انگل و قارچ شناسی آب
انگل و قارچ شناسی آب
انگل و قارچ شناسی آب
فرمت: PDF تعداد صفحات: 12
قارچ ها:
- قارچ ها شامل مخمرها و گونه های رشته ای با کیک ها هستند.
- این ارگانیزم ها هتروتروف هستند (موجود هتروتروف و موجوداتی که کربن را از مواد شیمیائی الی به دست می آورند، اگر کربن را از گاز CO2 به دست آوردند، اتوتروف نامیده می شوند.
- بدون کلروفیل می باشد (کلروفیل ماده رنگی سبز رنگ در گیاهان هستند).
- قارچ ها اغلب هوازی یا میکرو آتروفیلی هستند (کم هوازی).
- در تمام نقاط کره زمین هر جا که ماده آلی غیرزنده وجود دارد، یافت می شود.
- بین میزان توده قارچی و مواد آلی رابطه مستقیم وجود دارد و شاخص خوبی برای این نوع آلودگی می باشد.
- در آب چشمه، معمولا کمترین تعداد اسپور قارچ ها در قسمت نزدیک به سرچشمه مشاهده می شود.
- وجود تعداد زیاد قارچ، نشانه مقدار بیش از حد مواد آلی است.
- تعداد زیاد قارچ زنده با تنوع زیاد نشانه سازش قارچ ها با شرایط موجود است.
- قارچ ها از آب آشامیدنی و نیز از سطح داخلی سیستم لوله های توزیع آب جدا شده اند.
- قارچ ها در آبهای تصفیه شده باقی می مانند.
- گاهی قارچ ها باعث بو و مزه تغییر یافته در آب می شوند.
- روش انعقاد و گندزدایی برای حذف قارچ ها در آب، بسیار موثرتر از صافی شنی و گندزدائی است.
- مواد ضد عفونی کننده در آبها روی تعداد قارچ ها مؤثرند مثلا کلر ۴ppm به مدت ۳۰ دقیقه تعداد ۱۰۵ کاندیدا را در یک میلی از بین می برد.
- قارچ ها دارای سیستم آنزیمی خیلی قوی هستند و قادرند خیلی از ترکیبات پیچیده از جمله حشره کش ها را تجزیه کنند.
- قارچ ها را از رودخانه ها، استخرها، دریاها، دریاچه ها، چشمه ها، آب های آلوده، لجن و … جدا کرده اند.
- در یک تحقیق در ژاپن در ۲۰ درصد آب های بسته بندی شده قارچ مشاهده شده است.
پروتوزوای بیماریزا:
- پرتوزوآی پاتوژنیک در آب آشامیدنی و فاضلاب شامل ژیاردیا لامبلیا آنتامبا هیستولیتیکا و کریپتوسپورینیوم که سبب اسهال می شوند.
- ژیاردیا عامل ژیاردیاسیس، عامل اسهال، آنتامبا، عامل اسهال أمیبی و کریپتوسپوریدیوم عامل ایجاد بیماری اسهالی شبه و با است که در افراد با نقص ایمنی سبب بیماری مزمن می شود.
- صاف سازی و انعقاد می تواند تا حدود ۹۹% کیست ژیاردیا و آنتامبا را از آب جدا سازد.
ژیاردیا
- ژیاردیا یک تک یاخته تاژکدار است که انگل روده انسان و حیوانات می باشد و دارای چرخه زندگی دو مرحله ای کیستی و فرم فعال بوده .
- تعداد کم این انگل دقت که بلع شود حتی تا ۱۰ عدد ایجاد عفونت می کند.
- اندازه کیست ها ژیاردیا ۱ تا ۱۲ میکرون طول و ۱ تا ۱۰ میکرون عرض دارند.
- هر فرد آلوده ۱۰۶ کیست در هر گرم مدفوع خود دارد.
- غلظت کیست ها در فاضلاب خانگی حدودا ۱۰۰۰۰ تا ۲۴۰۰۰ در هر لیتر فاضلاب است.
- کیست ها حدود ۲ ماه در آب آشامیدنی ۸ درجه زنده باقی می مانند.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید:
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ حداقل استانداردها در پروژه های آب رسانی و بهداشت محیط
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.