
- در حالت غیر مستقیم تولید آبگرم توسط مبدل حرارتی صورت می گیرد.
- آب گرم توسط پمپ از دیگ به یک مبدل (مخزن تهیه آب گرم) منتقل شده و به دیگ باز می گردد. در مبدل آب سرد تمیز شهری وارد پوسته جداگانه ای شده و گرمای آب دیگ را به خود گرفته و دمای آن بالا می رود.
- معمولا درجه حرارت آبگرم خروجی از دیگ (ورودی به مبدل حرارتی) ۸۵ درجه سلسیوس و خروجی از میدل با توجه به راندمان آن در حدود ۷۵ درجه می باشد.
- حداکثر دمای آب گرم مصرفی مربوط به سینک آشپزخانه می باشد.
جدول (1) حداکثر دمای آب گرم مصرفی لوازم بهداشتی
حداکثر درجه حرارت |
نوع سرویس |
49 درجه سانتیگراد |
وان |
43 درجه سانتیگراد |
دوش |
43 درجه سانتیگراد |
دستشویی |
60 درجه سانتیگراد |
سینک آشپزخانه |
27 درجه سانتیگراد |
استخر |
انواع مبدل های حرارتی
مبدل های حرارتی در دو نوع کلی ساخته می شوند:
- مخزن دو جداره (ایستاده یا افقی) حداکثر ظرفیت با راندمان مطلوب ۱۰۰۰ لیتر
- مخزن کویلی (استاده یا افقی) حداکثر ظرفیت با راندمان مطلوب ۳۰۰۰ لیتر
برای مخازن دو جداره ظرفیت های بیش از ۱۵۰۰ لیتر دارای راندمان مطلوب نمی باشد چون فاصله مرکز استوانه داخلی که آب گرم مصرفی در آن گردش می کند از جداره خارجی که آب دیگ در آن سیرکوله می شود خیلی زیاد شده و انتقال حرارت بخوبی انجام نمی گردد.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.