آزمایش های میکروب شناسی
آزمایش های میکروب شناسی
آزمایش های میکروب شناسی
فرمت: Pdf تعداد صفحات: 88
فهرست:
- محیط Bile Esculin Agar
- تست CAMP
- مصرف سیترات توسط باکتری ها
- محیط DNase Test Agar
- بررسی توانائی ذوب ژلاتین توسط باکتری ها
- محیط Kligler Iron Agar
- رنگ آمیزی گرم
- مواد، محیط های کشت و دیسک های تشخیصی
- بررسی حرکت باکتری
- متیل Methyl Red Test
- فنیل آلانین دآمیناز
- PYR
- حساسیت به باسیتراسین و SXT
- محیط TCBS Agar
- محیط (Triple Sugar Iron Agar (TSI Agar
- اوره آز
- آزمایش Voges Proskauer-Test) VP)
- آزمایش دکربوکسیلاسیون (لیزین، اورنیتین و آرژینین)
- تحمل نمک
- کدورت استاندارد نیم مک فارلند
- چارت شناسایی باکتری های گرم مثبت
- حساسیت به باسیتراسین
- تهیه انواع محیط کشت، معرف ها و رنگ های مورد استفاده در آزمایشگاه میکروب شناسی
- تهیه و کنترل کیفیت محیط های کشت
- دیسک نووبیوسین جهت افتراق استافیلوکوک های کوآگولاز منفی
- روش تعیین حجم لوپ
- سیتوکروم اکسیداز
- کنترل کیفیت دیسک های آنتی بیوتیک
- کاتالاز
- کشت روی محیط Malonate Broth
- آزمایش مانیتول سالت آگار
- نگهداری و استفاده از سویه های باکتریایی
محیط Bile Esculin Agar
1- هدف: بایل اسکولین آگار جهت افتراق استرپتوکوک های گروه D از استرپتوکوک های غیر گروه D به کار می رود.
٢- اساس آزمایش: استرپتوکوک های گروه D (شامل انتروکوک ها) گلیکوزید اسکولین را به اسکولتین و دکستروز تجزیه می کنند. اسکولتین (Esculetin) با نمک آهن به شکل کمپلکس قهوه ای تیره یا سیاه واکنش می دهد. سیترات فریک به عنوان معرف (اندیکاتور) تجزیه اسکولین و تشکیل اسکولتین، به داخل محیط افزوده می شود. Oxgall (صفرای گاوی) نیز رشد باکتری های گرم مثبت به جز انتروکوک ها را مهار کند.
نکته: حدود ٣٠% از استرپتوکوک های ویریدنس بایل اسکولین مثبت هستند.
٣- نمونه اولیه: کلنی های ایزوله شده روی بلاد آگار
٤- مواد و ابزار مورد نیاز: محیط کشت بایل اسکولین آگار تهیه شده در پلیت یا در لوله بصورت شیب دار
٥- روش انجام کار: محیط کشت را با دو یا سه کلنی تلقیح کنید (اگر محیط کشت در لوله تهیه شده، باید سطح و عمق را تلقیح نمایید) و به مدت 18-24 ساعت در دمای 2±35 در شرایط هوازی یا اتمسفر محتوی دی اکسید کربن، انکوبه نمایید (بعضی از سویه ها به انکوباسیون بیشتری، نهایتاً ٤٨ ساعت، نیاز دارند). سیاه شدن محیط دلالت بر مثبت بودن نتیجه آزمایش دارد.
نتیجه مثبت اغلب در طی ٤ ساعت ظاهر می شود. اما در نهایت همه استرپتوکوک های گروه D در طی 48 ساعت، مثبت خواهند شد.
٦- برنامه کنترل کیفی (QC):
- Streptococcus faecalis ATCC 29212: رشد می کند و اطراف کلونی ها سیاه می شو د (کنترل مثبت)
- Streptococcus pyogenes ATCC 19615 رشد بطور جزئی تا کامل مهار می شود (کنترل منفی)
- Streptococcus viridans, not group D فاقد رشد، عدم تغییر رنگ محیط کشت (کنترل منفی)
٧- تداخلات: توجه نمایید که محیط بایل اسکولین آگار، حاوی ٤٠% بایل باشد. محیط کشت ساخت بعضی از سازندگان، حاوی مقدار کمتری صفرا می باشد، در نتیجه باعث اشتباه در تشخیص بعضی از استرپتوکوک های ویریدنس به عنوان استرپتوکوک گروه D یا انتروکوک می شود.
همه آزمایشات را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.