بهداشت و صنایع تبدیل ضایعات مواد غذایی
بهداشت و صنایع تبدیل ضایعات مواد غذایی
بهداشت و صنایع تبدیل ضایعات مواد غذایی
فرمت: PDF تعداد صفحات: 59
پودر گوشت:
الف) تعریف: فرآورده ایست که از ضایعات کشتارگاهی یعنی لاشه و اندام های ضبطی دام ها و طیوری که در کشتارگاه به علل مختلف برای انسان غیر قابل مصرف تشخیص داده می شوند بدست می آید.
تذکرات مهم:
- لاشه هایی که باید معدوم شوند نباید مورد استفاده قرار گیرند (شاربن، جنون گاوی، هاری و مشمشه).
- لاشه و اندام های مورد استفاده عاری از فساد و گندیدگی باشند.
- تلفات حاصل از مرغداری ها و دامداری ها نباید مورد استفاده قرار گیرند.
- استفاده از سم، شاخ، پوست، مو، پشم، پی و خون حاصله از کشتار در تهیه پودر گوشت ممنوع است.
ب) روش تولید: خرد کردن، پختن، چربی گیری، خشک کردن و آسیاب کردن.
ج) وضعیت ظاهری یا ارگانولپتیک: رنگ، بو، چسبندگی و یکنواختی.
د) ویژگی های شیمیایی:
ویژگی های شیمیایی |
مقدار |
حداکثر درصد وزنی رطوبت |
8 |
حداقل درصد وزنی پروتئین خام |
45 |
حداکثر درصد وزنی چربی |
10 |
حداکثر درصد وزنی فیبر |
2 |
حداکثر درصد وزنی خاکستر کل |
25 |
حداکثر درصد وزنی خاکستر غیرمحلول اسید |
2 |
حداکثر درصد کلسیم |
8 |
حداکثر درصد فسفر |
2 |
حداکثر درصد وزنی نمک طعام |
1 |
حداکثر میزان نیتروژن کل فرار |
130 میلی گرم در کیلوگرم |
حداکثر میزان عدد پراکسید |
5 میلی اکی والان در کیلوگرم چربی |
اوره و ازت آمونیاکی |
منفی |
حداکثر مواد خارجی(سنگ و شن و …) |
2 |
ه) نمونه برداری:
و) آزمون های مورد نیاز:
- میکروبیولوژی
- وجود سم افلاتوکسین (30 میکروگرم در کیلوگرم)
- تعیین وجود ازت آمونیاکی
- تعیین مقدار رطوبت
- تعیین مقدار پروتئین
- تعیین مقدار فیبر
- تعیین مقدار چربی
- تعیین مقدار خاکستر
- تعیین مقدار کلسیم
- تعیین مقدار فسفر
- تعیین مقدار پراکسید
- تعیین مقدار نمک
- تعیین مقدار نیتروژن کل فرار
ز) مواردی که پودر قابل پذیرفتنی نیست:
- وجود عوامل بیماریزا
- کپک زدگی قابل رؤیت
- وجود آفات انباری در هر مقدار
- وجود ازت آمونیاکی
- وجود آنتی بیوتیک، هورمون های استروئیدی و دارو
- وجود مایکوتوکسین بیش از حد مجاز
- رطوبت بیش از 12 درصد
- وجود پراکسید بیش از حد مجاز
- وجود سموم و فلزات سنگین بیش از حد مجاز (آرسنیک 4، کادمیم 2، سرب 5 و جیوه 5/0 میکروگرم در کیلوگرم)
ح) بسته بندی:
ط) شرایط نگهداری و انبار داری:
- انبار حتما تهویه داشته باشد.
- انبار مسقف باشد.
- دمای انبار کمتر از 15 درجه سانتیگراد باشد.
- کیسه روی پالت فلزی چیده شود.
- ارتفاع کیسه ها کمتر از 4 متر باشد.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ انواع ضد عفونی کننده ها و کاربرد آنها
منابع
1- اصول رعایت بهداشت در واحدهای صنایع غذایی، دکتر مصطفی مظاهری تهرانی و همکاران، انتشارات مرز دانش.
2- کشتارگاه صنعتی دام، ناصر روحانی اردشیری، انتشارات مهندسین
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.